Güzel ülkemiz için yazıyoruz - FİLEDE TARİH YAZDILAR Şeffaf Gazete
http://www.seffafgazete.com/haberler/spor-haberleri/22340/filede-tarih-yazdilar

 

FİLEDE TARİH YAZDILAR
FİLEDE TARİH YAZDILAR
Fenerbahçe Grundig, CEV Challenge Kupası finalinin rövanşında İtalya'nın Andreoli takımını 3-0 yenerek Avrupa Şampiyonu oldu
30 Mart 2014, 07:07

 

Tarihinde ilk kez bir Avrupa kulvarında final oynayan Fenerbahçe Grundig, ilk maçta deplasmanda 3-2 yenildiği rakibini üstün bir oyunla 3-0 yenerek tarihi bir zafere imza attı. Karşılaşmanın setleri 25-22, 25-19 ve 25-17 bitti.

FİNALE BÖYLE ÇIKMIŞTI?

Arnavutluk’un başkenti Tiran’da düzenlenen 16. Balkan Kupası’nı kazanarak CEV Challenge Kupası’na katılmaya hak kazanan Fenerbahçe Grundig, elemelerin 1. turundan itibaren toplam 12 maçta 10 galibiyet, 2 yenilgi alarak tarihinde ilk kez bir Avrupa mücadelesinde final oynama başarısını gösterdi.

Elemelerdeki 1. tur maçında Kıbrıs Rum kesimi temsilcisi Anorthosis Famagusta, 2. turda da Polonya’nın Politechnika takımlarını 3-0 ve 3-1’lik skorlarla geçerek ana tabloya yükselen Fenerbahçe Grundig, ana tablodaki ilk maçında Ukrayna’nın Lokomotiv Kharkiv takımına deplasmandaki ilk maçta 3-2 yenilip İstanbul ’da 3-1 kazanarak set averajıyla bir üst tura çıktı.

8’li finallerde Finlandiya’nın Valepa Sastamala takımını İstanbul’da 3-0 yenen Fenerbahçe Grundig, deplasmanda 3-2 kaybettiyse de set averajıyla 4’lü finale yükseldi. Bu turda ise Belarus temsilcisi Stroitel Minsk karşısında 3-2 ve 3-0’lık galibiyetler alan Takımımız yarı finale çıktı.

Yarı finalde Fransa ’nın Nantes Reze Metropole takımıyla karşılaşan Fenerbahçemiz ilk maçı 3-1, ikinci maçı da 3-0 kazanarak adını finale yazdırdı. Finalden de başarıyla ayrılan Fenerbahçe Grundig ilk kez Avrupa Kupası başarısını kazandı.