Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
DEMİRTAŞ HAKKINDA YENİ TUTUKLAMA KARARI
DEMİRTAŞ HAKKINDA YENİ TUTUKLAMA KARARI
stanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi’nin, avukatların mahsup başvurusunu kabul etmesi üzerine, bugün denetimli serbestlik için başvuru yapılmıştı. Tutuklu olduğu ana davasında tahliye kararı verilen Demirtaş için yapılan denetimli serbestlik başvurusunun olumlu sonuçlanmaması için savcılık harekete geçti.
20 Eylül 2019, 19:49
 
 
2 Eylül’de tutuklu yargılandığı davada Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesi’nce tahliye edildiği halde bir başka davadan tutuklu olduğu için halen Edirne F Tipi Cezaevi’nde bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında yeni bir soruşturma başlatıldı.
 
Ankara Cumhuriyet Savcılığı’nın 6-8 Ekim 2014 Olayları’yla ilgili başlattığı soruşturma kapsamında SEGBİS aracılığıyla ifade veren HDP’nin eski lideri, tutuklanma talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi.
 
Aynı soruşturma kapsamında dönemin HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ da tutuklu bulunduğu Kandıra Cezaevi’nden SEGBİS aracılığıyla ifade verdi.
 
Demirtaş’ın bugün cezaevinden çıkması bekleniyordu
 
Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesi’nin tahliye kararına Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın itirazını bir üst mahkemenin reddetmesi üzerine yargılandığı davadan tahliyesi kesinleşen Demirtaş’ın avukatları, müvekkillerinin tutuklu kaldığı sürenin mahsup edilmesi için İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi’ne başvuruda bulunmuşlardı.
 
Mahkemenin avukatların yaptığı başvuruyu bugün kabul etmesi ve HDP’nin bir önceki eş başkanının cezaevinden çıkması bekleniyordu.
 
HDP: “Sözün bittiği, yargıda tuzun koktuğu bir noktadayız”
 
HDP Merkez Yönetim Kurulu, gelişmeler üzerine bir açıklama yayınlayarak Demirtaş aleyhinde “siyasi bir komplo” başlatıldığını iddia etti.
 
Partinin en yetkili organından yapılan açıklamada, “İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi’nin, avukatların mahsup başvurusunu kabul etmesi üzerine, bugün denetimli serbestlik için başvuru yapılmıştı. Tutuklu olduğu ana davasında tahliye kararı verilen Demirtaş için yapılan denetimli serbestlik başvurusunun olumlu sonuçlanmaması için savcılık harekete geçti. Türkiye’nin Saray’a bağımlı ve taraflı yargı mekanizması, AİHM’e de ‘sizi ve kararlarınızı tanımıyoruz’ mesajını vermektedir. Bu açıkça bir düşman hukuku uygulamasıdır. Siyasi intikam için Saray direktifi ile atılmış bir adımdır. Hukuk adı altında uygulanan tam bir zorbalıktır, adaletin katledilmesidir. Sözün bittiği, yargıda tuzun koktuğu bir noktadayız. Mahkeme heyetine sesleniyoruz. Savcılığın bu ağır hukuk suçu işleme eğilimi karşısında hukuk ilkelerine uygun davranın" dendi.
 
HDP  mahkemeden Demirtaş’ı serbest bırakmasını da istedi.
 
Tanrıkulu’ndan Adalet Bakanı’na çağrı: “Bu operasyon aynı zamanda size karşı yapılıyor”
 
CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’e harekete geçme çağrısında bulundu.
 
Tanrıkulu, “Sayın Abdülhamit Gül, yargılandığı davadan tahliye edildikten sonra olası tahliyesini önlemek için tutuklamaya sevk etmek düşman ceza hukukundan da öte bir zorbalık durumudur. Sizi, sorumluluğa davet ediyorum; HSK’yı toplayın, gereğini yapın. Aksi halde bu sorumluluk size aittir. Selahattin Demirtaş’ın tahliyesinin önüne geçmek için siyaset ve yargı mühendisliği ile başlatılan hukuka aykırı operasyon mahkemede şu sıralar devam ediyor. 3 yıldır tutukluyu bir kez daha aynı suçtan tutuklamaya çalışıyorlar. Bu operasyon aynı zamanda size karşı” dedi.
 
Demirtaş: “Alın size yargı reformu!”
 
Selahattin Demirtaş da avukat meslektaşı Sezgin Tanrıkulu gibi bu soruşturmanın yasaya aykırı olduğunu savundu.
 
HDP’nin bir önceki eş genel başkanı, “Yargıda adalet ve reform mu? Alın size reform! 6-8 Ekim’den dolayı ben ve Figen Hanım zaten 3 yıldır tutuklu yargılanıyorduk. Bu sabah Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, aynı suçlamaya dair, yasaya aykırı olarak ben ve Figen Hanım hakkında ayrı bir soruşturma üzerinden tutuklamaya sevk kararı çıkardı. Yani yargı yok, adalet yok, kanun yok, hakim yok. Sadece bize değil, hiçbirinize yok. Biz iyiyiz, moralliyiz, haklıyız, suçsuzuz ve güçlüyüz. Herkese selamlarımızı, sevgilerimizi gönderiyoruz” dedi.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR