Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ANKARA BELEDİYESİNDE İHALECİ PANİĞİ
ANKARA BELEDİYESİNDE İHALECİ PANİĞİ
Belediye şirketlerinin yönetimiyle ilgili Büyükşehir Belediye Başkanının kanununda temsil yetkisi olduğunu belirten Yavaş, “Temsil yetkisi benim elimden alınıp üç meclis üyesine verilmek isteniyor, bu bir yetki gaspı.” dedi.
14 Nisan 2019, 14:40
 
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın şirketleri tasfiye edeceğini belirterek , "Bundan sonra mümkün olduğu kadar belediyenin ihalelerini belediye kendisi yapacak. Hiçbir şekilde işçi çıkarmadan o işçilerin devrini sağlayacağız." dedi. Yavaş'ın açıklamalarından sonra mecliste arbedeler yaşandı.
 
Mansur Yavaş ‘şirketleri tasfiye edeceğiz’ dedi arbede yaşandı
 
Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, Yavaş başkanlığında toplandı. Yavaş’ın dün yapılan ilk toplantının tutanağını belediye meclis üyelerinin onayına sunması üzerine, AKP Grup Başkanvekili Mümin Altunışık söz aldı.
 
Altunışık, AKP ve MHP gruplarının, “belediye şirketlerinin şeffaf yönetilmesi ve denetlemesine” ilişkin verdikleri teklifin oylanmadan reddedildiği gerekçesiyle tutanağın oylanmasına karşı çıktı. Yavaş’ın dünkü konuşmasında “birlik ve beraberlikten” söz ettiğini anımsatan Altunışık, tekliflerinin oylanmamasının “görevi kötüye kullanmaya” gireceğini söyledi.
 
Mansur Yavaş da tutanakta maddi bir hata varsa düzeltebileceklerini belirterek, “Siz şöyle bir önerge de verebilirsiniz, ‘Bundan sonra Mansur Yavaş idare etmesin çoğunluk var’ diyebilirsiniz. Zarar eden şirketlerin yöneticilerinin görevine devamını istiyorsunuz. Belediye başkanının temsiliyet yetkisini kimse alamaz, bunu bana Ankara halkı vermiştir.” dedi.
 
AKP ve MHP’li meclis üyelerinden itirazların yükselmesi üzerine Yavaş, toplantıya ara verdi. Yavaş, salondan ayrılırken bazı belediye meclis üyeleri arasında tartışma ve arbede yaşandı.
 
Aranın ardından Yavaş, meclisteki parti temsilcilerine söz verdi.
 
PARTİLER SÖZ ALDI
 
Mümin Altunışık, yaşanan tartışmayı hukuk içinde çözmek varken, mahkemeye gitme gibi bir dertlerinin olmadığını ifade etti. Tekliflerinin gündeme alınıp oylanmasını isteyen Altunışık, Yavaş’a, bu oylamanın sonucunu kabul etmesi durumunda meclise iade etme ve mahkemeye götürme hakkının olduğunu anımsattı.
 
CHP adına konuşan Haydar Demir de Ankara’nın bu kadar sorunu varken bu konu üzerinde durulmasını eleştirerek, “31 Mart’ta Mansur Yavaş, Ankara’ya hizmet amacıyla çıktığı yolda yetkiyi almışken, ilk toplantıda meclisi tıkamak, çalıştırmamak için böyle bir önerge verilmesini iyi niyetli görmüyorum. Derdiniz Ankara’ya hizmet mi, yoksa belediye çalışmasını tıkamak mı?” diye konuştu.
 
MHP adına konuşan Murat Ilıkan ise Ankara’nın bu kadar sorunu varken toplantının gündeminde danışman maaşlarının da olduğuna dikkati çekerek, toplantı sırasında gerçekleşen “alkış ve yuhalamaların” bitirilmesini istedi.
 
İYİ Parti adına konuşan Adnan Beker de Yavaş’ın çalışması için yetkilerin verilmesi gerektiğini belirterek, meclisin denetim görevi göreceğini kaydetti.
 
YAVAŞ: BU BİR YETKİ GASPI
 
Parti temsilcilerinin konuşmalarının ardından söz alan Mansur Yavaş, meclis iradesine saygılı olduklarının altını çizdi.
 
Belediye şirketlerinin yönetimiyle ilgili Büyükşehir Belediye Başkanının kanununda temsil yetkisi olduğunu belirten Yavaş, “Temsil yetkisi benim elimden alınıp üç meclis üyesine verilmek isteniyor, bu bir yetki gaspı.” dedi.
 
Önergeyle temsil yetkisine müdahale edilmek istendiğini dile getiren Yavaş, önergeyi reddederek belediye başkanlık makamını koruduğunu kaydetti.
 
Mal kaçırmadıklarını, belediyeye çökmek gibi bir amaçlarının olmadığını vurgulayan Yavaş, göreve geldiğinden beri atama yapmadığını, bir tane bile işçi çıkarmadığını ifade etti.
 
Yavaş, belediye şirketleriyle ilgili, “Şirketlerin birçoğunun tasfiyesi için talimat verdim. Yönetim kurulları değiştikten sonra tasfiye edeceğiz. Bundan sonra mümkün olduğu kadar belediyenin ihalelerini belediye kendisi yapacak. Hiçbir şekilde işçi çıkarmadan o işçilerin devrini sağlayacağız. Şirketlere ihale vermek suretiyle, onların da başkalarına ihaleyi vermesinin önüne geçiyoruz.” diye konuştu.
 
OY ÇOKLUĞUYLA KABUL EDİLDİ
 
Toplantıda söz alan AKP Ankara il Gençlik Kolları Başkanı ve Keçiören Meclis Üyesi Ali Osman Özdemir, Yavaş’ın seçim öncesinde yaptığı bir açıklamada, “Öğrenci evi statüsünde olan yerler için ilk meclis toplantısında yüzde 50 indirim uygulayacağız” dediğini anımsatarak, bunun yerine ilk meclis toplantısında danışman ücretlerinin yer almasını üzüntüyle karşıladığını söyledi.
 
Konuşmaların ardından dünkü toplantıya ilişkin tutanak metni oy çokluğuyla kabul edildi.
 
Bazı faaliyet raporlarının görüşülmesi için toplantı yarına ertelendi.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR