Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
BURHANETTİN KOCAMAZ ADAY OLAMIYOR
BURHANETTİN KOCAMAZ ADAY OLAMIYOR
Mersin İl Seçim Kurulu, bugün toplanarak bu itirazları değerlendirdi. İl Seçim Kurulu, yaptığı değerlendirme sonucunda, yapılan 5 itirazı kabul ederek Yüksek Seçim Kurulu’na gönderdi. İl Seçim Kurulu kararında, Burhanettin Kocamaz’ın ne İYİ Parti’den ne DP’den ne de bağımsız olarak aday olamayacağı bildirildi.
25 Şubat 2019, 19:13
 
 
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'ın Demokrat Parti'den (DP) adaylığı reddedildi.
 
Mersin İl Seçim Kurulu, DP'den adaylığına yapılan itirazları yerinde bularak, Kocamaz'ın 31 Mart yerel seçimlerinde ne İYİ Parti'den ne DP'den ne de bağımsız olarak aday olamayacağına karar verdi.image
 
Evrakı İl Seçim Kurulu’na geç verildiği için İYİ Parti’den aday olamayan ve “kumpas kuruldu” iddialarıyla son bir haftadır Türkiye gündemine oturan Burhanettin Kocamaz, bulunan formül çerçevesinde 21 Şubat’ta DP’den adaylık başvurusunda bulunmuştu. İl Seçim Kurulu tarafından askıya çıkarılan aday listelerinde Büyükşehir adayı olarak yer alan Kocamaz’ın adaylığına 5 kişi itiraz ederek, İl Seçim Kurulu’na dilekçe vermişti.
 
Mersin'de Burhanettin Kocamaz düğümü çözüldü. Demokrat Parti'den Büyükşehir Belediye Başkan adayı gösterilen Kocamaz'ın adaylığı Mersin İl Seçim Kurulu tarafından kabul edilmedi.
 
image
 
MHP'den Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı gösterilmeyen Kocamaz daha sonra İYİ Parti'den aday gösterilmişti. Fakat adaylık başvurusunun geç teslim edildiği gerekçesiyle İYİ Partiden aday olamamıştı. Daha sonra Demokrat Parti Burhanettin Kocamaz'ı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak açıklamıştı.
 
Demokrat Parti'den aday gösterilen Kocamaz ile ilgili 5 kişi itiraz etti.
 
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'ın Demokrat Parti'den adaylığıyla ilgili yapılan itirazlar İl Seçim Kurulunca kabul edilip, YSK'ya gönderildi.
 
Mersin İl Seçim Kuruluna verilen itiraz dilekçelerinde Siyasi Partiler Kanunu'nun 37'nci ve 40'ıncı maddelerine işaret edildi. Kocamaz'ın Demokrat Parti'den de aday olamayacağı vurgulandı.
 
Yüksek Seçim Kurulunun bu konuda daha önce de verdiği kararda, "Siyasi partilerin aday listesi süre yönünden reddedilmiş ise listede yer alan kişilerin, Siyasi Partiler Kanunu'nun 40. maddesine göre başka bir partiden aday gösterilmesi mümkün değildir." ifadeleri yer alıyor.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR