Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
CEMAL ENGİNYURT DEMOKRAT PARTİDE
CEMAL ENGİNYURT DEMOKRAT PARTİDE
MHP’den ihraç edilen Cemal Enginyurt, TBMM Genel Kurul kürsüsünden Demokrat Parti’ye geçtiğini duyurdu. Böylelikle, Demokrat Parti’nin sandalye sayısı ikiye yükseldi.
18 Aralık 2020, 12:11
 
Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, geçen ağustos ayında "Tarım Bakanı bugün fındık üreticisine ihanet etmiştir" sözleri nedeniyle MHP'den ihraç edilmişti.
 
Demokrat Parti’nin TBMM’deki sandalye sayısı ikiye yükseldi.
 
Enginyurt,TBMM’deki bütçe görüşmeleri sırasında kürsüye çıktı. Enginyurt, “Demokrat Parti’ye geçmeye karar verdim. Milletimize de TBMM’ye de hayırlı olmasını diliyorum” diyen Enginyurt, Necip Fazıl Kısakürek’in Sakarya Türküsü adlı şiirinden bir bölümü okudu:
 
Sakarya; saf çocuğu, masum Anadolu’nun / Divanesi ikimiz kaldık Allah yolunun! / Sen ve ben, gözyaşıyla ıslanmış hamurdanız/ Rengimize baksınlar, kandan ve çamurdanız! / Akrebin kıskacında yoğurmuş bizi kader / Aldırma, böyle gelmiş, bu dünya böyle gider! Bana kefendir yatak, sana tabuttur havuz / Sen kıvrıl, ben gideyim, Son Peygamber Kılavuz! / Yol onun, varlık onun, gerisi hep angarya / Yüzüstü çok süründün, ayağa kalk, Sakarya!
 
OY VERSEK DE GEÇİYOR, VERMESEK DE GEÇİYOR
 
“Maaş alıyorum bu milletin sayesinde, bu maaşı helal ettirmem gerekiyor. Hakkı teslim etmem gerekiyor, seçimlere eğer üç yıl varsa, üç yıl boyunca kurumsal bir kimlik adı altında bu millete hizmet etmem gerektiğine inandım. İki buçuk yıldır tanımaktan memnuniyet duyduğum beyefendi kişiliği ile değer verdiğim Sayın Gültekin Uysal kardeşimle birlikte yol yürümeye karar verdim. ‘Yeter söz milletindir’ diyerek 73 yıl önce siyasi olarak Türkiye'de parti olarak demokrasiye katkısı olan Demokrat Parti’ye geçmeye karar verdim. Rabbim milletimize de Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne de hayırlı olur diyorum.”
 
"2021 bütçesi için söz aldım dedim ama sözü 2021 bütçesiyle ilgili almadım. Söze de gerek yok. Zaten bize sormadan, bize danışmadan bütçe geçiyor. Oy versek de geçiyor, oy vermesek de geçiyor. Yeni sistemin özellliği bu. Burada sadece, muhalefet partisinden olan arkadaşlarımız illerinin vatandaşlarının sorunlarını dile getirmek için fırsat buluyor."

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR