Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
SAADET PARTİSİNDE ASİLTÜRK KRİZİ
SAADET PARTİSİNDE ASİLTÜRK KRİZİ
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yakın temasa geçtikten sonra Yüksek İstişare Kurulu üyesi olduğu Saadet Partisi’ne yönelik sert eleştirilerde bulunan Oğuzhan Asiltürk’ün yeğeninin Jandarma Genel Komutanlığı’ndan ihale aldığı iddia edildi.
17 Haziran 2021, 08:52
 
 
Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk, İstanbul Sözleşmesi’nin kaldırılması sürecinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la yaptığı görüşme sonrası “kesinlikle kaldırılacağını” açıklamıştı.
 
Asiltürk’ün Saadet Partisi’nin Cumhur İttifakı’na katılması için Erdoğan’la temas halinde olduğu konuşulurken, yayınladığı 53 maddelik açıklamayla kongrede yönetimi devralmak istediğini duyurdu.
 
image
 
Bu gelişmeler yaşanırken Asiltürk’ün yeğeni Cemal Asiltürk’ün sahibi olduğu şirketin İçişleri Bakanlığı’na bağlı Jandarma Genel Komutanlığı İstihbarat Daire Başkanlığı’nın yaptığı ihaleyi kazandığı ortaya çıktı.
 
Konuyu Yeniçağ gazetesindeki köşesine taşıyan Orhan Uğuroğlu, “Saadet Partisi’nde neden muhalefete başladı? Bürokraside yaptığım araştırmada gerçeği ortaya çıkardım” diye yazdı.
 
İÇİŞLERİ BAKANLIĞI DEVREYE GİRDİ
 
İçişleri Bakanlığı’na bağlı Jandarma Genel Komutanlığı İstihbarat Daire Başkanlığı’nın yaptığı bir ihaleye dikkat çeken Uğuroğlu, ihaleyi yaklaşık 10 yıldır ‘MRD Bilişim Şirketi’nin kazandığını, son ihaleyi de 3,8 milyon dolar vererek kazandığını ancak İçişleri Bakanlığı’nın aniden devreye girerek bu şirketi diskalifiye ettiğini söyledi.
 
“AHLAKİ, MANEVİ, SİYASİ VE TİCARİ”
 
“Peki, ihale yenilenmeden hangi şirkete verildi? – Forte Bilişim Şirketi İhalede ikinci olan bu şirketin sahibi kim? – Cemal Asiltürk” diye yazan Uğuroğlu şunları kaydetti: “Asiltürk soyadı dikkatinizi çekti değil mi? Peki, kim bu Cemal Asiltürk. Bingo… Evet, Recep Tayyip Erdoğan’ın yakın dönemde görüştüğü Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk’ün yeğeni… Sonuç çok net: Ahlaki, manevi, siyasi ve ticari.”
 
“ASİLTÜRK’ÜN ADAYI METE GÜNDOĞAN”
 
Uğuroğlu yazısında ayrıca, Oğuzhan Asiltürk’ün Saadet Partisi Genel Başkanlığı’na göstereceği adaya dikkat çekerek, “Aday kim? AKP döneminde TÜBİTAK, Başbakanlık Başmüşavirliği ve TBMM’de müşavirlik görevlerinde bulunan Yeni Şafak’ta yazıları da yayınlanan Erdoğan’a da çok yakın bir isim: Prof. Dr. Mete Gündoğan” iddiasını da gündeme getirdi.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR