Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İYİ PARTİ'DE KONGRE HAZIRLIĞI
İYİ PARTİ'DE KONGRE HAZIRLIĞI
2023 yılında yapılması planlanan milletvekilliği seçimleri için İYİ Parti'de 16 il başkanının görevinden ayrılarak, milletvekili adayı olmak istediği belirlendi. 29 Ocak'a kadar da il kongrelerinin tamamlanması hedefleniyor.
19 Kasım 2022, 16:10
 
16 il başkanı, milletvekilliği için il başkanlığını bırakacak iddiası.
İYİ Parti'de, Genel Başkan Meral Akşener başkanlığında eylül ayında yapılan Genel İdare Kurulu GİK toplantısından çıkan kurultay kararı kapsamında çalışmalar devam ediyor.
Kurultay çalışmalarının ilk ayağı olan "mahalle delegesi" seçimlerine 29 Ekim'de başlayan ve bu süreci tamamlayan partide ilçe kongreleri sürüyor.
 
Seçim takvimi çerçevesinde aralık ayının ilk haftası il kongrelerine başlayacak İYİ Parti'de, teşkilata yine GİK'te alınan "milletvekili adayı olacak ilçe ve il başkanlarının kongrelerde aday olmamaları" yönündeki tavsiye kararı hatırlatıldı.
 
Bu kapsamda milletvekili adaylığını düşünen ve aralarında İstanbul, Ankara gibi büyük illerin il başkanlarının da bulunduğu 16 ismin aynı göreve talip olmayacağı öğrenildi.
 
Bu isimler arasında daha önce parti sözcülüğü görevinde bulunan ve ocaktaki il kongresinde başkanlığa aday olmayacak İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu ile Ankara İl Başkanı Yetkin Öztürk, İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, Bursa İl Başkanı Selçuk Türkoğlu ve Adana İl Başkanı Göktürk Boyvadaoğlu da yer aldı.
 
İYİ Parti Manisa, Kahramanmaraş, Kayseri, Samsun, Antalya, Mersin, Erzurum, Burdur, Balıkesir, Sakarya ve Kocaeli il başkanlarının da kongre sürecinde aday olmayarak tavsiye kararına uyacağı öğrenildi.
 
BÜYÜK KURULTAY ŞUBAT YA DA MARTTA
Kurultay çalışmalarına hız veren partide, aralık ayının ilk haftasında ilçe, 29 Ocak'a kadar da il kongrelerinin tamamlanması hedefleniyor.
 
Parti, 2023 seçim takvimine göre şubat ya da mart ayında ise 3. Olağan Büyük Kurultay'ı gerçekleştirmeyi planlıyor.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR