Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
KORUMALARI NEDEN GERİ ALINDI ?
KORUMALARI NEDEN GERİ ALINDI ?
İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu’ya yönelik saldırının ardından daha önce İçişleri Bakanı Soylu’nun yanıtlaması istemiyle kaleme aldığı soru önergesini anımsatan CHP’li Emre, “Suç örgütü liderlerine, yandaş gazete köşe yazarlarına koruma tahsis eden Soylu, saldırının birinci sorumlusudur” dedi.
23 Ağustos 2021, 22:27
 
 
CHP İstanbul Milletvekili Zeynel Emre’nin devletin sağladığı özel korumalara ilişkin soruları, “gizliliğe” takıldı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, soruları yanıtlamadı.
 
İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu’ya yönelik saldırının ardından daha önce İçişleri Bakanı Soylu’nun yanıtlaması istemiyle kaleme aldığı soru önergesini anımsatan CHP’li Emre, “Suç örgütü liderlerine, yandaş gazete köşe yazarlarına koruma tahsis eden Soylu, açıkça tehdit edilen anayasal kurumların temsilcilerinin korumalarını çekerek yaşanan saldırının birinci sorumlusudur” dedi.
 
İçişleri Bakanlığı’nın kişiye özel koruma kararlarını eleştiren Emre, “İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu’ya verilen korumaların Kasım 2019’da Bakanlık tarafından geri çekilmesinin ardından gündeme gelen tartışmalar, organize suç örgütü lideri Sedat Peker’e tahsis edilen devlet koruması ile yeniden alevlenmişti. CHP PM Üyesi ve İstanbul Milletvekili sıfatıyla konuyu TBMM gündemine taşımış ama ‘gizlilik’ gerekçesiyle yanıt alamamıştım. Saldırıların ardından bu gizliliğin nedenleri de anlaşılıyor” ifadelerini kullandı.
 
Türkiye genelinde görev yapan koruma polisi sayısı, yakın ve özel koruma amaçlı resmi koruma tahsis edilen kişi sayısı, sivil vatandaşlara koruma tahsis şartları ve bu kapsamda yapılan ödemeler ile kadına yönelik şiddet kapsamında tahsis edilen koruma sayılarına ilişkin soruların yanıtlanması gerektiğini, mevcut güvenlik açığının ancak bu şekilde tespit edilebileceğini kaydeden Emre, şöyle konuştu: “Soylu’nun yine saldırıyı gerçekleştiren şahısla yakında fotosu çıkarsa şaşırmayız. Koruma konusundaki soru önergelerimizi geçiştiren Soylu’nun hukuk dışı işlerin kara kutusu olduğu konusunda artık hiç kuşkumuz kalmadı.”

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR