Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ALAATTİN ÇAKICI HAKKINDA SUÇ DUYURUSU
ALAATTİN ÇAKICI HAKKINDA SUÇ DUYURUSU
CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik, Alaattin Çakıcı hakkında hakaret ve tehdit suçlarından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunduklarını duyurdu.
18 Kasım 2020, 09:48
 
CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik, Alaattin Çakıcı hakkında hakaret ve tehdit suçlarından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunduklarını duyurdu.
 
Avukat Çelik '' Hakaret ve Tehdit suçlarından suç duyurusunda bulunduk. Seviyesizliğin hesabını soracağız!”
 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kendisi hakkında tehdit mesajları paylaşarak hakaret eden suç örgütü liderliğinden hüküm giymiş Alaattin Çakıcı hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.
 
Suç duyurusunu yapan Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik, dilekçesinde “Suç örgütü lideri olarak bilinen şüpheli Alaattin Çakıcı’nın işlediği hakaret ve tehdit suçlarından ötürü hakkında derhal soruşturma başlatılması, sonrasında kamu davası açılmasının sağlanmasını” talep etti. Çelik, Çakıcı'nın 5 yıl 8 aya kadar hapis cezası ile cezalandırılmasını istedi.
 
image
 
GENEL BAŞKANI TEHDİT ETME CÜRETİNİ ORTAYA KOYDU
3 sayfalık dilekçede, “Kamuoyunda ‘Mafya Babası’ olarak bilinen, CHP Yöneticilerince ‘Mafya Bozuntusu’ olarak tanımlanan şüpheli Alaattin Çakıcı isimli şahıs; (17.11.2020 tarihinde https://twitter.com/alattincakici  url uzantılı twitter hesabı üzerinden) yapmış olduğu paylaşım ve ekindeki ‘Devletimiz ve Sayın Devlet Bahçeli hakkında açıklamalar yapan Kemal Kılıçdaroğlu'na Allattin Çakıcıdan açıklamadır’ başlıklı yazı ile CHP Genel Başkanı olan Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik hadsiz ve seviyesiz sözlerle hakaret ettiği gibi Genel Başkanı tehdit etme cüretini ortaya koymuştur!” denildi.
 
HAKARET VE TEHDİTLERİ SIRALADI
Çakıcı’nın Twitter el yazısıyla paylaştığı tehdit metnini de suç duyurusunda ekinde savcılığa ileten avukat Celal Çelik, “Ekte sunulu suça konu yazı içeriğinden de anlaşılacağı üzere şüpheli Alaattin Çakıcı; (İnsani ve Ahlaki sınırları aşarak) ‘Gafil’, ‘Muhbir’, ‘Adi’, ‘Şerefsiz’, ‘Beyni bölücülüğe endeksli’, ‘Onur yoksunu’, ‘Ulan Dürzü’, ‘Köpek’ hakaret sözlerini Genel Başkana yönelik olarak kullanma seviyesizliğinde bulunduğu” ifade edildi.
 
BENZEŞTİRME HATASINA DÜŞTÜ
“Bu tür seviyesiz hakaret sözlerini siyasilere karşı kullanmayı alışkanlık haline getirdiği görülen ve (siyasilerce) şikayet edilmemekle taşkınlık seviyesi artan şüpheli Alaattin Çakıcı, anlaşılan odur ki geçmişte hakaret ve tehditler savurduğu halde sonradan bir araya geldiği bilinen siyasiler ile Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nu benzeştirme hatasına düşmüştür!” denilen dilekçede Avukat Celal Çelik, “Kamu Görevlisine Görevinden Dolayı Alenen Hakaret ve Silahla Tehdit suçunu işlediği sabit olan Alaattin Çakıcı hakkında soruşturması başlatılmasını, sonrasında kamu davası açılmasının sağlanmasını” talep etti.
 
HAKARET SUÇUNUN TÜM UNSURLARI OLUŞTU
 
image
 
Kılıçdaroğlu’nun suç duyurusu şöyle:
 
Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun suç örgütü liderleri ile aynı düzlemde buluşma olasılığı bulunmadığı gibi hakaret ve tehdit eylemlerinin hesabını sormama ihtimali yoktur! Bu kapsamda şikayet dilekçesi sunulmaktadır. Şüpheli kullandığı sözler ile hakaret suçunu işlemiş ve hakaret suçunun tüm unsurları oluşmuştur.
 
Hakaret eylemin aleni bir şekilde gerçekleştirildiği tartışma dışıdır. Vekil Edenin İzmir Milletvekili olmasından ötürü kamu görevlisi konumunda olduğu da gözetildiğinde eylemin Kamu Görevlisine Karşı Hakaret suçu kapsamında olduğu sabittir.
 
Öte yandan şüpheli, şikayet konusu mektubunda Vekil Edeni ‘…fasulye çubuğu ile seni tanıştırırım’, ‘…hayatının en büyük hatasını yaparsın ben yaşarken ölçündeki söylemlerinin dışına çıkarsan seni bakla kazığı ile tanıştırırım’, ‘Onun için sana AKILLI OL!!! diyorum.” Şeklindeki sözlerle açık bir şekilde tehdit etmiştir.
 
Kullanılan sözler ve şüphelinin suç örgütü lideri olması birlikte değerlendirildiğinde tehdit eyleminin TCK m.106/2-a’da düzenlenen Silahla Tehdit Suçu kapsamında kaldığı algılanacaktır. Dolayısıyla Silahla Tehdit suçunun tüm yasal unsurları oluşmuştur. 
 
Yukarıda değinilen gerekçelerle şüpheli hakkında, Kamu Görevlisine Hakaret ve Silahla Tehdit suçlarından, soruşturma başlatılmasını sonrasında kamu davası açılmasının sağlanmasını talep ediyoruz.”
 
image

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR