Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
DEPREM HEPİMİZİN SORUNUDUR
DEPREM HEPİMİZİN SORUNUDUR
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir'de belediye başkanlarıyla bir araya geldi. Kılıçdaroğlu, "Sorun bir parti sorunu değildir. Deprem sorunu hepimizin ortak sorundur. Merkezi yönetimle yerel yönetimler el birliği, güç birliği yaptıkları taktirde bundan vatandaşlar memnun olacaklardır" dedi.
8 Aralık 2020, 10:27
 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 30 Ekim’de İzmir’de meydana gelen 6.9 büyüklüğündeki deprem sonrası; Büyükşehir, Bayraklı, Bornova ve Seferihisar belediye başkanlarından brifing aldı. Basına kapalı gerçekleşen toplantının ardından bir açıklama yapan Kemal Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:
 
– Şu ana kadar evlerinden ayrılan bütün yurttaşlara 42 milyon liralık kira yardımı yapıldığı ifade edildi. 224 hane belediyeye ait konutlara yerleştirildi, bütün iç donanımı, tefrişatı sağlanarak… 4 bin 200 aileye de ayrıca 10’ar bin lira kira yardımı yapılmış.
 
– Eğitimle ilgili olarak öğrencilerin bütün talepleri, tablet başta olmak üzere karşılanmış vaziyette. Bir an önce yıkılması, onarılması ya da güçlendirilmesi gereken ağır ve orta hasarlı binalar var. Bu konuda merkezi hükümetin yapacağı her türlü katkı da çok önemli. İzmir Büyükşehir ve ilçe belediyelerimiz de hükümetle bu sorununun rahat bir şekilde giderilmesi açısından da ellerinden gelen tüm çabayı gösterecek.
 
BELEDİYE BAŞKANLARIMIZ TARİH YAZDI
 
– Gerek bizim diğer belediyelerimiz, gerek AK Parti’ye veya MHP’ye ait belediyeler var, İYİ Parti’ye ait belediyeler var, o belediyelerin de şöyle ya da böyle katkıları olmuştur. Merkezi hükümet de elinden gelen çabayı gösterme konusunda bir gayret içine girmiştir ama şu açık ve nettir, İzmir Büyükşehir Belediyemiz ve belediye başkanlarımız burada bir tarih yazmışlardır.
 
image
 
Kılıçdaroğlu  İzmir Büyükşehir Belediyesi Uzundere Konutları’na yerleştirilen aileleri ziyaret etti.
 
– Ayakkabıdan tutun iletişime kadar, buzdolabından tutun çamaşır makinesine kadar, televizyondan tutun elektrik süpürgesine kadar bütün ihtiyaçlar belediyelerimiz tarafından karşılanmıştır. Giyimi, yiyeceği, içeceği, donanımı her şeyi karşılanmıştır. Bu nedenle bütün belediye başkanlarımıza teşekkür ederim.
 
– Bizim gönlümüzde yatan merkezi hükümetle yerel yönetimler arasında karşılıklı güçlü bir diyaloğun olmasıdır. Sorun bir parti sorunu değildir. Deprem sorunu hepimizin ortak sorundur. Bu ortak sorunun giderilmesi lazım. Merkezi yönetimle yerel yönetimler el birliği, güç birliği yaptıkları taktirde bundan vatandaşlar memnun olacaklardır. Bu vatandaşların içinde her partiye oy veren kişiler var. Parti ayrımı yapmaksızın, belediyelere engel çıkarmaksızın, iş birliği halinde bütün bu sorunları çözmek mümkündür.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR