Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
UEFA TRABZON'A KAPIYI KAPATTI
UEFA TRABZON'A KAPIYI KAPATTI
3 Tem­muz 2011 ta­ri­hin­den bu ya­na Tür­ki­ye’nin gün­de­min­den düş­me­yen şi­ke da­va­sı sü­re­ciy­le il­gi­li UE­FA’dan çar­pı­cı açık­la­ma­lar gel­me­ye de­vam edi­yor.
28 Mart 2014, 08:48

 

3 Tem­muz 2011 ta­ri­hin­den bu ya­na Tür­ki­ye’nin gün­de­min­den düş­me­yen şi­ke da­va­sı sü­re­ciy­le il­gi­li UE­FA’dan çar­pı­cı açık­la­ma­lar gel­me­ye de­vam edi­yor.

Ge­nel Sek­re­ter Gi­an­ni In­fan­ti­no’nun ar­dın­dan Ka­za­kis­tan’ın As­ta­na ken­tin­de dü­zen­le­nen 38. UE­FA Ola­ğan Kon­gre­si’nde ko­nu­şan Baş­kan Mic­hel Pla­ti­ni Trab­zons­por’a şam­pi­yon­luk ku­pa­sı­nın ve­ril­me­si ko­nu­sun­da UE­FA’nın her­han­gi bir mü­da­ha­le­si ol­ma­ya­ca­ğı­nı res­men açık­la­dı.

Şahıslar için gözler CAS’ta

In­fan­ti­no, ön­ce­ki gün “Fe­ner­bah­çe aley­hin­de­ki ‘şi­ke da­va­sı’ sü­re­ci UE­FA için so­na er­miş­tir. An­cak Yar­gı­tay’ın şi­ke da­va­sın­da ki­şi­ler hak­kın­da ver­di­ği ka­ra­rın met­ni­ni in­ce­le­mek du­ru­mun­da­yız” ifa­de­le­ri­ni kul­lan­mış­tı. Dün de UE­FA Baş­ka­nı Pla­ti­ni’ye In­fan­ti­no’nun  açık­la­ma­la­rı hak­kın­da ne dü­şün­dü­ğü so­rul­du. Bu­nun üze­ri­ne Platini “Bu­ra­da sö­zü Gi­an­ni’ye bı­ra­kı­yo­rum. Bi­li­yo­rum ki yi­ne ay­nı ya­nı­tı ve­re­cek” ka­rı­şı­lı­ğı­nı ver­ince In­fan­ti­no bir gün ön­ce yap­tı­ğı açık­la­ma­yı tek­rar­la­yıp “Biz Fe­ner­bah­çe’ye 2, Be­şik­taş’a 1 yıl ce­za ver­dik. Dos­ya­nın tüm aşa­ma­la­rı ta­mam­lan­dı. Bun­dan son­ra­sı ki­şi­ler­le il­gi­li kı­sım­dır. Ora­da da CAS’ın ge­rek­çe­li ka­ra­rı­nı bek­li­yo­ruz” di­ye ko­nuş­tu.

‘Onlara sorun’

Bu­nun üze­ri­ne ye­ni­den Michel Pla­ti­ni’ye şi­ke sü­re­ciy­le il­gi­li “UE­FA ile Türk yar­gı­sı Fe­ner­bah­çe’ye ce­za ver­di. TFF ise ver­mi­yor. Şam­pi­yon­luk ku­pa­sı­nı Trab­zon’a gön­der­mi­yor. Bu ko­nu­da TFF’ye bir bas­kı ya­pa­cak mı­sı­nız” so­ru­su yö­ne­til­di. Pla­ti­ni bu so­ru­ya, “Biz ken­di so­rum­lu­luk alan­la­rı­mız­dan so­rum­lu­yuz. Ge­ri­si ulu­sal fe­de­ras­yon­la­ra kal­mış­tır. TFF’nin ve­ya baş­ka­nı­nın ne ya­pa­ca­ğı­nı gi­din on­la­ra so­run. Biz ka­rış­ma­yız. UE­FA ola­rak biz üze­ri­mi­ze dü­şe­ni yap­tık” ya­nı­tı­nı ver­di.

İhtimal ortadan kalktı

Tür­ki­ye’de bü­yük yan­kı bu­lan bu açık­la­ma­lar,  en ba­şın­dan be­ri UE­FA’nın iç iş­le­ri­ne ka­rış­ma­ya­ca­ğı­nı söy­le­yen TFF yö­ne­ti­min­de bek­le­nen bir ge­liş­me ola­rak de­ğer­len­di­ril­di. TFF baş­ka­nı Yıl­dı­rım De­mi­rö­ren’in de bu­lun­du­ğu bir or­tam­da ko­nu­yu tar­tı­şan TFF yö­ne­ti­ci­le­ri­nin “Bu açık­la­ma­lar ma­lu­mun ila­mı­dır. UE­FA’nın fe­de­ras­yon­la­rın ka­ra­rı­na say­gı du­ya­ca­ğı­nı bi­li­yor­duk. Za­ten bir mü­da­ha­le­nin ya­şan­ma­ya­ca­ğı­nı bek­li­yor­duk. Bi­zim böy­le sı­kın­tı­mız yok­tu” yo­rum­la­rı­nı  yap­tık­la­rı öğ­re­nil­di.

Bi­lin­di­ği gi­bi kı­sa bir sü­re ön­ce TFF Baş­ka­nı Yıl­dı­rım De­mi­rö­ren şi­ke ko­nu­su ile il­gi­li “UE­FA’dan bir ya­zı ge­lir­se tek­rar dos­ya­ya ba­ka­rız” de­miş­ti. Bu açık­la­malar son­ra­sı UE­FA’dan böy­le bir ya­zı­nın gel­me ih­ti­ma­li or­ta­dan kalk­tı.

'ULUSLAR LİGİ' GELİYOR

UEFA, kendisine üye 54 ülkenin temsilcilerinin imzasıyla 2018 yılında bir ‘Uluslar Ligi’ kurulması kararı da aldı. Milli takımların oynadığı hazırlık maçlarının yerine geçecek olan ve ilk kez 2018 yılında uygulanacak olan ligin statüsü ise tam olarak netleşmedi. Kulislerden sızan ilk bilgilere göre bu ligde 54 takım 4 gruba ayrılarak mücadele edecek. En başarılı 12 takım 3 ekipten oluşan 4 grupta mücadele edecek.      Gruplarını lider bitirenler ise 2019’un Haziran ayında “Final Turnuvası”na katılacak.

UE­FA’nın dün­kü kon­gre­sin­de şi­ke, rüş­vet ve yol­suz­luk­la mü­ca­de­le ama­cıy­la 11 mad­de­lik çö­züm öne­ri­si oy­bir­li­ğiy­le ka­bul edil­di. UE­FA Hu­kuk Ko­mi­te­si İkin­ci As­baş­ka­nı Alek­san­der Ce­fe­rin 54 ül­ke fe­de­ras­yo­nu­nun da im­za­la­dı­ğı pro­je­nin eği­tim, dü­zen­le­me, ra­por et­me, ka­nun­la­rın uy­gu­lan­ma­sı ve ağır ce­za­lar ol­mak üze­re 5 aya­ğın üs­tü­ne otur­du­ğu­nu an­la­ta­rak, bu ana baş­lık­la­rı şöy­le özet­le­di:

Şikeye yeni önlem paketi

1.Fe­de­ras­yon­la­rın, ül­ke­le­rin­de­ki fut­bol ai­le­si­nin ko­run­ma­sı için uyum­lu bir plan da­hi­lin­de eği­tim­ler ver­me­si,

2.Dü­zen­le­me­le­ri uy­gun ha­le ge­tir­mek (as­ga­ri stan­dart­lar be­lir­le­mek ve za­man aşı­mı­nı kal­dır­mak),

3.Ra­por ver­me sis­te­mi­ni yü­rür­lü­ğe koy­mak,

4.Üye ül­ke­ler­de­ki ka­nun uy­gu­la­yı­cı ku­rum­lar­la iş­bir­li­ği yap­mak,

5.Şi­ke­ye bu­laş­mış şa­hıs­la­ra ağır ce­za­lar ver­mek.

ORÇUN ÖZATEŞ


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR