Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ÇOCUKLARIMIZA 20 LİRAYI ÇOK GÖRDÜLER
ÇOCUKLARIMIZA 20 LİRAYI ÇOK GÖRDÜLER
Meral Akşener '' Aile dostu Hariri’nin cebine, 24 milyar lira koydu ama bizim çocuklarımıza '' 20 TL'' 1 doları çok gördü! Ankapark denen ucubeye 14 milyar lira harcadı ama bizim çocuklarımıza 1 doları çok gördü! Danışmanlarına 5, 10, 15 maaş bağlamakta hiçbir sakınca görmedi ama bizim çocuklarımıza 1 doları çok gördü! ''
9 Kasım 2022, 09:27
 
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin Meclis grup toplantısında konuştu. Okullarda 1 öğün yemeğin ücretsiz verilmesi teklifinin reddedilmesine tepki gösteren Akşener, "Bu iktidar bizim çocuklarımıza 1 doları bile çok gördü! Yuh olsun, yazıklar olsun!" dedi.
 
Akşener, teklifin reddedilmesine dair şunları dile getirdi:
"Geçtiğimiz günlerde Ankara milletvekilimiz Durmuş Yılmaz ile Erzurum milletvekilimiz Naci Cinisli beyler, Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanlığı'na İYİ Parti olarak bir teklifimizi sundular. Bu teklif ilkokul, ortaokul ve lisede okuyan, 16 milyon öğrencimize hiç değilse günde 1 öğün yemeğin okullarda ücretsiz olarak verilmesinin teklifiydi. İstikbalimizin teminatı olan çocuklarımızın karınları doysun, zihinleri açık olsun, eğitimlerinin önünde hiçbir engel kalmasın diye bir teklif sunduk. Bu sayede ailelerin üzerindeki yük de bir nebze olsun hafiflesin istedik.
 
Peki Cumhur İttifakı ne yaptı? Her zamanki gibi, yine teklifimizi reddetti. Oysaki 16 milyon öğrencimiz için talep ettiğimiz miktar, öğrenci başına yaklaşık 22 lira, yani 1 dolardan biraz daha fazlaydı. Yani bu iktidar bizim çocuklarımıza 1 doları bile çok gördü!
 
Aile dostu Hariri’nin cebine, 24 milyar lira koydu ama bizim çocuklarımıza 1 doları çok gördü! Ankapark denen ucubeye 14 milyar lira harcadı ama bizim çocuklarımıza 1 doları çok gördü! Danışmanlarına 5, 10, 15 maaş bağlamakta hiçbir sakınca görmedi ama bizim çocuklarımıza 1 doları çok gördü! Yuh olsun, yazıklar olsun!"
 
PEK ÇOK TEKLİF VERİLMİŞTİ
Meclis Plan Bütçe Komisyonu’ndaki görüşmelerde, Ekmek ve Gül’ün pek çok kadın derneği, veli derneği, mahalle inisiyatifleriyle birlikte “Okullarda bir öğün ücretsiz, sağlıklı yemek” hakkı için yürüttüğü kampanya büyük yankı bulmuştu.
 
Meclis açıldığında CHP, HDP, İYİ Parti ve TİP, bu talebi Meclis kürsüsünde dile getirmiş ve dört parti de aynı konuda ayrı ayrı kanun teklifleri ve soru önergeleri vermişti. Kanun teklifleri AKP ve MHP oylarıyla reddedilirken, soru önergeleri yanıtsız bırakılmıştı.
 
Bütçe görüşmelerinde de okullarda her öğrenciye bir öğün ücretsiz, sağlıklı yemek hakkı için Milli Eğitim ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının bütçesinden pay ayrılmasını isteyen muhalefet vekillerinin çocuk yoksulluğuna ilişkin verdikleri örnekler, AKP’li vekiller tarafından “Yok öyle bir şey, abartılıyor” gibi cümlelerle “yalanlanırken”, CHP, HDP, İYİ Parti tarafından verilen ek bütçe önerileri de tıpkı kanun teklifleri gibi AKP ve MHP oylarıyla reddedilmişti.
 
Akşener'in açıklamalarından öne çıkan diğer başlıklar şöyle:
"REZALETE BAKAR MISINIZ? SEFALET ENDEKSİNDE TARİH YAZDIK"
"Geçtiğimiz hafta açıklanan sefalet endeksinde Türkiye 93,3 puanla, en yakın takipçisi Arjantin’e fark atarak birinci oldu. Rezalete bakar mısınız? Sefalet endeksinde tarih yazdık ve birinci olduk. Bu sayede İkinci Dünya Savaşı’nın en zorlu zamanlarından bile daha kötü bir durumda olduğumuz ortaya çıktı."
 
"BAY KRİZ İLE AYNI UZAY ZAMAN DÜZLEMİNDE BİLE YAŞAMIYORYUZ"
"Ancak biliyorsunuz; Bay Kriz’e göre, bunlar aslında, iyi günlerimizmiş… Ülkemizde, parlamenter demokrasi olduğu zamanlarda daha kötü durumdaymışız. O dönemlerde, Türkiye’de istikrar yokmuş. Buzdolabı da yoktu biliyorsunuz(!) Ve bakın, burası çok önemli, ekonomi müflis durumdaymış. Yani iflas bayrağını çekmişiz. Vah vah, görüyor musunuz? Partili Cumhurbaşkanlığı Sistemi'ne geçtikten sonra Türkiye'ye istikrar gelmiş. Şu anda sağlıklı bir ekonomiyle yolumuza devam ediyormuşuz!
 
Bakın, şimdiye kadar hep şüpheleniyordum ama artık bu sözlerle tamamen emin oldum ki biz bu arkadaşla aynı ülkede yaşamıyoruz. Hatta biz onunla aynı evrende, aynı uzay zaman düzleminde bile yaşamıyoruz. Çünkü artık, gerçeklik algısını, tamamen kaybetmiş durumda. Âdeta paralel bir evrende yaşıyor. E saray hayatı insanı paralelleştirir.
 
Buradan kendisine seslenmek istiyorum. Sayın Erdoğan bu paralel evrene sığınarak; ülkemizi düşürdüğün durumdan da milletimizin hayatında sebep olduğun, acı gerçeklerden de daha fazla kaçamazsın. Partili Cumhurbaşkanlığı Sistemi denilen bu ucube sistemin neden olduğu yıkımı daha fazla gizleyemezsin. Kürsülerden yalanlarla, dolanlarla nutuklar atarak milletimizi daha fazla oyalayamazsın.
 
"İSTİKRARLI BİR ŞEKİLDE FAKİRLEŞİYORUZ"
"Bu ucube sistem ülkemize bir istikrar getirdi ama bu istikrar milletimizin hayalini kurduğu istikarar değil. Mesela fevkalade sağlıklı ekonomimizle birlikte istikrarlı bir şekilde fakirleşiyoruz. Mesela liyakat fakiri torpilli kadroların elinde istikrarlı şekilde yolsuzluğa şahit oluyoruz. Mesela istibdat yasalarıyla istikrarlı şekilde sansüre maruz kalıyoruz. Mesela fantastik ekonomi politikalarıyla istikrarlı şekilde cebimizde elimizde avucumuzda ne varsa kaybediyoruz. Mesela 2017 yılında 3,39 lira olan dolar kuru, istikrarlı bir şekilde artarak bugün 18,59 lira oldu. Yüzde 11,92 olan enflasyon ise istikrarlı bir şekilde tırmanarak bugün yüzde 85,5 oldu. Böylece dünyanın ilk 10 ekonomisine girme hedefi de istikrarlı bir şekilde hayal oldu, yalan oldu." 

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR