Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
YEŞİL SOL PARTİ'DEN SEÇİM DEĞERLENDİRMESİ
YEŞİL SOL PARTİ'DEN SEÇİM DEĞERLENDİRMESİ
Yeşil Sol Parti ve HDP Eş Başkanlarıyaptıkları seçim değerlendirmesinde Kobanê Davası'nın ve HDP'ye yönelik kapatma davasının bu süreçte büyük bir etkisinin olduğunun altını çizerken ortaya konan hedeflerin gerçekleştirilemediğini belirttiler.
15 Mayıs 2023, 18:56
 
Yeşil Sol Parti ve HDP Eş Başkanları ve Eş Sözcüleri HDP Genel Merkezi’nde yaptıkları basın açıklamasında seçim sonuçlarına dair değerlendirmelerini kamuoyuna sundu. Yeşil Sol Parti Eş Sözcüleri Çiğdem Kılıçgün Uçar ve İbrahim Akın ve HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar’ın katıldığı basın toplantısında HDP ve Yeşil Sol Parti’ye yönelik seçim sürecinde ve öncesindeki baskılar ve seçim sonuçlarına dair özeleştiri vurgusu öne çıktı.
 
Kılıçgün’ün okuduğu basın açıklamasında Kobanê Davası’nın ve HDP’ye yönelik kapatma davasının bu süreçte büyük bir etkisinin olduğunun altı çizildi. Adil bir seçim ortamının ortadan kalktığını söyleyen Kılıçgün, iradeye ipotek konduğunu ifade etti.
 
Özeleştiri vurgusu
Açıklamada özeleştiri vurgusu da öne çıktı. Ortaya konan hedeflere tam olarak ulaşamadıklarının altını çizen Kılıçgün, sonuçların başarı olarak görülemeyeceğinin de açık olduğunu söyledi. Sonuçların partinin yetkili kurullarında ve halkla birlikte yapılacak buluşmalarla değerlendirileceğini ifade eden Kılıçgün, “Seçmenin mesajını alarak bütün yönleriyle eleştiri ve özeleştiri sürecinde değerlendirme sorumluluğumuzun bilincindeyiz ve bunun da gereğini yapacağız” dedi.
 
Açıklamanın ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Sancar ise özellikle Batı illerinde yaşanan kayıplara değinerek “Burada bizim eksikliklerimiz, yetersizliklerimiz varsa, vardır mutlaka, eleştiri ve özeleştiri sürecinde değerlendireceğiz” dedi.
 
Açıklamada TİP’e yönelik eleştiriler de sunuldu. Tek parti ve tek liste olarak seçime girilmemesinden kaynaklı kayıpların da yaşandığı ifade edildi.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR