Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İLHAN CİHANER CHP'NİN BAŞKAN ADAYI
İLHAN CİHANER CHP'NİN BAŞKAN ADAYI
İlhan Cihaner, hafta sonu yapılacak 37. Olağan Kurultayı'nda CHP Genel Başkanlığı'na aday olduğunu açıkladı. Cihaner, "Bizler partimizin demokratik bir örgüt ve yönetim anlayışı ile çağdaş, sol siyasetle başarıya ulaşabileceğine inanıyoruz" dedi
23 Temmuz 2020, 09:09
 
CHP’nin 37. Olağan Kurultayı hafta sonu Ankara’da yapılacak. İlk gün genel başkan, ikinci gün ise Parti Meclisi (PM) üyelerinin belirleneceği kurultayda, ‘Gelecek için Biz’ oluşumunun başını çeken CHP Parti Meclisi Üyesi İlhan Cihaner de genel başkanlığa adaylığını açıkladı.
 
Cihaner, CHP Genel Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısında adaylığını şu ifadelerle duyurdu:
 
* Liderin seçtiği değil, üyelerin seçtiği Parti Meclisi’ne ihtiyacımız var. Bizler partimizin demokratik bir örgütle yönetim anlayışı ile Cumhuriyetin kazanımlarının sahiplenen, çağdaş ve sol bir siyasetle başarıyla ulaşabileceğimize inanıyoruz.
 
* Bu ilkeleri parti yasalarına dönüştürmeyi parti politikalarına dönüştürmeyi amaçlayarak, CHP Genel Başkanlığı’na aday oldum. Önce partimizi, sonra ülkemizi sonra da dünyayı değiştirmeye talibiz. Asıl ihtiyacımız olan cesaret.
 
ÇOCUK, KADIN, YAŞLI
 
* 18 yıldır sürekli insanları birbirine düşman eden politikalarıyla AKP çocuk, kadın, yaşlı düşmanı bir iktidar. Çocuklar kadınlar tecavüze uğruyor ve öldürülüyor. Yoksulluk ve yolsuzluk birlikte yayılıyor halka ise yoksulluk düşüyor. Yargı sistemindeki çöküş ise her bir reformla daha da derinleşiyor.
 
* AKP düşman siyasetini dünyaya yaydı ve kavga etmediği tek bir devlet kalmadı neredeyse. Böylece herkesin düşman olduğu bir yönetim haline gelerek her devletin oyuncağı olmaya müsait bir yönetim haline dönüştü. Sorumlu iken kendini kurtarmak için düşman üreterek kurtulmaya çalışıyor.
 
* Kendisine karşı olana eleştirene hain damgası vurmaya çalışıyor kendisiyle Türkiye'mizi aynıymış gibi kabul ettirmeye çalışıyor.
 
Süre gelen bu koşullar çerçevesinde CHP'nin 37. Kurultayı'nı yapacağını söyleyen İlhan Cihaner sözlerini şöyle bitirdi:
 
* Partimizin tarihsel rolü en iyi şekilde kurtuluşun ve kuruluşun partisi olarak tarif edilmektedir. Bu niteliği gereği yaptıkları ve hatta yapmadıklarıyla nasıl bir ülkede yaşayacağımızı belirleme potansiyeli vardır. Genel eleştirimiz partimizin bu potansiyeli yeterince kullanmadığı yönündedir.
 
* Öncelikle Kurultay'ımızın pandemi koşullarında düzenlenmesinin verimli ve demokratik koşullarda yapılmasının önünde en büyük engel olduğunu vurgulamak istiyorum. Onur üyelerimizin ve partililerimizin sınırlandırılacağı bir kurultay iktidar dinamizmini örgütümüze taşıyamaz ancak şimdi bize düşen bu kurultayı tarihsel önemine uyacak şekilde gerçekleştirmeye çalışmaktır.
 
* Kurultayımıza katılmak istemeyen delegelere çağrıda bulunan Cihaner, lütfen bu tarihsel kavşakta, bu tarihi sorumluluğu almak üzere kurultaya katılın. Kurultayımız CHP geleneğini geleceğe taşıma görevi ile karşı karşıya.
 
Kılıçdaroğlu'na rakip olan diğer adaylar
 
* Eski Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı
 
* CHP Kurultay Onur Üyesi Prof. Tolga Yarman

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR