Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
TRABZON NEDEN FAKİRLEŞTİ ?
TRABZON NEDEN FAKİRLEŞTİ ?
CHP’li Haluk Pekşen, “Ekonomik, tarihsel ve kültürel açıdan Türkiye’nin en önemli şehirlerinden biri olan Trabzon AKP eliyle adeta yokluğa, yoksulluğa, sefalete ve yıkıma sürüklenmiştir. İnsanlar işsiz, aşsız bırakılmış, Trabzon’un gençleri el kapılarında iş arar duruma düşürülmüş, geleceksiz bırakılmıştır.” dedi.
26 Mart 2019, 14:59
 
 
CHP’li Pekşen, “Ekonomik, tarihsel ve kültürel açıdan Türkiye’nin en önemli şehirlerinden biri olan Trabzon AKP eliyle adeta yokluğa, yoksulluğa, sefalete ve yıkıma sürüklenmiştir. İnsanlar işsiz, aşsız bırakılmış, Trabzon’un gençleri el kapılarında iş arar duruma düşürülmüş, geleceksiz bırakılmıştır.” dedi.
 
image
 
CHP Parti Meclisi Üyesi 25. ve 26. Dönem Trabzon Milletvekili Av. Haluk Pekşen, CHP Trabzon İl Başkanlığında bir basın açıklaması yaparak yaklaşan yerel seçimleri ve Türkiye gündemi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.
 
Ekonomik kriz her geçen gün daha da ağırlaşmakta
 
Türkiye’nin ekonomik, sosyal, siyasal ve toplumsal açıdan çok büyük sorunlar yaşadığını belirten Pekşen, “Ekonomik kriz her geçen gün daha da ağırlaşmaktadır. Sanayicimiz, çiftçimiz üretemez, tüccarımız ticaret yapamaz gale gelmiştir. İşsizlik tavan yapmış durumdadır. İnsanlarımız yokluk ve yoksulluğa mahkum edilmiştir. Esnaf kan ağlıyor. Bütün bu tablonun sorumlusu AKP iktidarıdır. Ancak gelin görün ki iktidarın yandaşları bu büyük yıkımdan hiç etkilenmiyor çünkü devletin bütün imkanları bunların hizmetine sunulmuş durumda. Bütün ihaleler yandaşlara veriliyor, bütün yandaşlar ve akrabaları hiçbir liyakatları olmadığı halde devletin en önemli kademelerinde çalışıyor. Ama vatandaş bir parça ekmeğe, bir tas çorbaya muhtaç duruma düşürülmüştür. İşte AKP’nin 16 yılda ülkemizi getirdiği tablo budur.” dedi.
 
image
 
Trabzon AKP’den önce Türkiye’nin en zengin illerinden birisiydi
 
Bir TV programında AKP İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Zeybekçi’nin yaptığı açıklamalara değinen Pekşen, Zeybekçi’nin, İzmir için “Burası Niğde değil, burası Artvin değil, burası Trabzon değil. Burası zengin bir şehir.” demesini eleştirerek şunları söyledi: “Nihat Zeybekçi AKP iktidarında Bakanlık yapmış bir kişi. Bu kişi açık açık iktidarları döneminde Trabzon’u yokluğa, yoksulluğa, açlığa, sefalete mahkum ettiklerini seksen milyonun yüzüne baka baka itiraf etmiştir. Şimdi Zeybekçi’ye şu söylemek lazım, Sayın Zeybekçi, AKP iktidarından önce Trabzon’un ekonomisini, turizmini, tarımını biliyor musunuz? Trabzon AKP’den önce Türkiye’nin en zengin illerinden birisiydi. Ama AKP ile birlikte Trabzon adeta yıkıma uğratılmıştır. Trabzon’dan bölge müdürlüklerini taşıyan, fındık üreticisini uluslararası tekellere mahkum eden, transit geçişleri bitirerek hem kamyoncu esnafını hem de tamirhanelerde çalışan onlarca insanı işsizliğe açlığa mahkum eden, gençleri el kapılarında iş aramaya mecbur bırakan sizin iktidarınızdır. Trabzon’u bu büyük yıkıma siz sürüklediniz. Trabzon’un bütün zenginliklerini siz yok ettiniz. Şimdi utanmadan Trabzon’a fakir diyorsunuz.”
 
Kötü günler Trabzon’u beklemektedir
 
Halkın artık Trabzon’a yapılanları görmesi ve bunun hesabını sandıkta sorması gerektiğini ifade eden Pekşen, “Trabzon halkı kendilerini, çocuklarını, gençlerini bu sefalete mahkum eden, ekonomisini çökerten, binlerce yıllık tarihi olan Trabzon’u adeta bir köye çeviren AKP iktidarına yıllardır verdiği desteğin karşılığını bu şekilde almıştır. Artık gözümüzü açma, AKP’ye ders verme ve Trabzon’a sahip çıkma zamanı gelmiştir. Yoksa her geçen gün daha da kötü günler Trabzon’u beklemektedir.” şeklinde konuştu.
 
Şeffaf Gazete.com

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR