Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
YALOVA BELEDİYESİ AKPARTİ'YE GEÇTİ
YALOVA BELEDİYESİ AKPARTİ'YE GEÇTİ
Görevden uzaklaştırılan Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman'ın yerine Belediye Başkan Vekilliğine meclis üyesi AKP'li Mustafa Tutuk seçildi. Tutuk, üçüncü turda 17 oy alıp salt çoğunluğa ulaşarak geçici belediye başkanı oldu.
6 Mart 2020, 14:55
 
Yalova Belediyesi’nde Belediye Başkanı Vefa Salman’ın görevden uzaklaştırılmasının ardından belediye meclisi bugün seçim gündemiyle toplandı.
 
Yalova Belediye Başkanı CHP'li Vefa Salman ve Belediye Başkan Yardımcısı Halit Güleç, İçişleri Bakanlığınca görevden uzaklaştırılmıştı. Güleç daha sonra tutuklanmıştı.
 
Seçimin üçüncü turunda 17 oy alıp salt çoğunluğa ulaşan AKP'li meclis üyesi Mustafa Tutuk Yalova’nın geçici Belediye Başkanı olarak seçildi.
 
Mecliste gerçekleşen seçimin ardından kürsüye gelen Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk, “Yaşanan süreci hepiniz biliyorsunuz. İdarî yargının yürüttüğü bu soruşturma bizim açımızdan da üzüntü verici bir durumdur. Suçun varlığı, yokluğu hukuk konusudur. Umarım suç yoktur.  Bahse konu arkadaşlar da bir an önce aklanırlar.” dedi. 
 
31 meclis üyesinin bulunduğu Yalova Belediyesi’nde, üyelerin 15'i AKP, 2'si MHP, 14'ü ise CHP'den seçildi. Belediye Başkan Yardımcısı Halit Güleç’in tutuklanması ile CHP’nin belediye meclisindeki üye sayısı 13’e düştü.
 
31 Mart 2019’da yapılan Yerel Seçim’de, ‘Cumhur İttifakı’ çatısı altında seçimlere katılan AKP ve MHP’nin, Yalova Belediye Meclisi’ndeki üye sayısı toplam 17 iken, CHP’nin 13 üyesi bulunuyor.
 
Görevden almalar sonucu Yalova Belediye Meclisi'nde Cumhur İttifakı çoğunluğu elde ettiğinden kayyum ataması yerine seçim yöntemine gidilerek AKP'li isim seçtirilmiş oldu
 
 
 

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR