Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
MHP'DEN HÜDAPAR HOŞGÖRÜSÜ
MHP'DEN HÜDAPAR HOŞGÖRÜSÜ
MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, Meclis’e 4 vekil gönderen ve sık sık Hizbullah ile ilgili tartışmalarda odak noktası olan HÜDA-PAR’a ilişkin "Artık devletle, cumhuriyetle barışık beyanlarını gördük" değerlendirmesinde bulundu
19 Mayıs 2023, 15:25
 
MHP'li Feti Yıldız, HÜDA-PAR'ın Cumhur İttifakı protokolünde adının geçmediğini belirterek "Sadece 'AK Parti'yi destekliyoruz' dediler, listeden aday oldular, geçti gitti" dedi. Yıldız, "Sonraki beyanlarına baktık. Artık devletle, cumhuriyetle barışık beyanlarını gördük" ifadelerini kullandı.
 
MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, Meclis’e 4 vekil gönderen ve sık sık Hizbullah ile ilgili tartışmalarda odak noktası olan HÜDA-PAR’a ilişkin "Artık devletle, cumhuriyetle barışık beyanlarını gördük" değerlendirmesinde bulundu.
 
Sözcü yazarı İsmail Saymaz’a konuşan Feti Yıldız, MHP'nin aldığı oy oranına ilişkin olarak "Biz daha üstünde görüyorduk. Araştırma şirketlerinin MHP'ye ideolojik yaklaşımı var. Bazıları düşmanlık yapıyor, bazıları menfaat karşılığı aşağıda gösteriyor. Bu bir seçimde olsa anlarım. Ölçümleme hatası derim. Anket firmaları bu işleri yaptığından beri MHP'yi ya çok altında ya yarısını, bazen üçte birini gösteriyorlar. 1999'da yüzde 7 gösteriyorlardı, 18 aldık. Böyle yanılma olamaz" ifadelerini kullandı.
 
İlk defa oy kullananların yüzde 35'i ülkücü
"Siz kimden oy aldınız?" şeklindeki soruya Yıldız, "Seçmenimizden oy aldık. Sokakta biz de ‘AK Partiliyim ama milletvekilliğinde MHP'ye vereceğim’ sözlerini duyduk. Ancak gerçek değil. Beş milyona yakın yeni seçmen var. Şunu unutuyor millet: İlk defa oy kullananların yüzde 35'i ülkücü” dedi.
 
Sinan Oğan değerlendirmesi
Ata İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan'ın aldığı oy ile ilgili de yorumda bulunan Yıldız, "Muharrem İnce çekilmeseydi aynı oyu alacak mıydı? Bu yüzde 5, Zafer Partisi'nin oyu değil" dedi.
 
Yıldız, "Tepki oyları, milliyetçi oylar, Suriyeli karşıtlığından, İnce'nin çekilmesinden dolayı verilen oylar. Homojen bir yapı yok" diye konuştu.
 
"Oğan kitlesini yönlendirebilir mi?" şeklindeki soruya Yıldız, "Hangi çağda yaşıyoruz? Yıllarca aynı partiye oy vermiş olsalar diyebilirim ama bir kere oy vermiş insanları maraba gibi görmek kötü bir şey" cevabını verdi.
 
“Artık devletle, cumhuriyetle barışık beyanlarını gördük”
"HÜDA-PAR sizi zorladı mı?" sorusuna ise Yıldız, "Yo, HÜDA-PAR ittifak protokolümüzde adı geçen parti değil ki. Sadece ‘AK Parti'yi destekliyoruz’ dediler, listeden aday oldular, geçti gitti. Sonraki beyanlarına baktık. Artık devletle, cumhuriyetle barışık beyanlarını gördük" ifadelerini kullandı.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR