Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
MÜLTECİ YUVASI OLMAK İSTEMİYORUZ
MÜLTECİ YUVASI OLMAK İSTEMİYORUZ
YSK'nın kararı sonrası mazbatası elinden alınan Ekrem İmamoğlu Sultangazi'de vatandaşlara hitap etti. Türkiye'de sığınmacıların kontrolsüz bir şekilde dağıldığını belirten İmamoğlu, sığınmacıların ülkelerine geri dönemeleri gerektiğini söyledi.
15 Haziran 2019, 17:34
 
YSK'nın kararı sonrası mazbatası elinden alınan Ekrem İmamoğlu Sultangazi'de vatandaşlara hitap etti.
 
İmamoğlu,başta Suriyeliler olmak üzere Türkiye'de sığınmacıların kontrolsüz bir şekilde dağıldığını belirten İmamoğlu, sığınmacıların ülkelerine geri dönemeleri gerektiğini söyledi.
 
YSK'nın kararı sonrası mazbatası elinden alınan Ekrem İmamoğlu Sultangazi'de vatandaşlara hitap etti. Sadece Sultangazi'de 70 bin civarında sığınmacı olduğunu belirten İmamoğlu, "Mülteci vatandaşlarımızın çocuklarını, kadınları korumak, onları maruz kaldığı tehditlerden korumak bizlerin vazifesidir. Ancak ulusal politikaların geliştirilmesinde, Türkiye’nin mülteciler konusunda yalnız bırakılmaması konusunda hazır olacağız.
 
16 milyonluk kendin belediye başkanı olarak bu konuda en fazla konuşan isim olacağım Ama günün sonunda mülteci vatandaşların elbet barış içinde ama kendi ülkelerine dönmeleri şarttır." şeklinde konuştu
 
İmamoğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle:
 
"Biz mağdurun yanındayız. Ancak bütün şehirlere, milyonlara mülteci plansız, hesapsız dağıtmak doğru değildir. Aldığım bilgilere göre, neredeyse 60-70 bin mülteci sadece Sultangazi’de yaşıyor. Mülteci sorunu, mülteci vatandaşlarımızı yok saymak anlamına gelmez.
 
Mülteci vatandaşlarımızın çocuklarını, kadınları korumak, onları maruz kaldığı tehditlerden korumak bizlerin vazifesidir. Ancak ulusal politikaların geliştirilmesinde, Türkiye’nin mülteciler konusunda yalnız bırakılmaması konusunda hazır olacağız. İstanbul’da bunun istihdam açısında ülkenin farklı noktalarından gelip bu şehrin insanlarının ekmeğine mani olamamalılar. Biz mültecilerin mağdur olamamalarından yanayız ama mülteciler mutlaka ülkelerine dönmelidir.
 
"31 MART'TAN SONRA MİLLET İRADESİNİ YOK SAYDILAR"
 
"Diyorlar ki başkanım yarın TV programı var biraz dinlen. Dedim ki ben başkalı gibi değilim, dinlenirsem yoruluyorum. Ben çalışınca enerji topluyorum. Biliyorsunuz ki bu şehirde yapacak çok iş var.
 
31 Mart’ta seçimde bu kardeşiniz anasının ak sütü gibi helal bir şekilde kazandı. Ancak hak, hukuk ve adalete uygun davranmadılar. Hukuka aykırı davranarak milletin iradesini yok saydılar. Sizin emanetinizi gasp ettiler. 16 milyon İstanbulluyu bir avuç insan mağdur etti.
 
Bir şeyi unuttular.
 
Bu millet özgürlüğü sever, egemenliğin kayıtsız şartız millete ait olduğunu biler. Buna kimse mani olamaz. Hep birlikte demokrasiye yapılan zulmü tamir edeceğiz."Halktan uzaklaştılar, kibre boğuldular. Vatandaşın gözlerinin içine bakarak sohbet edemiyorlar. Onların derdi bir avuç insan. Diyarlar ki bu şehri hangi kadroyla yöneteceksin. İşte benim kadrom, işte İstanbullu!Bu kardeşiniz onların bildiği kadroyla yönetmeyecek. Yani eşiyle dostuyla akrabasıyla yönetmeyecek. Biz bu şehri bir insanın iki dudağının arasından çıkan sözlerle de yönetmeyeceğiz.
 
"GENÇLERİN EKREM ABİSİ OLMAYA GELİYORUM"
 
"Ülkenin ekonomi ile ilgili o kadar sorunları var ki… Bu ülkede üniversite mezunlarının çoğu işsiz. Bu şehirde 3 gencin biri işsiz. Mahallelerdeki gençlerin hem eğitimli olmalarını hem de iş sahibi olmalarını sağlayacağım. 200 bin işsize iş bulacağım dedim belediyenin iş mi dediler. Sonra onlar da kopyalamaya başladılar. Bu millet kopyacıyı sevmez. Ben gençlerin Ekrem abisi olmaya geliyorum.Bu şehre özen gösteren bir belediye başkanı olacağız. Sizleri asla mahcup etmeyeceği. Hep bu şehrin sorunlarını konuştuk. Kadınların çocukların yanında olacağız. Mahallelere kreş açacağız, yeter ki kadınlarımız üretime katılsın.Bütün hücrelerimle herkese eşit bakıyorum.
 
Ben CHP’nin has evladıyım. Ancak İYİ Parti bizim ittifakımız teşekkür ediyorum kendilerine.
 
Ancak ben herkesin oyunu istiyorum. Siyasi bölünmelerin bu ülkeye faydası yok. Bir olmanın faydasını herkese yaymalıyız. Büyükşehirden partizanlığı söküp atacağız." 
Kaynak Yeniçağ: İmamoğlu'ndan sığınmacı açıklaması 

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR