Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
SADETTİN TANTAN'DAN BAHÇELİ'YE HÜDA-PAR YANITI
SADETTİN TANTAN'DAN BAHÇELİ'YE HÜDA-PAR YANITI
Eski İçişleri Bakanı Sadettin Tantan, HÜDA PAR'ın Hizbullah ile hiçbir bağlantısı olmadığını iddia eden MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye yanıt verdi. Tantan, 'Gaffar Okkan’ın nasıl öldürüldüğüne Başbakan Yardımcısı olarak şahit olmuş biri. Bunları nasıl söyleyebiliyor, anlamak mümkün değil. HÜDA PAR’ın alt yapısının kimlerden oluştuğunu gazetelerde, televizyonlardan bir bir saydık.
26 Mart 2023, 21:20
 
Devlet Bahçeli, Cumhur İttifakı'na katılan Hüdapar ile ilgili yaptığı açıklamada, "Hür Dava Partisi'nin hiçbir terör örgütüyle bağ ve bağlantısı olmadığı açıklanmış ve muhataplarınca da ifade edilmiştir" dedi ve dönemin İçişleri bakanı Sadettin Tantan'ı konuşmaya çağırdı.
 
Eski İçişleri Bakanı Sadettin Tantan, AKP listelerinden seçime gireceği açıklanan Hizbullah'a yakınlığıyla bilinen Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) hakkında açıklama yapmasını isteyen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye yanıt verdi.
 
Bahçeli'nin açıklamaları
HDP'nin PKK ile olduğu gibi Hüdapar'ın da Hizbullah ile bağı olduğu kamuoyu tarafından bilinirken, Bahçeli, "Sık sık gündeme taşınan Hizbullah terör örgütünün ise nasıl ve ne zaman çökertildiği malumdur. Bu hususta da ara sıra vermiş olduğu beyanlarla 'emperyalist güçlere karşı oyunu bozacak Türk milletidir' görüşünü paylaşan eski İçişleri Bakanı Sadettin Tantan'ın kamuoyuna açıklama yapması boynunun borcudur" ifadelerini kullanmıştı.
 
TANTAN'DAN BAHÇELİ'YE CEVAP GECİKMEDİ
Eski İçişleri Bakanı Sadettin Tantan, AKP listelerinden seçime gireceği açıklanan Hizbullah'a yakınlığıyla bilinen Hüdapar hakkında açıklama yapmasını isteyen Devlet Bahçeli'ye cevap verdi.Sadettin Tantan, "Hüdapar ile Hizbullah arasında tabii ki bağ vardır" dedi.
 
Sadettin Tantan, "İsimleri tek tek saymaya gerek yoktur.
57. Hükümet döneminde Hizbullah evlerinin nasıl ortaya çıkarıldığına, Gaffar Okkan'ın nasıl öldürüldüğüne, Başbakan Yardımcısı olarak şahit olmuş biri. Bunları nasıl söyleyebiliyor anlamak mümkün değil. Hüdapar'ın alt yapısının kimlerden oluştuğunu gazetelerde, televizyonlardan bir bir saydık. Paraların kimden geldiği biliniyor. Oradaki faaliyetleri nasıl ortaya çıkardığımızı yakinen takip eden bir isim Bahçeli. İnanarak söylediğini düşünmüyorum yeniden parlamentoya girebilme kaygısıyla söylediğini düşünüyorum" diye konuştu.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR