Güzel ülkemiz için yazıyoruz - DSP ADAYI SEÇİMDEN ÇEKİLDİ Şeffaf Gazete
http://www.seffafgazete.com/haberler/siyaset-haberleri/34228/dsp-adayi-secimden-cekildi

 

DSP ADAYI SEÇİMDEN ÇEKİLDİ
DSP ADAYI SEÇİMDEN ÇEKİLDİ
DSP'nin 31 Mart'ta 30 bin 817 oy alan adayı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Muammer Aydın 23 Haziran'daki seçime girmeyeceğini açıkladı. Parti yönetimi de başka aday çıkarmama kararı aldı.
12 Mayıs 2019, 18:25
 
 
DSP’nin 31 Mart yerel seçimlerindeki İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Muammer Aydın yarıştan çekildiğini açıkladı. Aydın’ın 23 Haziran’da yenilenecek olan seçimlere girmeme kararının ardından DSP yönetimi de aday çıkarmama kararı aldı.
 
31 Mart’ta 30 bin 817 oy alan Aydın, Twitter hesabından ‘İSTİFA BİLDİRİMİ’ başlığı ile şu açıklamayı yaptı: “Bugün itibariyle DSP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığından istifa etmiş bulunmaktayım. Kamuoyuna duyurulur.”
 
PARTİ KARARI DEĞİL
 
DSP Parti Meclisi toplantısında da aday çıkarmama kararı alındı. DSP  Genel Başkanı Önder Aksakal, “Adayımız çekildi, İstanbul’da yeni aday göstermeme kararı aldık” dedi. Aksakal, “YSK hukuksuz şekilde sandık kurullarını gerekçe göstererek seçimin yenilenmesine karar verdi. Böylesi bir kanunsuzluğa DSP olarak sessiz kalamayız” ifadelerini kullandı.