Güzel ülkemiz için yazıyoruz - İYİ PARTİ MERSİN İÇİN YENİ ADAYINI BULDU Şeffaf Gazete
http://www.seffafgazete.com/haberler/siyaset-haberleri/33698/iyi-parti-mersin-icin-yeni-adayini-buldu

 

İYİ PARTİ MERSİN İÇİN YENİ ADAYINI BULDU
İYİ PARTİ MERSİN İÇİN YENİ ADAYINI BULDU
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “Mersin’de yarıştan kopmuş değiliz, bir sürprizimiz olacak, güçlü bir adayımız var” dedi. Geciken liste nedeniyle hem İYİ Parti’den hem de Demokrat Parti’den aday olamayan Burhanettin Kocamaz, “İYİ Parti'nin adayı Ayfer Yılmaz" diyerek o sürprizi açıkladı
28 Şubat 2019, 17:52
 
 
Burhanettin Kocamaz Mersin'de İYİ Parti'nin, Demokrat Parti adayı Ayfer Yılmaz'ı destekleyeceğini açıkladı.
 
DEMOKRAT PARTİ’DEN ADAY OLACAK İYİ PARTİ DESTEKLEYECEK
 
Ancak Yılmaz’ın İYİ Parti’den aday olması hukuken mümkün değil. Çünkü İYİ Parti Mersin’de aday listesini zamanında veremedi. İYİ Parti bu ilde Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimine katılamayacak. Bu nedenle Yılmaz’ın Demokrat Parti adayı olarak seçime katılması bekleniyor.
 
image
 
Meral Akşener, “Mersin’de yeni bir isimle seçime gireceğiz, bugün gün içerisinde bildireceğiz. Mersin’de yarıştan kopmuş değiliz. Size bir sürprizimiz olacak. Adayımız var kazanacak bir aday. Yeni bir isim ama bildiğiniz bir isim.” açıklamasının ardından Burhanettin Kocamaz’dan bir açıklama geldi.
 
Burhanettin Kocamaz, “İYİ Parti’nin Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Devlet eski bakanı Ayfer Yılmaz olacak, kendisini destekliyorum.” açıklamasını yaparak İYİ Parti’nin Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayını açıkladı.
 
image
 
AYFER YILMAZ KİMDİR
 
Ayfer Yılmaz, 1956 senesinde Ankara'da dünyaya geldi. Lise mezuniyetinin ardından Ankara Üniversitesi'nde okumaya başlayan Yılmaz, Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden mezun oldu. Eğitimini tamamladıktan sonra Bonn Büyükelçiliği Ekonomi ve Ticaret Müşavir Yardımcılığı, Hazine Kamu Finansmanı Genel Müdürlüğü, Hazine ve Dış Ticaret Müsteşarlığı Müsteşar Yardımcılığı, Hazine Müsteşarlığı, Dünya Kalkınma Bankası, Asya Kalkınma Bankası, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası, İslam Kalkınma Bankası Türkiye Başkanlığı görevleri yapan Yılmaz, ayrıca XX.ve XXI. Dönem İçel (Mersin) Milletvekilliği ile Devlet Bakanlığı yaptı. Eski Devlet Bakanı Ayfer Yılmaz: 1996 yılında DYP İçel milletvekili seçildi ve iki dönem görev yaptı. 1996'da Mesut Yılmaz başbakanlığında kurulan ANAYOL ile yine aynı yıl içinde bu kez Necmettin Erbakan'ın başbakanlığında kurulan REFAHYOL hükümetlerinde devlet bakanlığı görevi yaptı. Siyasetten bir süredir uzak duran Yılmaz, bazı düşünce kuruluşları ve üniversitelerde çeşitli görevlerde bulundu. 
Kaynak Yeniçağ: İYİ Parti'nin Mersin'de destekleyeceği aday belli oldu!