Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
JET HIZI İLE ADALET BAKANI DEĞİŞİMİ!
JET HIZI İLE ADALET BAKANI DEĞİŞİMİ!
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu uygulamalarından dolayı sıksık eleştiren Adalet Bakanı Abdülhamid Gül istifa etti yerine jet hızı ile eski Adalet bakanlarından Yozgatlı Bekir Bozdağ atandı.
29 Ocak 2022, 12:09
 
 
Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararına göre, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, istifa etti  yerine Bekir Bozdağ atandı.
 
Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, bu akşam saatlerinde istifasını AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sundu. Erdoğan, Gül’ün istifasını kabul etti. Karar Resmi Gazete’de yayımlandı. Gül’ün yerine ise eski bakan Bekir Bozdağ getirildi.
 
BOZDAĞ’DAN İLK AÇIKLAMA
 
Bozdağ, Twitter’dan paylaştığı ilk açıklamasında, “Türkiye Cumhuriyeti Adalet Bakanı görevini şahsıma emanet eden Cumhurbaşkanımız Sn. R. Tayyip Erdoğan’a takdir/tensipleri için şükranlarımı sunuyorum Adalet Bakanımız Abdulhamit Gül kardeşime hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Allah yardımcımız olsun” ifadesini kullandı.
 
Abdülhamit Gül katıldığı bir toplantıda, isim vermeden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun kar fırtınası gecesi yediği yemeğe ilişkin MOBESE görüntülerinin medyaya servis edilmesine değindi ve bunları “FETÖ yöntemi” olarak nitelemişti. Gül, hukuk devletinde esas itibarıyla haysiyet cellatlığı, itibar suikastı olmayacağını vurgulayarak, “Hukuk buna asla izin vermez, veremez, vermemelidir. Bu anlamda dijital kumpaslarla insanların hayatını tarumar eden, insanlara kumpas kuran bu anlayış, bu FETÖ’cü zihniyetin de asla ama asla unutulmaması gereken bir mücadele alanı olduğunu bir kez daha hatırlatmak isteriz. Ve bu anlayışın, bu FETÖ’vari anlayış ve uygulamaların da hiçbir zaman, hiçbir suretle ve hiçbir kimse tarafından gerçekleşmemesi yönünde de teyakkuzu ve bu konuda da hukukun gerekli tedbirleri alması en esaslı görevlerden biridir. Dolayısıyla ‘geçmişte oldu efendim, şimdi de olsa ne olur’ diye asla bir şey kimsenin aklından geçemez, hukuk buna asla ve asla izin veremez. Geçmişte bunun acı örneklerini de ülke olarak hep birlikte yaşadık” diye konuşmuştu.
 
image
 
GÖREVDEN ALMA DEĞİL, İSTİFA
 
İstifa eden Gül, sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı:
 
“Sayın Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle 19 Temmuz 2017 tarihinden beri sürdürdüğüm Adalet Bakanlığı görevinden ayrılmış bulunuyorum. Kendilerine görevden af talebimi kabulleri için şükranlarımı arz ediyor, yeni Adalet Bakanımız Sayın Bekir Bozdağ’a başarılar diliyorum.”
 
Gül ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu arasında tartışma çıktı.
 
Gül, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yemek yediği restorona geldiği anın MOBESE görüntülerini yayınlanmasını Bakan Soylu’ya sordu. Bunun üzerine iki bakan arasında tartışma yaşandı. Soylu ise Gül’e bir FETÖ’cü kurumu ziyaret ettiğini ve elinde fotoğraflar olduğunu söyledi. Gül’ün bu tartışmadan sonra istifa ettiği gelen bilgiler arasında.
                                 image
 
BEKİR BOZDAĞ KİMDİR?
 
1 Nisan 1965’te Yozgat Akdağmadeni’nde doğdu. Baba adı Mehmet Duran, anne adı Nuriye’dir. Avukat; Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun oldu. Yüksek lisansını Uludağ Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dinler Tarihi Anabilim Dalında tamamladı.
 
Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi. Serbest avukat olarak çalıştı. Fazilet Partisi Akdağmadeni (Yozgat) Belediye Başkan Adayı (1999) oldu. Fazilet Partisi Yozgat Siyasi ve Hukuki İşlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı (1999-2001) görevinde bulundu.
 
AKP Yozgat kurucu il yönetiminde Siyasi ve Hukuki İşlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı (2001-2002); AKP Teşkilat Başkanlığında değişik illerde İl Koordinatörlüğü ve Bölge Koordinatörlüğü (2002-2007); AKP Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyeliği; AKP Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı (2015) görevlerinde bulundu. 22, 23, 24, 26 ve 27. Yasama Dönemlerinde Yozgat Milletvekili seçildi.
 
Yeni Adalet Bakanı Bozdağ, 2013-2015 ve 2015-2017 yılları arasında Recep Tayyip Erdoğan, Ahmet Davutoğlu ve Binali Yıldırım tarafından kurulan hükûmetlerde Adalet Bakanlığı yapmıştı. Çözüm sürecinde Adalet Bakanlığı yapan Bozdağ, tartışmaların odağındaydı.
 
Bozdağ, sık sık FETÖ’yü övdüğü videolarla gündeme gelmişti.
 
Bozdağ, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yaptığı bir konuşmada, “Fethullah Gülen bu ülkenin yetiştirmiş olduğu değerli bir kıymettir, bu ülkenin milli ve manevi değerlerine bağlı nesillerin yetişmesi için hizmetini yapıyor. Her şeyi de açık. Devletin denetimi, gözetimi altında her şey açık” ifadelerini kullanmıştı.

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR