Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İSTANBUL ADANA BULUŞMASI
İSTANBUL ADANA BULUŞMASI
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar'la görüştü. İmamoğlu, seçim sürecinde Karalar'ın her akşam kendisini aradığını ve "Adana usuluyle" cesaret verdiğini söyledi.
20 Nisan 2019, 23:05

 

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu ziyaret etti. Saraçhane’deki İBB başkanlık makamında gerçekleşen ziyarette, İmamoğlu ve Karalar bir süre sohbet etti.

Görüşmenin ardından gazetecilere açıklama yapan İmamoğlu, Karalar’ın seçim sürecinde her akşam kendisini aradığını ve “Adana usulüyle” cesaret verdiğini anlattı.

Büyükşehirleri kazanan belediye başkanları olarak gelecek hafta CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya geleceklerini aktaran İmamoğlu, ”Burada çok başka bir dönemi başlatmak niyetindeyiz. Başka bir dönemden kastım şu, çok iyi belediyecilik örneklerimiz var. Bunu biliyoruz ama burada birbirine katkı sunan, fayda veren ve bunu sadece kendi içinde de bırakmayan aynı zamanda başka istekli belediyelere de başka siyasi partilere mensup belediyelere de aktarabilen…” dedi.

‘İETT OTOBÜSLERİNİ TAHSİS ETMEDİK’

Konuya “Türkiye meselesi” olarak baktıklarını söyleyen İmamoğlu, “Yerel yönetimlerde başarı, demokrasi ve huzur olursa Türkiye’de aynı şeyler daha yüksek derecede hissedilir. Bu bilinçle, çok büyük bir çalışma azmiyle sürece hazırlanacağız. İş birliği yapacağız. Senkronize bir çalışma yönetimi ortaya koyacağız. Bu noktada güvence olan 11 büyükşehir belediye başkanımız var” diye konuştu.

Karalar’ı yarın Maltepe’de düzenleyecekleri ”İstanbul’a Yeni Bir Başlangıç Buluşması”na davet eden İmamoğlu, ”İstanbul’da çoluk çocuk buluşacağız yarın. Bebeklerimizi bile davet ettik. Annelerine dedik ki, ‘Bebeklerinizi alın gelin. Orada hep beraber konuşalım, önümüzdeki 5 yılı nasıl renklendireceğimizi anlatalım.’ Ama kendi araçlarıyla gelecek. İETT otobüslerimizi tahsis etmedik, onu söyleyeyim” ifadelerini kullandı.

KARALAR: İŞİMİZİN OLAĞANÜSTÜ ZOR OLDUĞUNU BİLİYORUZ

Zeydan Karalar da İmamoğlu’nu tebrik ederek, “Belediyelerin durumlarını biliyoruz. Büyük zorlukların, işimizin olağanüstü zor olduğunu da biliyoruz. İmkansıza yakın imkanların bizim önümüzde olmadığını da biliyoruz. Başaracağız” dedi.

Verdikleri sözleri yerine getireceklerini söyleyen Karalar, “Türkiye’de iyi işler yapacağını vadeden CHP, bir türlü iktidar olamıyordu. Yapıp, yapmayacağı konusunda vatandaşların tereddütleri vardı. Biz, belediye başkanları olarak söylediklerimizin tamamını yapacağız. İnşallah bu dönem çok daha bir başka dönem olacak”şeklinde konuştu.

‘İMAMOĞLU İLÇESİNDE İMAMOĞLU’NUN FAYDASI OLDU’

Karalar, bir gazetecinin ”Adana’nın İmamoğlu ilçesinde CHP kazandı. İmamoğlu isminin katkısı oldu mu?” sorusuna, ”İmamoğlu isminin oraya faydası oldu, aldık orayı. 89’dan bu yana alamamıştık. Zaten Adana, İstanbul çoğu yer öyle. Bu dönemin bir avantajı, büyükşehir belediyelerinde başarılı olan ve işi bilen insanların belediye başkanı olması. Gerçekten biz İmamoğlu’nu çağıracaktık oraya çok arzu ettik ama İstanbul çok önemli diye, ismiyle götürdük orayı” yanıtını verdi.

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen de açıklamalar sırasında ziyarete dahil oldu. Daha sonra ziyaret, basına kapalı olarak devam etti.


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR