Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
SEÇİM GECESİ YAYIN KRİZİNDE CHP KLASİĞİ
SEÇİM GECESİ YAYIN KRİZİNDE CHP KLASİĞİ
Seçim gecesi veri akışını sağlayan ANKA yetersiz kaldı Anadolu Ajansının hormonlu verileri muhalif basını doğru yayın konusunda zorladı.Halk Tv. sunucusu İsmail Küçükkaya program partnerlerinden aldığı TWITTER verileriyle program yaptı.CHP Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı yapan Onursal Adıgüzel eleştiri oklarının hedefinde.
15 Mayıs 2023, 14:04
 
14 Mayıs seçimleri sonrası Yüksek Seçim Kurulu’nun sonuçları açıkladı ve seçim Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çok az bir oy farkı ile yüzde elliyi aşamamasından dolayı ikinci tura taşındı.CHP Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı yapan Onursal Adıgüzel eleştiri oklarının hedefinde.
 
Seçim öncesi CHP seçim güvenliği sorumlusu Oğuzhan Adıgüzel isimi üzerinden dönen tartışma seçim gecesi aksaklıkları yüzünden bu defa eleştiriler artarak devam ediyor.
 
Emrehan Halıcı,Mehmet Ali Çelebi'den sonra seçim işleri için görev verilen  Onursal Adıgüzel'de adeta çuvalladı.
Seçim gecesi veri akışı aksaklıkları yüzünden büyük sorun yaşayan muhalif medya, hormonlu Anadolu Ajansı verileri ile seçim gecesini yorumlamak zorunda kaldı.
 
CHP Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel, açıklama yaptı.
“Cumhuriyet Halk Partisi olarak herkesin erişimine açık bir seçim sonuç ekranı yayınlamayı hiçbir zaman taahhüt etmedik” diyen Oğuzhan Adıgüzel, şu ifadeleri kullandı:
 
– Türkiye tarihinin en önemli ve en yoğun katılımlı seçimlerinden birini dün gerçekleştirdik. Türkiye genelinde 192.169 sandıkta 50 milyonun üzerinde vatandaşımız oy kullandı.
 
– Oy kullanma işleminin sona ermesi ve sayım işlemlerinin başlaması itibarıyla; 192.214 sandıkta daha önceden görevlendirdiğimiz Sandık Kurulu Üyesi, Okul Bilişim Sorumlusu, Müşahitlerimiz ve Sandık Sonuç Giriş Sorumlusu arkadaşlarımız vasıtası ile sonuçlar ilk andan itibaren sorunsuz şekilde genel merkezimize aktarılmaya başlandı.
 
BİR SANİYE DAHİ KESİNTİYE UĞRAMADI
– Bu operasyon süresince oluşabilecek tüm riskleri sıfıra indirmek adına sistemlerimizi bizzat takip ettim. Sistemlerimizin maruz kaldığı yüzlerce siber saldırıya karşı anlık müdahaleler ile sistemlerimizi ayakta tutmayı başardık ve veri akışımız bir saniye dahi kesintiye uğramadı.
 
– Sistemlerimize yurt dışı kaynaklı yapılabilecek yüklü saldırıların önüne geçmek için yurt dışından erişime kapattık. Bu bir güvenlik önlemiydi ancak bazı kaynaklarca bizim erişime kapattığımız ve seçim akşamı açık olmasına ihtiyaç duymadığımız subdomainler üzerinden sistemlerimizin çöktüğü yönünde bir algı inşa edildiğini görmekteyiz. Bu iddialar gerçekle bağdaşmamaktadır.
 
HİÇBİR ZAMAN TAAHHÜT ETMEDİK
– Cumhuriyet Halk Partisi olarak herkesin erişimine açık bir seçim sonuç ekranı yayınlamayı hiçbir zaman taahhüt etmedik. Bizim birincil önceliğimiz tüm sandıklardan doğru sonucu almak ve ihtilaflı durumlar olması halinde de bunlara hızlıca hukuki itiraz süreçlerini başlatabilmektir. Bu nedenlede seçim akşamı bizzat bu operasyonun başında bulunarak, Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na, parti yöneticilerimize ve ittifak bileşinlerimize anlık olarak sistemlerimiz üzerinden gelen verilerin aktarımını sağlamış bulunmaktayız.
 
TARİHİ BİR ROL OYNADILAR
Onursal Adıgüzel ''Cumhuriyet Halk Partisi'nin tüm kadroları ve gönüllü arkadaşlarımız en hızlı şekilde sandık başından sonuçları alarak genel merkezimize ulaştırmış ve AKP Genel Başkanı'nın oldu bittiye getirerek ‘seçimi kazandık' deme hevesini kursağında bırakarak seçimlerin ikinci tura kalması adına tarihi bir rol oynamıştır.''
 
KARARLILIK İLE DEVAM EDİYORUZ
Onursal Adıgüzel ''Dün geceden itibaren bir saniye bile ara vermeden genel merkezimizde çalışmalarımızı aynı kararlılıkla sürdürüyor ve her bir oyu korumak adına sandıklarda, il/ilçe seçim kurullarında ve genel merkezimizde canla başla mücadele eden herkese teşekkür ediyorum. Genel Başkanımız Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'nu 13. Cumhurbaşkanımız yapmak için ikinci tur seçim çalışmalarımıza aynı kararlılık ile devam ediyoruz.
 
2018'den bu yana Cumhuriyet Halk Partisi Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden Sorumlu Genel Başkan yardımcısı görevini yürütmekte olan Onursal Adıgüzel Yıldız Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü mezunu olarak bu göreve hangi mesleki uzmanlığı ile getirildiği bilinmiyor.''
 
2010-2014 yılları arasında sürdürdüğü CHP Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini Emrehan Halıcı yürüttü. 2018 seçimlerinde CHP seçim koordinasyon sorumlusu olarak partiden ayrılan  Mehmet Ali Çelebi görevliydi.

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR