Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
BEŞİKTAŞ YİNE BERABERE
BEŞİKTAŞ YİNE BERABERE
Beşiktaş deplasmanda konuk olduğu  Çaykur Rizespor ile 2-2 berabere kaldı. İkinci sıradaki Galatasaray ile puanını eşitleme fırsatını kaçırdı.  
16 Mart 2014, 10:58

 

Beşiktaş deplasmanda konuk olduğu  Çaykur Rizespor ile 2-2 berabere kaldı. İkinci sıradaki Galatasaray ile puanını eşitleme fırsatını kaçırdı.  

6. DAKİKA: Veli Kavlak’ın ceza alanı sol tarafına doğru gönderdiği topu Olcay Şahan, içeriye doğru çıkardı. Savunmadan seken topu önünde bulan Mustafa Pektemek, yakın mesafeden meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 0-1.

13. DAKİKA: Çaykur Rizespor, maçta eşitliği sağladı. Ceza alanı sağ çaprazında Kweuke, Mustafa Pektemek tarafından düşürülünce maçın hakemi Ali Palabıyık, penaltı noktasına gösterdi. Penaltı atışını kullanan Kweuke, meşin yuvarlağı ters köşeye yatan Tolga Zengin’in sağından filelerle buluşturdu: 1-1.

28. DAKİKA: Ali Adnan’ın sağ taraftan kullandığı serbest atışta, savunmada Hutchinson topa elle müdahale edince karşılaşmanın hakemi Ali Palabıyık, bir kez daha penaltı kararı verdi. Ali Adnan, kullandığı penaltı atışını ters köşeye yatan Tolga Zengin’in sağından filelere yolladı: 2-1.

36. DAKİKA: Oğuzhan Özyakup’un ceza alanı çizgisi üzerinden şutunda, kaleci Serkan Kırıntılı’nın göğsünden sekerek ka- leye doğru giden topu çizgi  üzerinden Ali Adnan uzaklaştırdı.

51. DAKİKA: Sağ kanattan gelişen Beşiktaş atağında Atiba pasını Gökhan'a verdi ve Gökhan yeniden Atiba'ya çok iyi bir pas verdi. Atiba'nın ceza alanına ortasında herkesi aşan topu kale sahasında kontrol eden Mustafa'nın vuruşu ağlarla buluştu: 2-2.

55. DAKİKA: Gelişen Beşiktaş atağında sağ kanatta topla buluşan Necip'in ceza alanına ortasında Mustafa'nın kafa vuruşu yandan dışarıya gitti.

87. DAKİKA: Etkili gelişen Rizespor atağında sol çaprazdan ceza alanına giren LuaLua'ya atılan ara pasında LuaLua dar açıdan vuruşunu yaptı ama Tolga topu kornere çeldi.

90. DAKİKA: Beşiktaş atağında ceza alanı dışında topla buluşan Atiba'nın sert şutu herkesin bakışları arasında direği yalayıp dışarıya gitti. Bu maçtaki son tehlikeli akın oldu.

MAÇTAN KARELER İÇİN TIKLAYIN

İlki yanlış diğeri doğru

Ha­kem Ho­ca­sı Er­tuğ­rul Di­lek, Çaykur Rizespor maçında Be­şik­taş aley­hi­ne ve­ri­len 2 pe­nal­tı­yı  işte bu ifadelerle de­ğer­len­dir­di:

11. DA­Kİ­KA: Ge­li­şen Çay­kur Ri­zes­por ata­ğın­da Kwe­uke, ce­za ala­nı­na gir­di ve Mus­ta­fa­’dan sıy­rıl­mak is­ter­ken yer­de kal­dı. Ali Pa­la­bı­yık pe­nal­tı nok­ta­sı­nı gös­ter­di.

“Çay­kur Ri­ze­’ye ve­ri­len pe­nal­tı­la­rın il­kin­de Kwe­uke, ye­re dü­şen Be­şik­taş­lı oyun­cu Mus­ta­fa Pek­te­me­k’­e ta­kı­lıp düş­tü. Yer­de­ki ada­mın Kwe­uke’­ye her­han­gi bir ha­re­ke­ti yok. Ora­da­ki ilk mü­da­ha­le­ye pe­nal­tı ve­ri­lir­se eğer, her maç 100 pe­nal­tı çı­kar. Ora­da Mus­ta­fa, ra­ki­bi­ne oyun ica­bı bir mü­da­ha­le­de bu­lu­nu­yor­du. Yan­lış bir şe­kil­de pe­nal­tı ka­ra­rı ve­ril­di.”  

28. DA­Kİ­KA: Ri­zes­por, sağ ka­nat­tan ser­best vu­ruş kul­lan­dı. Ali Ad­na­n’­ın ce­za ala­nı­na or­ta­sın­da Ati­ba Hutc­hin­son to­pa eliy­le mü­da­ha­le et­ti. Ka­rar yi­ne pe­nal­tı.

“Ati­ba, el­le oy­nu­yor. Bu po­zis­yon net bir şe­kil­de pe­nal­tı. To­pa hü­cum eder­ken ko­lu açık­tı. Kol açık ol­du­ğu için de top ora­ya çarp­tı. Her iki po­zis­yon­da da ha­kem Ali Pa­la­bı­yık, ka­le ar­ka­sı ha­kem­le­ri­nin ikaz­la­rıy­la pe­nal­tı nok­ta­sı­nı gös­ter­di. Bu de­tay da önem­li. Bu iki po­zis­yo­nun ya­nı sı­ra, Ali Pa­la­bıyı­k’­ın ver­di­ği fa­ul ka­rar­la­rı doğ­ru. Ancak za­man za­man ha­ta­lar yap­tı.”

‘Bizde yalvarmak yok’

Beşiktaş Futbol Direktörü Özen, hakem kararlarına sert tepki gösterdi. “Sistem böyleyse çocuklar sahada bunu değiştirir. Beşiktaş kapı kapı dolaşıp yalvaracak kulüp değil” dedi.

Be­şik­taş Fut­bol Di­rek­tö­rü Ön­der Özen maç son­ra­sı çar­pı­cı açık­la­ma­lar yap­tı. Mus­ta­fa Pek­te­me­k’­in ne­den ol­du­ğu ilk pe­nal­tı­yı yo­rum­la­yan Özen, “Mus­ta­fa­’yı kes­se­niz, öle­ce­ği­ni bil­se ya­lan söy­le­mez. Ba­na pe­nal­tı ol­ma­dı­ğı­nı söy­le­di. Ri­ze­’den Tev­fik (Köse) de ay­nı­sı­nı söy­le­miş. Ne var ki sis­tem pe­nal­tı po­zis­yon­la­rı­nın tar­tı­şıl­ma­sı­nı bi­le kal­dı­ra­mı­yor. Ho­ca­mız ge­çen haf­ta yo­rum­la­dı, tep­ki­ al­dı. Sis­tem böy­ley­se de biz bu sis­te­mi de­ğiş­ti­ri­riz. Ço­cuk­lar sa­ha­da de­ğiş­ti­rir. Be­şik­taş ge­le­nek­le­ri ge­re­ği ka­pı ka­pı do­la­şıp kim­se­ye yal­va­ra­cak bir ku­lüp de­ğil­di­r” diye konuştu.

Öte yan­dan 241 gün­lük gol has­re­ti­ni 2 kez fi­le­le­le­ri sar­sa­rak din­di­ren Pek­te­mek de “İ­yi oy­na­dık ama kar­şı­lı­ğı­nı ala­ma­dık. Pe­nal­tı po­zis­yo­nu ga­rip­ti. Ha­kem ar­ka­dan sa­rıl­dı­ğı­mı söy­le­di. Ben düş­tü­ğüm­de to­pun sa­de­ce ka­fa­ma çarp­tı­ğı­nı his­set­tim. Ri­ze­li bir fut­bol­cu ar­ka­da­şım bi­le ‘Pe­nal­tı de­ği­l’ de­di” ifadelerini kullandı.

Saha kenarında büyük gerilim

Maç­ta iki tek­nik adam Slaven Bi­lic ile Uğur Tü­tü­ne­ker ara­sın­da gerilimli anlar yaşandı. Be­şik­taş aleyhine ve­ri­len ilk pe­nal­tı­ son­rası bü­yük iti­raz­lar­da bu­lu­nan Be­şik­taş ku­lü­be­sine Ri­ze ye­dek ku­lü­be­sinden tepki geldi. Atış­ma­lar sı­ra­sın­da Bi­lic’le Uğur Tü­tü­ne­ker de birbirlerine sert şekilde bağırdı. Tar­tış­ma­nın uza­ma­sı­nı 4. ha­kem Ek­rem Kan en­gel­le­di. Bu ara­da Bi­lic ilk ya­rı­nın son­la­rı­na doğ­ru ta­kı­mı­nın fut­bo­lu­na si­nir­le­ne­rek so­yun­ma oda­sı­na yö­nel­di. An­cak da­ha son­ra vaz­ge­çe­rek sa­ha­ya dön­dü.

Beşiktaş’ta Mustafa Pektemek 241 günlük gol hasretini 2 golle dindirdi. Sahaya ilk 11’de çıkan Mustafa, dünkü maç öncesi en son 5 Mayıs 2013’te Eskişehir ile oynanan lig maçında gol atmıştı.

Bilic: İyi oynadık ama mutsuzuz

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, maç sonrası skordan değil oyundan memnundu. Hırvat hoca “Takımımı tebrik ediyorum. İyi ve üstün oynadık. En iyi deplasman takımı olduğumuzu gösterdik. Ancak mutlu değiliz. Bugün 3 puanı hak etmiştik. Lig sonu yaklaştıkça maçlar zorlaşıyor” ifadelerini kullandı.

YENİ KASET ŞOKU

Başbakan’a ait yeni bir ses kaydı internete düştü. Çarşı’nın, Gezi eylemlerindeki rolü için Başkan Fikret Orman’a yönelik sert sözleri yer aldı. Erdoğan’a yakın iki isme ait başka bir kayıtta ise yeni stat inşaatının durdurulması tehdidi dikkat çekti.

Baş­ba­kan Re­cep Tay­yip Er­do­ğan’ın, Ge­zi Par­kı ey­lem­le­rin­de ak­tif rol oy­na­yan Çar­şı Gru­bu’nu açık­tan eleş­tir­me­yen Be­şik­taş Ku­lü­bü Baş­ka­nı Fik­ret Or­man’a kız­dı­ğı ile­ri sü­rül­dü. Ha­ram­za­de­ler ad­lı Twit­ter he­sa­bın­da ya­yın­la­nan bir ses kay­dın­da, oldukça il­ginç id­di­alar yer al­dı.

Or­man’ın gazetelere yansıyan açıklamalarıyla, ey­le­me ka­tı­lan Çar­şı’yı eleş­tir­di­ği belirtilmiş, an­cak da­ha son­ra Be­şik­taş’ın res­mi si­te­sin­den ya­lan­lan­mış­tı. İd­di­aya gö­re Baş­ba­kan Er­do­ğan, Or­man’ın da ya­kın ar­ka­da­şı olan Ha­san Gür­soy’u ara­ya­rak, bu ko­nu­yu ko­nuş­ma­sı­nı is­ti­yor. Beşiktaş’ın ‘geri vitese taktığını’ düşünüyor. Gür­soy’a, Si­yah-Be­yaz­lılar’ın Çar­şı’yı eleş­tir­me­sin­den vaz­geç­me­si du­ru­mun­da ken­di­si­nin de ver­di­ği söz­ler­den vaz­ge­çe­ce­ği­ni söy­lü­yor. Bu sözler, stat inşaatına ilişkin bir gözdağı olarak yorumlanıyor.

Gür­soy ardından Baş­ba­kan Erdoğan’ın da­nış­ma­nı olan Mus­ta­fa Va­rank’ı arı­yor. Or­man’ın ya­nın­da ol­du­ğu­nu söy­lü­yor. Or­man’ın, Çar­şı’yı eleş­tir­di­ği şek­lin­de­ki ha­ber­le­ri ya­lan­la­yan açık­la­ma­yı internet sitesinden kal­dı­ra­ca­ğı­nı be­lir­ti­yor. Gür­soy, Or­man’ın ga­ze­te­ci­ler ta­ra­fın­dan bu yön­de­ki so­ru­lar­la sı­kış­tı­rıl­dı­ğı­nı an­cak ken­di­si­nin si­ya­se­te gir­mek is­te­me­di­ği­ni söy­le­di­ği­ni be­lir­ti­yor.

“O STADI DURDURACAĞIZ”

Bir di­ğer ko­nuş­ma­nın da İs­tan­bul Bü­yük­şe­hir Be­le­di­ye­si es­ki Mec­lis üye­si Ah­met Ham­di Çam­lı ile KİP­TAŞ Ge­nel Mü­dü­rü İs­met Yıl­maz ara­sın­da geçtiği ileri sürülüyor. Çam­lı, hakaret içeren sözlerle birlikte İsmet Yılmaz’a Fik­ret Or­man’ı aramasını söylüyor. Or­man’a küfür içeren sözlerde bulunuyor. “O stad­yu­mu dur­du­ra­ca­ğız, ha­be­rin ol­su­n” ifadesi duyuluyor.

Çar­şı Gru­bu’na iliş­kin Fik­ret Or­man’ın ga­ze­te­le­re ver­di­ği olum­lu yön­de­ki de­meç­le­ri­ni te­le­fon­da oku­yan Ah­met Ham­di Çam­lı, işadamı Rah­mi Koç’un Or­man’a ta­li­mat ver­di­ği­ni de savunuyor.

“Stajyer hakem” isyanı

Be­şik­taş As­baş­ka­nı Ata­lay, ma­çın ha­ke­mi Pa­la­bı­yık'a ver­yan­sın et­ti. "Be­şik­taş maç­la­rı staj­yer ha­kem­le­rin de­ne­ne­ce­ği kar­şı­laş­ma­lar de­ğil. Pe­nal­tı, pe­nal­tı de­ğil. At­tı­ğı­mız gol sa­yıl­ma­dı. Ar­tık ye­ter" de­di

Be­şik­taş'ın Çay­kur Ri­zes­por ile dep­las­man­da 2-2 be­ra­be­re kal­dı­ğı ma­çın ar­dın­dan kar­şı­laş­ma­nın ha­ke­mi Ali Pa­la­bı­yık'a bü­yük tep­ki var­dı. Si­yah-Be­yaz­lı­lar'ın as­baş­ka­nı De­niz Ata­lay, Pa­la­bı­yık'a staj­yer ha­kem gön­der­me­sin­de bu­lu­na­rak, "Be­şik­taş maç­la­rı staj­yer ha­kem­le­rin de­ne­ne­ce­ği kar­şı­laş­ma­lar de­ğil­dir. Ha­kem­le­ri gör­mek ve­ya ha­kem­le­rin per­for­man­sı­na gö­re on­la­rı ka­de­me at­lat­mak için Be­şik­taş ter­cih edil­me­me­li­dir. He­le de böy­le­si­ne çok kri­tik bir haf­ta­da. Ri­zes­por'un ve bi­zim ko­num­la­rı­mız­dan do­la­yı böy­le bir ha­ke­min atan­ma­sı yan­lış bir ka­rar. Ar­tık ye­ter di­yo­ruz. Bu iş sı­kı­cı bir hal al­ma­ya baş­la­dı" de­di. Ata­lay, 11. da­ki­ka­da Kwe­uke'nin Mus­ta­fa Pek­te­mek'le gir­di­ği mü­ca­de­le son­ra­sı yer­de kal­ma­sı üze­ri­ne ve­ri­len pe­nal­tı ka­ra­rı için, "Ha­kem yo­rum­cu­la­rın­dan da gö­rüş al­dık. Po­zis­yon pe­nal­tı de­ğil. At­tı­ğı­mız ve sa­yıl­ma­yan go­lün ni­za­mi ol­du­ğu söy­le­ni­yor. Faz­la se­si­miz çık­ma­dı ama bu aciz­li­ği­miz­ de­ğil. Ar­tık ye­ter" diye konuştu.


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR