Güzel ülkemiz için yazıyoruz - KARABURUN'DAKİ OLAYA KILIÇDAROĞLU MÜDAHALESİ Şeffaf Gazete
http://www.seffafgazete.com/haberler/siyaset-haberleri/34651/karaburundaki-olaya-kilicdaroglu-mudahalesi

 

KARABURUN'DAKİ OLAYA KILIÇDAROĞLU MÜDAHALESİ
KARABURUN'DAKİ OLAYA KILIÇDAROĞLU MÜDAHALESİ
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, belediyede ait şirkette müdür olması ve maaşı üzerine çıkan tartışmaların ardından Karaburun Belediye Başkanı CHP'li İlkay Girgin Erdoğan'ı arayarak “huzur hakkından” vazgeçmesini ve bu yönde bir açıklama yapmasını istedi.
23 Temmuz 2019, 20:41
 
 
İZMİR’in CHP’li Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, belediye meclisi kararıyla kendisini belediye şirketine müdür olarak atamıştı. Erdoğan’ın böylece kendi maaşı dışında bir de müdür maaşı aldığı ortaya çıkmıştı.
 
Karaburun Belediye Başkanı’nın bu icraatına en büyük tepki, sosyal medyada CHP’ye yakın kesimlerden geldi. Belediye başkanının yaptığı işi yanlış bulduklarını belirtip, ikinci maaş aldığı şirketten istifa etmesini istediler.
 
Belediye başkanı yazılı bir açıklama yaptı, alacağı maaşı bir hayır kurumuna bağışlayacağını söyledi ama ikna edici olmadı.
 
Tam da olayın üstü örtülüyor mu derken, cuma günü bir gelişme yaşandı. CHP’nin yerel yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan’ı arayarak “Gereğini yap, şirketin müdürlüğünden istifa et” dedi.
 
Seyit Torun  “Maalesef böyle bir olay yaşanmamalıydı ama yaşandı. Kendisine istifa etmesini söyledik, belediye başkanımız şirketteki görevinden istifa etti” dedi.
 
Torun, belediye başkanının bu süre zarfında tahakkuk eden ikinci maaşı almayacağını, bir hayır kurumuna bağışlayacağını ifade etti. Belediye başkanı İlkay Girgin Erdoğan da yazılı açıklamasında 1 Haziran itibariyle Karaburun Belediyesi Personel Limited şirketinden şahsına “huzur hakkı” olarak bağlanan 7 bin 500 lirayı Karaburun Ortaokulu’nun aile birliği hesabına bağış olarak yatırdığını ilan etmişti.