Güzel ülkemiz için yazıyoruz - KURULTAY KILIÇDAROĞLU DEDİ Şeffaf Gazete
http://www.seffafgazete.com/haberler/siyaset-haberleri/31982/kurultay-kilicdaroglu--dedi

 

KURULTAY KILIÇDAROĞLU DEDİ
KURULTAY KILIÇDAROĞLU  DEDİ
CHP'nin 36. Olağan Kurultayı'nda oylamanın ardından yeni Genel Başkan belli oldu. Kemal Kılıçdaroğlu 790 oyla yeni genel başkan seçildi. Gelen son dakika haberine göre Muharrem İnce ise 447 oyda kaldı. Yeniden genel başkan seçilen Kemal Kılıçdaroğlu, yaptığı teşekkür konuşmasında "Önümüzdeki süreç sıradan bir süreç değildir. Zor koşullarda mücadele vereceğiz,dedi.
4 Şubat 2018, 00:04
 
CHP’nin 36’ncı Olağan Kongresinde 20.35’te başlayan oy verme işlemi 23.13’te sona erdi. CHP'nin 36. Olağan Kurultayı'nda başkanlık yarışı için delegeler oylarını kullandı.
 
Görevliler tarafından 76 kabin ve 25 sandık yerleştirildi. Oy verme işlemlerinin ardından sayıma geçildi. Seçimlerde 1266 kurultay delegesinin 1253'ü oy kullandı. 1237 delegenin oyu geçerli sayılırken 16 delegenin oyu geçersiz sayıldı.
 
Gelen son dakika bilgisine göre, Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 790 delegenin oyunu alarak yeniden genel başkan seçildi. Muharrem İnce ise 447 oyda kaldı. Bu sonuçlarla Kemal Kılıçdaroğlu bir kez daha Genel Başkan seçildi.
 
image
 
Kemal Kılıçdaroğlu, yeniden Genel Başkan seçilmesinin ardından kürsüye çıkarak teşekkür konuşması yaptı.
 
Üstlendiğim görev sıradan değildir. Bu ülkenin her ferdinin hakkını, hukukunu ve adaletini sağlamak için her türlü mücadeleyi yapacağıma sizlere söz veriyorum.
 
Bugün yaşadığımız ortamda CHP’ye genel başkanlık yapmanın sıradan bir olay olmadığını biliyorum. Birilerini uykusunun kaçacağını da biliyorum.
 
Türkiye davamızı sonuna kadar götüreceğiz. Adaleti, demokrasiyi ve hukuku birlikte savunacağız. Hep birlikte mücadele edeceğiz. Bu bizim namus borcumuzdur.