Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ÜÇ BAVUL DOLUSU BELGE İLE GELDİLER
ÜÇ BAVUL DOLUSU BELGE İLE GELDİLER
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, hala İstanbul seçimlerinin tartışıldığını belirterek, "Sayın Yavuz'un sözleri arasında 'kumpas', 'şaibe', 'organize işler', 'şüphe' bu tür laflar bolca serpiştirilmiş vaziyette.
16 Nisan 2019, 20:16

 

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, hala İstanbul seçimlerinin tartışıldığını belirterek, "Sayın Yavuz'un sözleri arasında 'kumpas', 'şaibe', 'organize işler', 'şüphe' bu tür laflar bolca serpiştirilmiş vaziyette. Sonrada 3 tane bavulla YSK'dan içeri giriyorlar. ‘Balyozla’ ilgili kumpas sadece bir bavuldu. Öyle gözüküyor ki İstanbul’la ilgili kumpasa 3 bavul belge yetmemiş ''. 

image

FETÖ tipi bir kumpasla karşı karşıyayız

Öztrak açıklamasına şu sözlerle devam etti;
 
“AKP'nin elinde, bizim elimizdeki ıslak imzalı tutanaklardan farklı tutanaklar mı var?” diye soran Öztrak, “5287 hükümlünün seçmen kütüklerindeki kaydının yanına şerh düşülmediği söyleniyor. Bu hükümlüler orada oy kullandı mı, kullanmadı mı? Partilerin aldığı oyla toplam seçmen sayısının kıyaslanması gerek. Sandık kurullarında sizin gözlemcileriniz yok muydu? Mülki idare amirleri tarafından bildiriliyor bu görevliler” dedi.
“3 TANE BAVULLA YSK’YA GELİYORLAR”
 
“Sandık kurulları belirlenirken AKP’nin adamları neredeydi, neden itiraz etmemişler? Genel başkanları 280 binden fazla sandık görevlisi atadıklarını söylüyordu. Ne oldu? Neden sandık başına hakim olamadılar?” diyen CHP Sözcüsü Öztrak, “Çok önemli bir algı operasyonu yürütülmeye çalışılıyor. Şüphe, organize işler, lafları bolca serpiştirilmiş sözlerine. 3 tane bavulla YSK’dan içeri giriyorlar” dedi.
 
“POLİSLER OY KULLANMIŞ OLABİLİR”
 
“Kullanılan oyun seçmen sayısını tutmadığını söylüyorlar” diyen Öztrak, “Görevli olarak gelenler polisler oy kullanmış olabilir. Partilerin almış oldukları oylara bakmak lazım. Büyükçekmece’de hem devletin polislerine hem halka lüzumsuz yere eziyet etmişler, öyle gözüküyor. Baktığımız zaman itiraz ettikleri hususlar tutmayınca arabayı başka bir vitese takmışlar” ifadelerini kullandı.
 
“Yarın basın toplantısı yapacaklar, biz de yapacağız” açıklamasında bulunan CHP Sözcüsü, “Bu suistimale dur diyecek olan milletin verdiği hakkı o hakkın sahibine teslim edecek olan YSK’dır. Bizlerin 2014 yılında Ankara seçimleriyle ilgili itirazlarımızı reddetmişti, şimdi bu gelen itirazların bizim itirazlarımızdan çok daha hafif olduğunu görüyoruz” dedi. Öztrak, “YSK’nın vereceği karar aslında şimdiden bellidir. İstanbul’un seçilmiş büyükşehir belediye başkanı Ekrem İmamoğlu’dur. Oy namustur dokundurtmayız, kazandığımız seçimi de kimseye çaldırtmayız. İstanbul’da birleştirme tutanakları ortaya çıktıktan sonra İmamoğlu’na mazbatası verilmesi lazım. Yarın ortaya çıkar, ondan sonra da Ekrem İmamoğlu’na mazbatasının verilmesi hem hukuken hem vicdanen yapılması gereken bir şeydir” dedi.

 

 

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR