Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
1.5 MİLYON DOZ BIONTECH NEREDE ?
1.5 MİLYON DOZ BIONTECH NEREDE ?
Avrupa Birliği’nden Türkiye’ye 1,5 milyon doz Alman aşısı Biontech gönderildiğinin ortaya çıkmasına rağmen ortada aşıların olmaması dikkat çekiyor. İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray, aşılarının imtiyazlı bazı AKP yöneticilerine ve kesimlerine yapıldığı yönündeki iddiaları gündeme getirdi.
24 Mart 2021, 20:23
 
 
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, BioNTech aşısının bu ay içerisinde Türkiye'ye geleceğini açıklandı ancak Avrupa Birliği’nden (AB) Türkiye’ye 1.5 milyon doz aşı ihraç edildiği ortaya çıktı. Aşıların akıbeti merak konusu olurken Sağlık Bakanlığı’nın henüz bir açıklama gelmedi.
 
İYİ Partili Aytun Çıray 1,5 milyon doz Pfizer/Biontech aşılarının imtiyazlı bazı AKP yöneticilerine ve kesimlerine yapıldığı yönündeki iddiaları gündeme taşıdı.  
 
Avrupa Birliği’nden Türkiye’ye 1,5 milyon doz Alman aşısı Biontech gönderildiğinin ortaya çıkmasına rağmen ortada aşıların olmaması dikkat çekiyor.
 
Konuyla ilgili Sağlık Bakanlığı sessizliğini korurken, İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray, aşılarının imtiyazlı bazı AKP yöneticilerine ve kesimlerine yapıldığı yönündeki iddiaları gündeme getirdi. 
            image
 
Çıray, "Şeffaflık ve güvenilirlikle yakından uzaktan bir bağı kalmayan AKP yöneticilerinin el altından aşı getirtip kendi üyelerine ve seçmenlerine yaptırıyor iddialarına dahi şaşırılmayacak duruma geldik. Artık adaletten yoksun, insan sağlığının önemini dahi siyasal islamist takıntılarına göre sınıflandırıp öncelik tanıyan bir iktidarla karşı karşıyayız. AKP'nin geçtiğimiz haftalarda bulaşmaya çok müsait, lebalep kongreleri rahatlıkla gerçekleştirebilmesinin nedeni bu aşıların AKP'lilere yapılmış olması mıdır" dedi. 
 
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığına yazılı soru önergesi veren Aytun Çıray, Alman Pfizer/Biontech işbirliği ile üretilen ve etkinliği yaklaşık yüzde 94,5 olan aşılar ile ilgili 31 Aralık 2020'de 4,5 milyon dozluk anlaşma yapıldığının ve Mart sonuna kadar bu aşıların ülkemize geleceğinin Devlet Malzeme Ofisi Genel Müdürü Mücahit Özdemir tarafından kamuoyuyla paylaşıldığını hatırlattı.   
 
Çıray "Yapılan açıklamaya göre aşının temininde ve tesliminde bir gecikme olmayacağının, geldiğinde de risk gruplarına göre sırayla uygulanmaya devam edeceği belirtilmişti. Avrupa Birliği tarafından AB kaynaklı aşıların hangi ülkelere ne kadar gönderildiğinin açıklandığı belgede Türkiye'ye 1,5 milyon doz aşının çoktan geldiği ortaya çıkmıştır. Aşı meselesi de bir skandal haline gelmiştir. AKP yöneticilerinin el altından aşı getirtip kendi üyelerine ve seçmenlerine yaptırıyor iddialarına dahi şaşırılmayacak duruma geldik" değerlendirmesi yaptı. 

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR