Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
FAİZ FAİZ DEDİKÇE DOLAR ÇILDIRIYOR
FAİZ FAİZ DEDİKÇE DOLAR  ÇILDIRIYOR
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İzmir’de “Alsancak Stadı ile 96 Tesisin Toplu Açılış Töreni'ne katıldı. Burada konuşma yapan Erdoğan, faizlerin düşmeye devam edeceğini söyledi. Erdoğan'ın bu açıklaması sonrası dolar yükselişe geçti.
26 Kasım 2021, 19:48
 
 
AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İzmir’de “Alsancak Stadı ile 96 Tesisin Toplu Açılış Töreni'ne katıldı.
 
Erdoğan, yaptığı konuşmada doların yükselmesi nedeniyle açıklamalarda bulunan CHP yönetimini hedef aldı. Ardından 'Faizler düşecek; biz yüksek faize halkımızı, çiftçimizi ezdirmeyeceğiz' dedi. 
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu açıklaması sonrası 12.30 seviyelerindeki dolar kuru 12.67 seviyesini gördü. 
 
 Erdoğan'ın açıklamaları şöyle oldu:
 
 Deprem konutlarını söz verdiğimiz gibi sahibine teslim ettik.
 
Afetlerin önüne geçemeyeceğiz ama devlet olarak vatandaşlarımızın mağduriyetini ortadan kaldırma imkanına sahibiz.
 
Bay Kemal'in vurulacak yeri kalmadı. Bitti bitti. Yalandan başka sermayesi yok. Dürüstlük hak getire yok.
 
Rabbimden ülkemizi her türlü afetten ve musibetten muhafaza eylemesini niyaz ediyorum. Ödemiş, Menderes, Torbalı, Ayrancı gençlik merkezlerimizi Tire ve Ege öğrenci yurtlarımızı hizmete açıyoruz. Yein çok sayıda restorasyon projesinin resmi açılışlarını da burada gerçekleştiriyoruz. Tüm bu hizmetlerin İzmirimize, Menemenimize, milletimize hayırlı olmasını diliyorum.
 
CHP'nin iktidarda olduğu dönemde gecelik yüzde 7500 faizleri gördük. Bu ülke onların döneminde işsizliğin can yaktığı günleri yaşadı. Bu ülke onların döneminde, elinde avucunda ne varsa tefecilere kaptırdı. Biz onlardan işte böyle bir ülke devraldık.
 
Cumhuriyetimizin değerlerini çatıştırmaya çalışanların oyunlarını biz bozduk. Türkiye'nin her ferdini kucaklayan bu atılımımızın rahatsız ettiği bazı çevreler durmadı.
 
Partimizi kapattırmaya çalışmaktan darbe girişimlerine her şeyi yaptılar. Şayet demokraside özgürlüklerde, sanayide gerçekleştirdiğimiz reformları ekonomide de göstermezsek, kalıcı olamazdık.
 
Gelişmekte olan ülkelere karşı kullanılan IMF reçetelerini devre dışı bıraktık. IMF'yi bu ülkeden biz çıkardık. CHP'nin parti sözcüsü IMF'le hala kol kola geziyor. 23 milyar Dolar IMF borcunu 2013'te ödedik ve gönderdik. Merkez Bankası'ndaki rezervi 27.5 milyar dolardan 127 milyar dolara çıkardık.
 
 Faizler düşecek; biz yüksek faize halkımızı, çiftçimizi ezdirmeyeceğiz. 
 
Mandacılar var güçleriyle üzerimize geliyorlar. Ne yaparlarsa yapsınlar bizi üretim istihdam ve cari denge odaklı ekonomi programımızdan geri döndüremeyecekler.
 
2008 ve 2019 küresel ekonomi krizleri dışında hep büyüttük. Nüfusumuz 2002'ye göre arttığı halde istihdamı yüzde 36 arttırarak vatandaşlarımıza iş ve aş olduk. Çifçilerimize desteğimizi artırdık. Yer yüzünün her yerine tarım ürünü ihraç ettik.
 
Türkiye en büyük ekonomik kurtuluş savaşını veriyor. Bizim tek hedefimiz insanımızın işine aşına geleceğine sahip çıkmaktır. Dünyada gelişmekte olan ülkeler üzerinde oynanan enflasyon oyununun önünü kesecek adımları attık.
 
Türkiye artık 1970'lerin Türkiye'si değil. Önümüzü kesmek için atılan her adımın bir bedeli var. Bizim mandacı iktisatçılar ve siyasetçiler de kabak gibi ortada kalır.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR