Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İYİ PARTİ HEYETİ İSTİKLAL CADDESİNDE
İYİ PARTİ HEYETİ İSTİKLAL CADDESİNDE
İYİ Parti heyeti İstiklal Caddesi'nde patlamanın yaşandığı yere gelerek karanfil bıraktı. İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, "Bu olay çok yönlü araştırılması gereken bir olaydır" dedi.
15 Kasım 2022, 18:46
 
İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz, İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı ve Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı Turhan Çözmez, İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu ve İYİ Parti İstanbul milletvekilleri Taksim İstiklal Caddesi’ne geldi. İYİ Parti heyeti, esnafı gezerek 'geçmiş olsun' dileklerini ilettikten sonra sonra patlamanın yaşandığı yere geldi.
 
Burada konuşan İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, “Bu saldırıyı İYİ Parti olarak lanetliyoruz. Bu, milletimizin ortak acısı, partilerüstü gördüğümüz bir hadisedir. En önemli meselelerimizden bir tanesidir. Bugün birlik ve dayanışma günü. Hayatını kaybeden şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Bu olay çok yönlü araştırılması gereken bir olaydır. Elbette bugün siyaset günü değil. Siyaset yapmak için gelmedik" dedi.
 
Konuşmasında 'saldırının iki önemli boyutu' olduğunu söyleyen Zorlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bir tanesi elbette stratejik boyutu. Türkiye'nin son dönemde yürüttüğü terörle mücadele, sınır ötesindeki operasyonlar, Irak'ın kuzeyinde gerçekleştirilen operasyonların muhtemel ki böyle bir saldırının, böyle bir kumpasın arkasında bir iklim meydana getirme ihtimali ve bunun yanı sıra özellikle İran'da meydana gelen hadiseleri dikkatle takip ediyoruz. Bu olayların arka planında bu boyutta da irdelenmesi gerektiğinin çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Bir başka boyutu, elbette bu hadise gerçekleşirken operasyonel boyutudur. En önemlisi sınır hattımızın güvenliği konusudur."
 
O esnada caddede bulunanlar vekillerle fotoğraf çekmek istedi. Bu sırada karanfillerin konulduğu yerde bekleyen bir kişi gülüşmeler olduğunu öne sürerek heyete tepki gösterdi. Tartışma yaşanması üzerine polis söz konusu kişiyi alandan uzaklaştırdı.
 
İYİ Partililer açıklamaların ardından patlamanın olduğu noktaya karanfil bıraktı. Heyet ardından Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne geçerek tedavi gören yaralıları ziyaret etti.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR