Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
MUSTAFA ŞENTOP '' SEÇİM SİHİRBAZI '' OLDU
MUSTAFA ŞENTOP '' SEÇİM SİHİRBAZI '' OLDU
TBMM Başkanı Şentop: Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın adaylığı üçüncü kez değil, ikinci kez söz konusu "Yeni sistemdeki, yeni tanımı olan Cumhurbaşkanlığı için 2 defa seçilme hakkı tanınıyor"
10 Şubat 2022, 11:58
 
TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın bir kez daha aday olmasının anayasaya uygun olup olmadığına yönelik süren tartışmalara ilişkin olarak, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın adaylığı üçüncü kez değil, ikinci kez söz konusu" dedi. Şentop, "Komisyon raporunda konunun tartışmasız olduğu yer almıştır. Bu konu Anayasa'nın 101. maddesinde açıktır" ifadelerini kullandı.
 
Mustafa Şentop, TBMM'nin kuruluşunun 102. yılı etkinlikleri hakkında bilgi verdikten sonra gazetecilerin sorularını cevapladı.
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın adaylığı konusundaki anayasa tartışmalarına değinen Şentop, "Bu konuda hukuki hiçbir tartışma yoktur. İkinci kez adaylık söz konusu. Bu konuyla ilgili Anayasa Komisyonu, Genel Kurul’da yapılan çalışmalarda tartışılmamış bir konu. Hukuki boyutuyla ilgili olarak bir akademik çalışmayı ben yayınlayacağım. Ama konuyla ilgili hiçbir hukuki sorun olmadığını, yapılan tartışmaların bilgi eksikliğinden kaynaklandığını söyleyebilirim" dedi. Şentop, 5 sene önce bu konunun net bir şekilde ortaya konduğunu söylerken, "Yeni sistemdeki, yeni tanımı olan Cumhurbaşkanlığı için 2 defa seçilme hakkı tanınıyor" dedi. 

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR