Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
TEK ADAMIN İFLAS TABLOSU !
TEK ADAMIN İFLAS TABLOSU !
Engin Özkoç, dış borçlanmanın 430 milyar dolara ulaştığını ve sadece bir yılda devletin borcunun 500 milyar TL arttığını belirterek, “Gelinen nokta tam bir felaket. Bu tablo tek adam devletinin iflas tablosudur. Damat masal anlatmaya, millet ise çileye devam ediyor” dedi.
11 Eylül 2020, 15:16
 
CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Özkoç, açıklamasında hükümetin ekonomi yönetimini eleştirdi. Dış borçlanmanın 430 milyar dolara ulaştığını ve sadece bir yılda devletin borcunun 500 milyar TL arttığını kaydeden Engin Özkoç, “Bugün gelinen nokta tam bir felaket. Bu tablo tek adam devletinin iflas tablosudur. Damat masal anlatmaya, Erdoğan dinlemeye, millet ise çileye devam ediyor” dedi.
 
Özkoç’un konuşmasından öne çıkanlar şöyle:
 
DEVLETİN İFLAS TABLOSU: Toplam dış borç 129.6 milyar dolardı, bugün 430 milyar dolar. Sadece bir yılda devletin borcu 500 milyar TL arttı. Vatandaşın bankalara olan borcu 738 milyar TL. Son bir yılda vatandaşın borcu 200 milyar TL arttı. Millet bu kadar borçlanmadan dolayı bir rahatlama yaşadı mı? Hayır. Bugün gelinen nokta tam bir felaket. Bu tablo tek adam devletinin iflas tablosudur. Damat masal anlatmaya, Erdoğan dinlemeye devam ediyor. Millet ise çileye devam ediyor. Bu söylediğim rakamlarla ilgili söyleyecek tek sözleri varsa, hodri meydan. Onlar kendi yalanlarını, biz kendi gerçeklerimizi söyleyelim.
 
 Didim Belediye Başkanı FETÖ taktikleriyle saldırı altında.
 
Belediye başkanı olduktan sonra çok katlı kaçak bir yapıyı gündeme getiriyor. Bütün davaları kazanıyor, yıkım aşamasına geliyor. Sonra imar affı çıkıyor. Yıkılmıyor. Sonra üstüne kaçak kat çıkıyor. Söylentilere konu olan kadın olay ilk çıktığında ne de şimdi herhangi bir şikayette bulunmamış. Montaj olduğu düşünülen ses kayıtları bir tarikat şeyhinin çocuk tacizi hemen sonra gündeme geliyor. Bu olayla ilgili suç duyurusunda bulunan kişi Didim Belediye Başkanı, Seyit Torun tarafından inceleme altında. En ayrıntılı şekilde inceleme devam ediyor. A Haber, Hürriyet, Milliyet, Yeni Şafak gibi yandaş kanallar, haber yapıyor ‘tutuklandı’ diye. Bu nasıl körü körüne haberciliktir? Sonra ‘kaldırdık’ diye açıklama yapıyorsunuz. Bu haberi yapan ve sosyal medyada dolaştıranlarda bu kumpasın parçasıdır. Basını itibarsız hale getirerek millete ihanet ediyorlar.
 
SAĞLIK ÇALIŞANLARINA PARA YOK
 
Dün bir sağlık çalışanımız Merve Mercan, yaşamını yitirmişti. Ne yazıkki bugün, pandemi ile mücadele sağlık çalışanlarımıza kalmıştır. Bulaş ihtimalini göze alarak mücadele eden sağlık çalışanları, artık tükenmiş durumdadır. İktidarın tedbirleri uygulamaya koyması gerekmektedir. Sağlık çalışanlarının emeklerinin karşılığı verilmemektedir. Görev şehidi sayılmaları için kanun teklifi verdik fakat gündeme alınmadı. ‘Ek ödeme verilsin’ dedik, kabul görmedi. Çünkü hükümet müteahhit çetesine kaynak aktarıyor sağlık çalışanlarına verecek parası olmadığını söylüyor. Kanun tekliflerini tekrar getireceğiz ve mücadelemiz milletimiz için devam edecektir.
 
MACRON HADDİNİ BİLMELİDİR
 
Millet İttifakı olarak mücadele veriyoruz. Yapılması gerekenleri söylüyoruz. Tüm dünya şunu bilmelidir: Hiçbir ülkenin devlet başkanı, cumhurbaşkanı yakışıksız bir uslup ile konuşamaz. Macron, dün kesinlikle kabul edilemeyecek açıklamalarda bulunmuştur. Macron, haddini bilmelidir. Sorun diplomasi masasında çözülmelidir. Kemal Kılıçdaroğlu’nun dediği gibi Doğu Akdeniz’de kendi çıkarlarımız doğrultusunda Mısır ile ilişkide bulunmalıyız. Yunanistan, adaların silahsızlandırılmasını sağlamalıdır. AKP iktidarını da buradan uyarmak istiyoruz: Ege Denizi’nde yaptığınız hataya tekrar düşmeyin. Bu süreç AKP iktidarı tarafından gözü kapalı izlenmiştir. Dün Pompeo devreye girecekmiş diye söylentiler geliyor. Erdoğan için Trump deyince akan sular duruyor. AKP iktidarını şimdiden uyarmak zorundayız. Çünkü geçmişteki defterleri temiz değil.
 
Pandemi sürecinde ancak şanslıysanız hizmet alıyorsunuz.
 
Ecza depoları ve medikal firmalar, parasını almakta zorluk yaşıyorlar. Sağlık Bakanlığı artık hiç para ödememeye başlamıştır. Hazine bitti diyenler kendi iş adamlarına, geçilmeyen köprülere dolarla para ödemeye devam etmektedirler. Sağlık emekçileri için para yok. Sağlık şirketlerine de para yok. Sağlık şirketleri, sesini duyurmaya çalışmıştır.
 
2017’den kalan paranızı hemen öderiz diyorlar yani para var.
 
Siz de fedakarlık yapın deyip indirim istemişlerdir. Yüzde 60 fiyat indirmelerini istemişlerdir! Dolarla aldığımız ilaçlar var, böyle indirim söz konusu olamaz deyince. Bakan yardımcısı, ‘siz zamanında ödenmeyeceğini bildiğiniz için yüzde 40 zam koyuyorsunuz’ diyor.
 
Bu nasıl devlet ciddiyetidir.
 
Eğer eczacılar yalan söylüyor yüzde 15 üzerinde zam koyuyorsa Sayıştay neden denetlemedi? Bugün bu paraları ödemediniz, yarın ne olacak? Sağlık sistemi çökmeye başlar, bu şirketler iflas ederse millete hesabını kim verecek? (ANKA)

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR