Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
BERAT ALBAYRAK HAKKINDA YENİ İDDİA
BERAT ALBAYRAK HAKKINDA YENİ İDDİA
CHP Konya Milletvekili olan Abdüllatif Şener, Berat Albayrak'ın Hazine ve Maliye Bakanlığı görevinden alınmasının Halk Bankası dosyası ile ilgili olabileceğini savundu.
11 Kasım 2020, 08:51
 
 AKParti'nin kurucuları arasında yer alan ve şu an CHP Konya Milletvekili olan Abdüllatif Şener, Berat Albayrak'ın Hazine ve Maliye Bakanlığı görevinden alınmasının Halk Bankası dosyası ile ilgili olabileceğini savundu.
 
AKP’nin kurucuları arasında yer alan Eski Maliye Bakanı ve CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın istifasını değerlendirdi.
 
Albayrak’ın istifasını ilk adım olarak görmek gerektiğini vurgulayan Şener, “Bu adımların tamamlanması lazım. Tamamlanmadığı takdirde Türkiye içine girdiği bu dertten kurtulamaz ama ikinci adım olarak yapması gereken şey Sayın Erdoğan’ın bırakmasıdır (istifa etmesi). Bir iktidar kendini sürekli o koltukta görür, bütün denetim mekanizmalarını kaldırır, hesap verebilirliği yok ederse o ülkede ekonominin ve diğer politikaların ülke menfaatlerine, halkın çıkarlarına uygun olarak devam etmesi mümkün değildir. Bu bakımdan yaptığı yanlışların muhasebesini vermesine ihtiyaç vardır. İslam literatöründe nefis muhasebesidir” diye belirtti.
 
Albayrak ile sorunları olduğu bilenen Naci Ağbal’ın Merkez Bankası Başkanı olarak atanması sonrası istifanın gerçekleştiğine dikkati çeken Şener, şöyle devam etti:
 
"ERDOĞAN'LA ARALARINDA BİR KAVGA VAR"
 
 “Sayın Erdoğan açısından bir bakanın ülke menfaatleri için çok önemli projeler geliştirmesi ve uygulaması çok bir değer ifade etmez. Bir bakanın başarısız olması veya oturduğu koltuğun hakkını vermiyor olması da önemli bir değer-değersizlik ifade etmez. Ama vermiş olduğu bazı siparişlerin yerine getirilmiyor olması veya yaptığı işlerle, kendi çıkarlarına, kendi varlığına zarar verdiğine inandığı bir şeyin olmasına çok fazla değer yükler. Dolayısıyla Albayrak’ın istifasında, Sayın Erdoğan ile aralarında bir kavga olduğunu düşünüyorum. Sayın Erdoğan ile aralarında sertleşmenin veya tartışmanın geçmiş olma ihtimalini güçlü görüyorum.”
Erdoğan ve Albayrak arasındaki olası kavganın kaynağına dair ise Şener, şunları söyledi:
 
“Erdoğan’ın varlığını, kendi konumunu rahatsız edecek bir durum nerede ortaya çıkmış olabilir. İlk planda ABD’de bir seçim yapıldı. O seçim sonrasında iktidar değişti. ABD’de Halk Bank davası ve Erdoğan ailesinin mal varlığıyla ilgili bir süreç vardı. O süreci Trump durdurmuştu. Şimdi Trump’ın değişmesiyle birlikte Biden’ın ve ekibinin, Erdoğan’nın mal varlığı ve Halk Bank davasında kararlı davranacağıyla ilgili Erdoğan’ın kendisinin kesin kanaatlerinin olduğunu düşünüyorum. ABD çıkarları söz konusu olduğunda ABD’deki o dosyanın Biden döneminde de bir şantaj olarak rafta tutulması muhtemeldir. Sayın Erdoğan, bu yönetim değişikliğiyle kendisini de rahatsız edecek bu dosyaların işleme sokulabileceğiyle ilgili çok güçlü kanaatlere sahip olmalıdır, diye düşünüyorum. Berat Albayrak ve Sayın Erdoğan arasındaki problem bu noktadan çıkmış olabilir.
 
Biliyorsunuz bir idari tasarrufla Sayın Cumhurbaşkanı her zaman alabilirdi. Sayın Erdoğan’a teşekkür etmemesi aralarında bazı sert tartışmaların geçtiğine ve buna canı sıkılarak istifa kararı aldığını göstermektedir. Reza Zarrab, Berat Albayrak’la defalarca görüşmüş olduğunu ifade etmiştir, bu tutanaklarda da vardır. O günlerde de basına yansımıştı. Reza Zarrab’ın hesaplarının yönetildiği banka (Aktif Bank) ve o sırada Berat Albayrak’ın orada genel müdür olduğunu biliyoruz. Dolayısıyla Reza’nın hesaplarının yönetildiği bankanın genel müdürü Albayrak. 17-25 Aralık sürecinde ve sonrasında defalarca Reza ile görüşmüş olması, bunun Berat Albayrak’la arasındaki ilişkilerin ABD’de mahkeme zabıtlarında Reza’nın itiraflarıyla yer alıyor olması, operasyonun tekrar sıcak bir şekilde ABD’de gündeme alınma ihtimalinin Erdoğan tarafından güçlü görülmesi nedeniyle çıkmış bir tartışma ve buna dayalı da istifadan söz edilebilir.”
 
Murat Uysal’ın MB Başkanlığı’ndan alınmasının da ABD’deki Halkbank Davası ile ilgisi olduğunu ifade eden Şener, “Erdoğan’a zarar verecek bir konum yakalanmış olmalıdır. O konum nedir? Vaktiyle Uysal’ın Halk Bankası’nda Genel Müdür Yardımcılığı yapmış olmasıdır. Doğrudan doğruya ABD’deki dosyalarla irtibatı vardır” dedi.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR