Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
TAKSİM DEMOKRASİ MEYDANI OLACAK
TAKSİM DEMOKRASİ MEYDANI OLACAK
CHP Beyoğlu Belediye Başkan Adayı Alper Taş, gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Taş, yoksulları koruyan, Beyoğlu’nu ranta değil halka açan bir anlayışla ilçeyi yöneteceklerini belirtti
5 Şubat 2019, 21:33
 
 
CHP Beyoğlu Belediye Başkan adayı ve ÖDP Başkanlar Kurulu Üyesi Alper Taş, Şirin Payzın’ın canlı yayında gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.
 
Taş, Beyoğlu’nda yapacaklarını anlatırken şeffaf bir belediyeciliğin altını çizdi. Taş ‘Ucuz gıda (kooperatifler), ucuz toplu taşıma amaçlarımız arasında olacak. Öncelik yoksulların olacak’ diye konuştu.
 
Belediyelerde örnekler yaratılması gerektiğini belirten Taş, “Artık bizim örnekler yaratmamız gerekiyor. Topluma bakın, bizim böyle bir dünya görüşümüz var dememiz gerekiyor. Ben, imam hatip süresince sosyalist oldum. İmam hatiplik sosyalistlik ilişkisi konusunda şunu söyleyebilirim sağ zihniyet dini kendi tekellerine almış vaziyette. İnsanlarımızın bu temiz dini duygularını sömürü haline getirmişler” diye konuştu. 
 
Kentin dokusunun bozulduğunun altını çizen Alper Taş şöyle konuştu:
 
Sermaye tarafından kentsel dönüşüm eksenindeki bir mahalle. Kentsel dönüşüm için mücadele eden arkadaşlarımız var. Halkın sözü ve onayıyla dönüşüm olmasını isteyen arkadaşlarımız var. Projeler konusunda halkın hakkını savunan bir çizgi çok emin olsunlar geliştireceğiz. 
 
Alper Taş mega projeler yerine halkın yararına olan projeleri hayata geçireceklerini ise şöyle anlattı:
 
Mega projeleri reddediyoruz. Bir kent kendi dokusuyla, kimliğiyle güzeldir. Beyoğlu’nun biriktirdiği bir kültür tarih var. Her tarafı beton olan ruhsuz kentler yarattılar. Kimse bizden mega proje beklemesin. İnsani, yaşanabilir, ekolojik kentler… Gençlerin kendilerini ifade edebildiği, kadınların özgür olduğu kentler… Bu AKP’lilerin kente bakış açışı şudur. Kenti fabrika, bir rant alanı olarak görüyorlar. Kentteki insanları müşteri olarak görüyorlar. Kendilerine ve yandaşlarına… Biz buna izin vermeyeceğiz. Bütün İstanbul’u ne hale getirdiler? Bir de çıktılar Çılgın Proje açıkladılar. 15 yıl sonra sanki kendileri yapmamış gibi konuşacaklar. Şu Beyoğlu kamusal alandı. Ne hale getirdiler burayı. 
 
image
 
OMUZ OMUZA MÜCADELE EDECEĞİZ
 
Yönetim anlayışınız nasıl olacak sorusuna yanıt veren Taş şu ifadeleri kullandı: Beyoğlu halkı bize pozitif tercihte bulunsun. Bize Allah razı olsun demeyeceklerse biz bu işi bırakırız. Biz AKP’ye oy veren seçmenlerin oyunu alabilirsek, sandığa gitmeyenleri sandığa götürebilirsek kazanırız. Çok hayal kırıklığı yaşadılar. Haklı bir duygu. Ama sahip çıksınlar.
 
Beyoğlu halkına vereceğimiz en somut adım: 45 mahallede kurduğumuz mahalle meclislerimizdir.
 
Burayı Alper Taş yönetmeyecek. Alper Taş, Beyoğlu halkının kendini yönetmesi için bir lider vasfı görecek. 
 
Taş sözlerini şu analizlerle sonlandırdı: “Dar manada bir belediyecilik değil. İşçi aileleriyle birlikte omuz omuza mücadele edeceğiz. Biz toplumsal mücadelenin de parçası olacağız. Beyoğlu halkının kendisini ifade edebilmesi için mücadele edeceğiz. Taksim aynı zamanda demokrasi meydanı olacak.”
 
LAİKLİĞİ KAZANACAĞIZ
 
Mücadelelerini özetleyen Taş bu doğrultuda şunları söyledi: “Bizim Beyoğlu’nda sunacağımız şudur: Bizim din dil ırk ayrılıklarını reddeden bir bakış açımız var. Biz herhangi bir ianaç sistemi, ile mücadele etmeyiz. Bizim mücadele ettiğimiz ticari İslamcılar, siyasi istismarcılardır. Bunu yaparak dini de özgürleştireceğiz. Artık içi boşalan bir din var. Her yerde cami var artık. Anadolu İslamı gitmiş, gerici bir dinci anlayış topluma şırınga ediliyor. Siyasal İslamcılıkla mücadele edeceğiz. Bu ülkeye gerçek bir laiklik lazım.”
 
TAŞ’A BİRÇOK KESİMDEN DESTEK
 
Alper Taş’ın adaylığı toplumun en geniş kesimlerinde destek buldu. Sanat camiasında demokrat kimliği ile bilinen sanatçılar, Taş’a desteklerini açıkladı. 
 
♦ Bodrum’da yaşayan Oyuncu Nejat İşler, 31 Mart yerel seçimlerinde CHP’den Beyoğlu Belediye Başkan Adayı olan eski ÖDP Genel Başkanı Alper Taş’a Twitter’dan destek mesajı gönderdi. İşler, Twitter hesabından “Alper Taş’a Bodrum’dan selamlar… Güzel günler göreceğiz…” mesajını paylaştı.
 
♦ Tiyatro oyuncusu Bülent Emrah Parlak da bu adaylığa destek veren isimler arasında yer aldı. Sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan Parlak, “Alper Taş CHP’den Beyoğlu Belediye Başkanı adayı olmuş. Sol çatısı altında değerlendirildiğinde bir sürü söylenecek şeyler vardır, söyleniyor da… Net olan tek bir şey var Alper Taş neredeyse orası güzelleşir, iyileşir” ifadelerini kullandı.
 
♦ Sanatçı Suavi de Taş’a destek mesajı yollayan isimlerdendi. Suavi şunları yazdı: “Değerlimiz, dostumuz, Alper TAŞ. Beyoğlu; 1 Mayıs Beyoğlu; Cumartesi Anneleri Beyoğlu; Gezi Beyoğlu; AKM Beyoğlu; Pera, İnci Beyoğlu; Emek Sineması Beyoğlu; Cadde’i Kebir Beyoğlu; Dersaadet Beyoğlu; İHD Beyoğlu; dostlar sofrası, kaktüs Sen,ben,biz! Dayanışmayla. Uğurlar olsun.”

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR