Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İKİ BAKAN İSTİFA ETMELİ
İKİ BAKAN İSTİFA ETMELİ
CHP’li Veli Ağbaba, “Türkiye’de 10 bine yakın insan gri pasaportlarla yurtdışına VIP olarak gidip kalmıştır. Buradan hem İçişleri hem Dışişleri Bakanlığı’nı göreve davet ediyoruz. Bu skandal doğruysa iki bakan da istifa etmeli” dedi.
26 Nisan 2021, 12:52
 
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Yeşilyurt Belediyesi eliyle yurtdışına kaçırılan insanlarla ilgili çalışmalar yaptığı için diplomat Güler Fidan’ın tayin edilmesine ilişkin açıklama yaptı.
 
“Skandal doğruysa İçişleri Bakanı da Dışişleri Bakanı da istifa etmelidir” diyen CHP’li Ağbaba şöyle devam etti:
 
“Cumhuriyet Halk Partisi olarak Malatya Yeşilyurt’ta yaşanan insan kaçakçılığını tüm dünyaya duyurduk. Bir baktık ki insan kaçakçılığı skandalı sadece Yeşilyurt’ta değil, Türkiye’nin birçok yerinde belediyeler ve valilikler eliyle yapılıyor. Dünyada yeni bir insan kaçakçılığı icat edildi: VIP insan kaçakçılığı. Bunun belediye ayağı var, dernek ayağı var, İçişleri Bakanlığı ayağı var. Öğreniyoruz ki, bir Dışişleri Bakanlığı ayağı da var. Başından beri soruyoruz: İnsan kaçakçılığında belediye var, dernek var, çete var. Siyasi ayak var mı? O da var.
 
Geçtiğimiz günlerde Almanya Hannover’de Muavin Konsolos Güler Fidan görevinden alınıyor, Ankara’ya tayini çıkarılıyor. Sebebi ise 2020’nin son aylarında gri pasaport alarak Almanya’ya kaçırılan 43 kişiden şüpheleniyor, bu insanların Türkiye’ye geri dönmediğini rapor ediyor, büyükelçiliğe bilgilendiriyor. Bununla ilgili Dışişleri Bakanlığı açıklama yapmıyor, konsolosluk açıklama yapmıyor, işlem yapmıyor. Peki ne yapılıyor, 43 insanın geri dönmediğinden şüphelenen ve bunu ispat eden Güler Fidan’ın tayini çıkarılıyor.”
 
“BURADA BİR SİYASİ AYAK VAR”
Yeşilyurt Belediyesi eliyle yurtdışına kaçırıldığı iddia edilen insanlarla ilgili çalışmalar yaptığı için diplomat Güler Fidan’ın tayin edilmesine tepki gösteren Ağbaba, şu ifadeleri kullandı:
 
“Eşi Mehmet Fidan’ın yazışmaları burada. Burada bir siyasi ayak var. Dışişleri Bakanı’na sesleniyorum. Güler Fidan 43 kişiyi tespit ettiği, ortaya çıkardığı için görevden alındı. Güler Fidan’ın tayin edilmesi büyük bir kepazelik, büyük bir skandaldır. Adeta suçluyu koruyan, suçun üzerine örtmeye çalışan bir hareketle karşı karşıyayız. Ucu nereye giderse gitsin, kime dokunursa dokunsun, CHP olarak bu insan kaçakçılığı skandalını takip etmeye devam edeceğiz. Anlaşılıyor ki, Türkiye’de 10 bine yakın insan belediyelerin eliyle Valiliğin verdiği gri pasaportlarla yurtdışına VIP olarak gidip kalmıştır. Buradan hem İçişleri hem Dışişleri Bakanlığını göreve davet ediyoruz. Eğer bu yaşananlar doğruysa iki bakan da istifa etmelidir, o koltukta bir saniye bile kalmamalıdır; çünkü bu dünyanın her ülkesinde suç sayılan bir insan kaçakçılığıdır.”

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR