Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
GÖREVDEN ALINAN BAŞKANLARLA BULUŞTU
GÖREVDEN ALINAN BAŞKANLARLA BULUŞTU
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, görevden alınan belediye başkanları Ahmet Türk ve Selçuk Mızraklı ile görüştü. Diyarbakır’a gelen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu partisinin il başkanlığında yaptığı açıklamanın ardından kayyım atanarak görevden alınan belediye.
1 Eylül 2019, 12:15
 
 
Diyarbakır’a gelen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu partisinin il başkanlığında yaptığı açıklamanın ardından kayyım atanarak görevden alınan belediye başkanlarıyla görüştü.
 
Buluşmanın gerçekleştirileceği Kayapınar Belediyesine gelen İmamoğlu’nu görevden alınan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Selçuk Mızraklı ve Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk karşıladı.
 
Burada bir konuşma yapan İmamoğlu’nun açıklamasından satır başları şöyle:
 
“Zorluklar var, ülkemiz hep birlikte zorlukları aşacak. 31 Mart’ta bize Türkiye’ye demokrasiye yaşatılan darbe, birleşme buluşma birbirini hissetme fırsatı verdi. Her zorluğun bir fırsat önümüze koyacağını düşünüyorum. Bu bir siyasi kaynaşma değil hak hukuk adalet noktasında bir buluşmaya yol açtığını düşünüyorum. Bu kardeşliği pekiştirmek adına da yoğun bir mücadele vermeliyiz. Hepimizin diyebilmeyi başarmalıyız. Biz bu süreci bir fırsata dönüştürmeliyiz. Bu sesimiz Diyarbakırlılara duyurduğumuz ses değil biz bu sesi İstanbula Ege’ye Karadeniz’e 82 milyona duyuruyoruz. Burada olmamızın sebebi size güç olmak. Bir an önce bu yanlıştan dönsünler, size yapılan haksızlık halkın demokrasisine yapılmıştır.”
 
İmamoğlu’nun ardından söz alan Türk ise özetle şunları söyledi:
 
“Demokratik değerler altında buluşmalıyız. Yıllardan beri demokrasi mücadelesi veriyoruz. Toplumu bölerek kendi iktidarlarını sürdürmeye çalışıyorlar. Geçmişte bunun örneği var. Türkiye de de gördüğümüz tablo bu.  Siyasi olarak farklı yerlerde olabiliriz ama halklarımızın geleceği için ortak demokrasi  mücadele etmeliyiz. Artık tahammül edemeyecek noktaya geldik.”
 
Karşılıklı açıklamaların ardından görüşmenin gerçekleştirildiği Kayapınar Belediyesi’nin Eş Başkanı Kezban Yılmaz, İmamoglu’na Tahir Elçi’nin vurulduğu dortayaklı minarenin tablusunu hediye etti. İmamoğlu ise hediye olarak Yılmaz’a Atatürk tablosunu takdim etti.
 

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR