Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
PAKDEMİRLİ'NİN SUÇ MAKİNASI DANIŞMANLARI
PAKDEMİRLİ'NİN SUÇ MAKİNASI DANIŞMANLARI
AKP'li bir kaynak, 49 danışmanla görev yaptığı belirtilen Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin danışmanlarından Arif Barata'nın hakkında 47 suç kaydı olduğunu iddia etti.
13 Ağustos 2021, 22:05
 
Akdeniz ve Ege bölgesi yangınları ile buyük suçlamalara muhatap olan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin iki danışmanının “suç makinesi” oldukları iddiası ortalığı karıştırdı.
 
AKParti'li  ismini vermeyen kaynak Pakdemirli'nin 49 danışmanı bulunduğunu, bunlardan Metin Çamlı hakkından 64, Arif Barata hakkında da 47 suç kaydı bulunduğunu savundu…
 
image
 
9 AY CEZAEVİNDE YATTI
 
Danışman Arif Barata'nın suçlarını şöyle sıraladı: “İhaleye fesat karıştırmak suçundan 9 ay cezaevinde kaldı. Hırsızlık suçundan 3 buçuk ay ceza aldı. Kamu görevlilerini tehdit, yaralama suçundan 4 ay ceza yedi. Özel hayatın gizliliği ve adam öldürmeye teşebbüs suçundan halen yargılamaları devam ediyor.” Arif Barata hakkında AKP'li eski Bakan Sema Ramazanoğlu da arsa alımı konusunda şikayetçi olduğu öğrenildi.
 
image
 
‘DOĞRU BİR İNSAN DEĞİL'
 
Ramazanoğlu, Barata hakkında şöyle konuştu: “Bu benim şahsi meselemdi. Ortak tanıdığımız, güvendiğim insanlarla sorunumu çözdüm. Ama bu şahıs sıkıntılı birisi. Çok doğru bir insan değil. Bu tür insanlar her türlü kanalı, her türlü şeyi deneyerek bir yerlerde yer edinmeye çalışıyorlar. Orman bakanımız da bazı şeylerin farkındadır. Sonuna kadar olmayan yetkilerini, olamayan haklarını kullanmak konusunda sonsuz cüretkar insanlardır.” Pakdemirli'nin danışmanlarının durumundan AKP'li yöneticilerin de rahatsız olduğu, partinin ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın zarar görmemesi için sustukları bilgisi de verildi…
 
DÖRT AY CEZAEVİNDE YATMIŞ
 
Arif Barata, hakkında 47 suç dosyası olduğuna ilişkin haberler üzerine bir açıklama yaptı. 12 yıl önce ihaleye fesat karıştırmak suçundan 4 ay cezaevinde yattığını ve hakkında halen devam eden 7 ayrı dava bulunduğunu itiraf eden Barata, "Ama karanlık hiçbir şeyim yok. Adli sicil kaydım yok” dedi.
 
ET-SÜT VE DAMIZLIĞIN BAŞINDA
 
Danışman Metin Çamlı “et-süt” ve “damızlık” birliklerini yönetip maaş alıyor…
 
Ömür boyu kamu hakkı yasaklısı
64 suç kaydı bulunan Metin Çamlı, danışmanlığını yaptığı Bakan Pakdemir'le çalışıyor. Resmi belgede sahtecilik suçundan 32 dosyası bulunan Çamlı, bir yıl cezaevinde yattı. İhale yasaklısı ve ömür boyu kamu haklarından yasaklı. Çamlı, bakan adına et-süt birlikleri ve damızlık birliklerini yönetip maaş alıyor.

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR