Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
84 MİLYONU KOBAY YAPTILAR
84 MİLYONU KOBAY YAPTILAR
Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Hükümetin ekonomik politikalarını eleştiren Uysal, "Fakirliğin kalıcı hale geldiği bir Türkiye var" dedi.
22 Ekim 2021, 08:44
 
 
Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, ekonomiden erken seçime, sokaktaki vatandaşın geçim derdinden, iktidar politikalarına kadar birçok konuyu basına anlattı. Uysal'ın konuşmasından satır başları şöyle:
 
– Türkiye maalesef çıkmaz sokağa girdi. Elbette sorumlusu iktidar ama ne hikmetse sanki bu ülkeyi başkaları idare ediyor. Cumhurbaşkanı hatayı başka yerde arıyor. Keyfi bir iktidarın, keyfi uygulamaları, keyfi tezleri buna sebep olmuştur. İktisat literatüründe karşılığı olmayan birtakım tezler, 84 milyon adeta kobay muamelesi yapılırcasına deneniyor.
 
– Ama her gün milyonlarca insanın ekmeği sofrasından çalınıyor. Özellikle dar gelirli, emekli, ücretli insanlarımız, güvencesiz çalışan insanlarımız, temel ihtiyaçlarının baskısı altında bu ülkede yaşıyor. Bir yandan diyorsunuz ki Türkiye'de büyüme var ama öbür tarafta işsizlik artıyor. Böyle çarpık bir düzen var. Bu akıl almaz bir girdap ve Türkiye de parti devletine dönüşmüş. AKP'nin karakışı maalesef Türkiye'nin karakışına dönüşmüş durumda.
 
İKTİDAR OLABİLDİĞİNCE ERKEN SEÇİMDEN KAÇACAK
 
– Türkiye'de erken seçim şart. Demokratik olarak Türkiye'nin iktidarı değiştirme kabiliyeti ve en büyük sermayesi olduğu kanaatindeyim. Türkiye'nin derhal bugün iklim değişikliğine, erken seçime ihtiyacını olduğunu söylüyoruz ama Anayasal mevzuata baktığımızda seçim kararı alabilme yetkisi Cumhurbaşkanı ve TBMM'nin elinde. Bugün ki tabloya baktığımızda, iktidar olabildiğince seçimden kaçacak. Son ana kadar birtakım popülist uygulamalarla kitleleri nasıl etkileyebilirim diye düşünüyorlar.
 
– Çiftçilerimiz gübre fiyatlarından şikâyetçi, 50 kiloluk gübre 420 liraya çıktı. Üniversiteleri adeta bir diploma endüstrisine dönüştürdüğümüz için, bir karşılık bulmayan hal var. Yoksullaşan, fakirleşen ve gelir adaletsizliğinin her zamankinden daha fazla olduğu fakirliğin kalıcı hale geldiği bir Türkiye var.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR