Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
FİLEDE TARİH YAZDILAR
FİLEDE TARİH YAZDILAR
Fenerbahçe Grundig, CEV Challenge Kupası finalinin rövanşında İtalya'nın Andreoli takımını 3-0 yenerek Avrupa Şampiyonu oldu
30 Mart 2014, 07:07

 

Tarihinde ilk kez bir Avrupa kulvarında final oynayan Fenerbahçe Grundig, ilk maçta deplasmanda 3-2 yenildiği rakibini üstün bir oyunla 3-0 yenerek tarihi bir zafere imza attı. Karşılaşmanın setleri 25-22, 25-19 ve 25-17 bitti.

FİNALE BÖYLE ÇIKMIŞTI?

Arnavutluk’un başkenti Tiran’da düzenlenen 16. Balkan Kupası’nı kazanarak CEV Challenge Kupası’na katılmaya hak kazanan Fenerbahçe Grundig, elemelerin 1. turundan itibaren toplam 12 maçta 10 galibiyet, 2 yenilgi alarak tarihinde ilk kez bir Avrupa mücadelesinde final oynama başarısını gösterdi.

Elemelerdeki 1. tur maçında Kıbrıs Rum kesimi temsilcisi Anorthosis Famagusta, 2. turda da Polonya’nın Politechnika takımlarını 3-0 ve 3-1’lik skorlarla geçerek ana tabloya yükselen Fenerbahçe Grundig, ana tablodaki ilk maçında Ukrayna’nın Lokomotiv Kharkiv takımına deplasmandaki ilk maçta 3-2 yenilip İstanbul ’da 3-1 kazanarak set averajıyla bir üst tura çıktı.

8’li finallerde Finlandiya’nın Valepa Sastamala takımını İstanbul’da 3-0 yenen Fenerbahçe Grundig, deplasmanda 3-2 kaybettiyse de set averajıyla 4’lü finale yükseldi. Bu turda ise Belarus temsilcisi Stroitel Minsk karşısında 3-2 ve 3-0’lık galibiyetler alan Takımımız yarı finale çıktı.

Yarı finalde Fransa ’nın Nantes Reze Metropole takımıyla karşılaşan Fenerbahçemiz ilk maçı 3-1, ikinci maçı da 3-0 kazanarak adını finale yazdırdı. Finalden de başarıyla ayrılan Fenerbahçe Grundig ilk kez Avrupa Kupası başarısını kazandı.


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR