Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
PANZER EZDİ GEÇTİ
PANZER EZDİ GEÇTİ
Dünya Kupası'nda Almanya Portekiz'i sahadan sildi Al­man­ya, Dün­ya Ku­pa­sı'nda ka­li­te­si­ni gös­ter­di. Ra­ki­bi 37’de 10 ki­şi kal­ma­sı­na rağ­men re­ha­ve­te ka­pıl­ma­ya­rak far­ka koş­tu
17 Haziran 2014, 06:27

 

Alman Pan­zer­leri dün­ya­nın en iyi  fut­bol­cuları arasında kabul edilen Ro­nal­do'lu Por­te­kiz'i sa­ha­dan sil­di. Mül­ler'in 3 gol ata­rak  hat-trick yap­tı­ğı maçta sko­ra Hum­mels de kat­kı­da bu­lun­du.

Brezilya'da Almanya şov başladı. Kupanın favori ekipleri arasında gösterilen Panzerler G Grubu'nun ilk maçında Portekiz'i adeta sahadan sildi. Portekiz, maça çok hızlı başladı. Önce 5’te Hugo Almeia, sonra da 7'de Cristiano Ronaldo'nun oluşturduğu tehlikelerde Alman kalecisi Neuer başarılıydı. 11’de Mario Götze'nin ceza sahasında Joao Pereira tarafından düşürülmesinin ardından hakem Milorad Mazic penaltı noktasını gösterdi. Penaltı atışı için topun başına geçen Thomas Müller, Almanya'yı 1-0 öne geçirdi.

Almeida’nın sakatlığı işi bozdu

Almanya'nın üstünlük golünün ardından beraberliği yakalamak isteyen Portekiz, aradığı pozisyonları bir türlü bulamazken Hugo Almeida'nın sakatlığı planları da bozdu. Mücadelenin 32. dakikasında sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda iyi yükselen Hummels, müthiş bir kafayla topu ağlarla buluşturdu ve skoru 2-0'a getirdi. Almanya karşısında 2-0 geriye düşen Portekiz, geri dönmek için umut ararken Pepe'nin 37’de kart görmesiyle yıkıldı.

Kapanış yine Müller’den

Thomas Müller'e attığı kafa sonrasında hakem tarafından kırmızı kartla oyun dışına gönderilen Pepe, takımını 10 kişi bıraktı. İlk yarının bitimine saniyeler kala Portekiz ceza sahasına yapılan ortada Müller önüne düşen topa bekletmeden vurdu ve 45. dakikada skoru 3-0'a getirdi. Mücadelenin 78. dakikasında Schürrle'nin sağ kanattan ceza sahası içine yaptığı orta, kaleci Patricio'dan sekti. Dönen topu takip eden Müller, topu ağlara gönderdi ve skoru belirledi: 4-0.

Gurur gecemiz

Dört yıl­da bir ger­çek­le­şen bu dev or­ga­ni­zas­yon­da Tür­ki­ye'nin ol­ma­ma­sı bü­yük ka­yıp. Hepimiz farklı takımları destekliyor olabiliriz. An­cak bu ge­ce­nin öne­mi çok fark­lı. Bre­zil­ya'da gu­rur ge­ce­si ya­şa­ya­ca­ğız. Çünkü FI­FA ko­kart­lı ha­ke­mi­miz Cü­neyt Ça­kır, 2014 kupanın A Gru­bu'nda ev sa­hi­bi Bre­zil­ya ile Mek­si­ka ara­sın­da TSİ 22.00’de başlayacak kar­şı­laş­ma­yı yö­ne­te­cek.1974 Dünya Kupası’nda görev alan Doğan Babacan’ın ardından, 40 yıl sonra ilk kez bir Türk hakem bu organizasyonda düdük çalacak.

Emenike’li Nijerya İran’a diş geçiremedi

F  Gru­bu­’nun id­di­alı ta­kım­la­rın­dan Eme­ni­ke­’li Ni­jer­ya ilk ma­çın­da İran ile koz­la­rı­nı pay­laş­tı.Or­ta sa­ha mü­ca­de­le­si şek­lin­de ge­çen kar­şı­laş­ma­nın ilk ya­rı­sın­da her iki ta­kım­ da ya­ka­la­dık­la­rı gol fır­sat­la­rı­nı de­ğer­len­di­re­me­di. Ni­jer­ya­’da Eme­ni­ke 2, Ona­zi ise bir önem­li gol fır­sa­tın­dan fay­da­la­na­ma­dı. İkin­ci ya­rı­da da Ni­jer­ya­’nın üs­tün­lü­ğü var­dı. İran sa­vun­ma­da kal­ma­yı ter­cih et­ti. Ona­zi ve Eme­ni­ke iki­li­si yi­ne el­le­rin­e ge­çir­dik­le­ri fır­sat­la­rı de­ğer­len­di­re­me­di.

Maçın skoru tarihe geçti

Bitime 15 dakika kala İra­n’­ın ra­kip ka­le­de kur­du­ğu bas­kı ise bek­le­nen go­lü bir tür­lü ge­tir­me­di. İra­n’­ın fi­le bek­çi­si Hag­hig­hi'nin gü­nün­de ol­ma­sı Ni­jer­ya­’nın bir pua­na ra­zı gel­me­sin­de önem­li bir et­ken ol­du. Bu skor turnuvanın golsüz ve beraberlikle biten ilk maçı oldu.

HAKAN ÇAĞLAK


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR