Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
MİLLET İTTİFAKI OYLARI SAYILMIYOR
MİLLET İTTİFAKI OYLARI SAYILMIYOR
CHP Sözcüsü Öztrak, İstanbul'da yeniden sayım yapılan yerlerde sadece iktidar partisinin oylarının sayıldığını öne sürdü. Öztrak, "Bir ilçede, ilçe seçim kurulu geçersiz oyları sayarken sadece iktidar partisinin lehine çıkan oylar sayılırken Millet İttifakı'nın lehine çıkan oylar görmezden geliniyor" dedi.
3 Nisan 2019, 17:49
 
 
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, İstanbul'da seçim sonuçlarına yapılan itiraza ilişkin, "Bizim elimize gelen verilere göre Adalar, Eyüp, Büyükçekmece'de sayım bitmiş durumda. Buralarda fark eden bir durum ortada yok.
 
Sayımlar yeniden yapılırken ilginç olaylar da yaşandığını dile getiren CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, bir ilçede ilçe seçim kurulunun, sayımlarda sadece iktidar partisi lehine olan oyları dikkate aldığını, buna itiraz ettiklerini ifade etti.
 
İstanbul’da 15 ilde geçersiz, üç ilçede tüm oyların yeniden sayımı yapılırken, CHP Sözcüsü Öztrak parti merkezinde basın toplantısı düzenledi. Öztrak oyların yeniden sayılmasıyla gelen sonuçlar hakkında şunları söyledi: “Sayımlar yapılırken oldukça ilginç olaylar yaşıyoruz. Örneğin bir ilçede, ilçe seçim kurulu geçersiz oyları sayarken sadece iktidar partisinin lehine çıkan oylar sayılırken Millet İttifakı’nın lehine çıkan oylar görmezden geliniyor. YSK’ye itiraz ettik. Ama büyük bir algı operasyonu sürdürülüyor. Bu algı operasyonu devam etmesi halinde toplumda ciddi bir kutuplaşma yaratabilir.”
 
‘ŞAİBE’ DEMESİ TRAJİ KOMİK DURUM’
 
AK Parti Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz’un İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi sonuçlarına ilişkin “Bu seçim demokrasi tarihimizin en büyük şaibelerinden biridir dersem herhalde fazla abartmış olmam” sözüne yanıt veren Öztrak, şöyle konuştu: “Herkesin sandıktan çıkan sonuçlara saygılı olması gerekiyor. İtirazın seçim sürecinin parçası olduğunu tabii ki kabul ediyoruz. Biliyorsunuz sandıklarda yedi görevli var. Bunların 2’si devlet memuru. 2’si de kendilerinin mensup olduğu ittifak partilerinin temsilcilerinden oluşuyor. Ayrıca YSK üyelerinin sürelerini daha yeni kendileri uzattılar, yeni atamalar da yaptılar. Polis, yargı ellerinde. Bu durumda kalkıp AKP Genel Başkan Yardımcısının ‘Seçimlerde şaibe var’ demesi gerçekten trajikomik bir durum.”
 
BAHÇELİ’YE YANIT: BUGÜNÜN İŞİ DEĞİL
 
Öztrak, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin yerel seçimler için yeni sistem önerisiyle ilgili ise, “Bugünün işi değil. Bugün bizim 31 Mart’ta yapılan seçimleri sonuçlandırmak önceliğimiz, yeni bir belirsizlik yaratmamak” dedi. 

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR