Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
HOLLANDA EZDİ GEÇTİ
HOLLANDA EZDİ GEÇTİ
Son dünya şampiyonu İspanya'yı deviren ardından Avustralya'yı da devirerek güç gösterisi yapan Hollanda grubun son maçında turnuvanın flaş ekibi ve son 16'yı garantileyen Şili'ye de acımadı.
23 Haziran 2014, 23:47

 

Bre­zil­ya'da Hol­lan­da rüz­ga­rı esi­yor... 2010 Dün­ya Ku­pa­sı şam­pi­yo­nu İs­pan­ya'yı ilk maç­ta 5-1 ye­nen ikin­ci maç­ta Avus­tral­ya'yı 3-2'lik skor­la de­vi­ren Hol­lan­da, Şi­li kar­şı­sı­na ra­hat çık­tı. Ay­nı şe­kil­de Şi­li'de bu ma­ça çı­kar­ken grup­tan çık­ma­yı bir ön­ce­ki maç­tan son­ra ga­ran­ti­le­miş­ti.

Grup­tan li­der ola­rak çık­mak için ga­li­bi­ye­te ih­ti­ya­cı olan Şi­li ma­ça hız­lı baş­la­dı. 23. da­ki­ka­da­ki gü­zel kö­şe vu­ru­şu or­ga­ni­zas­yo­nu­nun ar­dın­dan Fe­li­pe Gu­ti­er­rez'in sert şu­tu üst­ten au­ta çık­tı.

İlk dev­re­de da­ki­ka­lar iler­le­dik­çe Şi­li de da­ha faz­la adam­la hü­cum et­me­ye baş­lar­ken, Hol­lan­da kar­şı­sın­da po­zis­yon üret­mek­te ise ye­ter­siz kal­dı­lar. İlk ya­rı gol­süz son er­di. İkin­ci ya­rı­da ise tem­po dü­şük­tü.

An­cak maç­ta­ki den­ge­yi bo­zan gol, 50. da­ki­ka­da Hol­lan­da'dan gel­di. Jan­ma­at'ın kul­lan­dı­ğı ser­best vu­ruş­ta, ka­le sa­ha­sı üze­rin­de boş ka­lan Le­roy Fer ka­fay­la Şi­li ağ­la­rı­nı ha­va­lan­dır­dı ve oyu­na gir­dik­ten 2 da­ki­ka son­ra ta­kı­mı­nı 1-0 öne ge­çir­di.

Kar­şı­laş­ma­nın sko­ru­nu ise yi­ne oyu­na son­ra­dan gi­ren bir isim be­lir­le­di. Rob­ben, 90+2'de sol ka­nat­tan çok et­ki­li gel­di ve ka­le sa­ha­sı­na kes­ti. Ora­ya iyi ha­re­ket­le­nen De­pay, boş ağ­la­ra to­pu gön­der­di ve Hol­lan­da'yı 2-0'lık üs­tün­lü­ğe ta­şı­dı.
Sa­ha­dan 2-0'lık ga­li­bi­yet­le ay­rı­lan Hol­lan­da, 9 pu­an­la B Gru­bu'nu ye­nil­gi­siz li­der ola­rak ta­mam­la­dı. Şi­li ise 6 pu­an­la bir üst tu­ra yük­sel­di.

Brezilya’nın Neymar’ı var

Bre­zil­ya, Mek­si­ka be­ra­ber­li­ği­nin acı­sı­nı Ka­me­run’dan çı­kar­dı. Sam­ba­cı­lar, ge­ce­nin yıl­dı­zı Ney­mar (2), Fred ve Fer­nan­din­ho’nun gol­le­riy­le bir üst tu­ra li­der ola­rak uzan­dı

Bre­zil­ya "yo­la de­vam"  de­di. Ev­sa­hip­li­ği yap­tık­la­rı 2014 Dün­ya Ku­pa­sı'nın fa­vo­ri ta­kım­la­rı ara­sın­da gös­te­ri­len Bre­zil­ya'nın gru­bun son ma­çın­da ra­ki­bi Ka­me­run'du. Ev­ sa­hi­bi ta­kım mü­ca­de­le­ye bi­raz tu­tuk baş­la­dı.

An­cak da­ki­ka­lar 17'yi gös­ter­di­ğin­de sol ka­nat­ta yap­tı­ğı bas­kı son­ra­sın­da to­pu ka­za­nan Lu­iz Gus­ta­vo ata­ğı baş­la­tan oyun­cu ol­du Lu­iz Gus­ta­vo'nun yer­den sol aya­ğıy­la or­ta­sın­da ce­za sa­ha­sı için­de ha­re­ket­le­nen Ney­mar sağ aya­ğı­nın içiy­le tek vu­ruş­la to­pu fi­le­le­re gön­de­re­rek ül­ke­si­ni 1-0 öne ge­çir­di. 26. da­ki­ka­da kon­tra­tak ne­ti­ce­sin­de Ka­me­run Al­lan Nyom ile eşit­li­ği sağ­la­dı. An­cak ge­ce dam­ga­sı­nı vu­ran Ney­mar, 35. da­ki­ka­da yi­ne sah­ne­ye çık­tı.

Mar­ce­lo'nun pa­sın­da top­la bu­lu­şan sam­ba­cı yıl­dız, ra­ki­bin­den sıy­rı­lıp ce­za sa­ha­sı­na gi­rer gir­mez sağ aya­ğıy­la yer­den vu­ra­rak Bre­zil­ya'yı ye­ni­den öne ge­çir­di. İlk ya­rı 2-1 ev ­sa­hi­bi eki­bin üs­tün­lü­ğüy­le  son er­di. İkin­ci ya­rı­da yi­ne bas­kı ya­pan bir Bre­zil­ya var­dı sa­ha­da. 49. da­ki­ka­da ra­ki­bin­den to­pu kur­ta­ran Fer­nan­din­ho sol ka­nat­ta­ki Mar­ce­lo'ya to­pu bı­rak­tı. Mar­ce­lo'nun sol­dan or­ta­sın­da ar­ka di­re­ğe ha­re­ket­le­nen Fred to­pu ka­fay­la ağ­la­ra gön­de­re­rek ikiye çıkardı. Mücadelenin bu şekilde biteceği tahmin edilirken 84. dakikada sahanye çıkan Fernandinho gecenin skorunu belirleyen golü ağlara gönderdi. Brezilya bu golle bir üst tura lider olarak çıktı.

Boğa 3 puanla bitirdi: 3-0

Son Dün­ya Ku­pa­sı’nın sa­hi­bi İs­pan­ya Bre­zil­ya’ya Şi­li mağ­lu­bi­ye­ti son­ra­sı ve­de et­miş­ti. Bo­ğa­lar, gru­bun son kar­şı­laş­ma­sı­na Avus­tral­ya’yı mağ­lup et­ti. İlk ya­rı­nın son­la­rın­da atak­la­rı­nı sık­laş­tı­ran İs­pan­ya, 36. da­ki­ka­da Da­vid Vil­la ile öne geç­ti.  68. da­ki­ka­da ge­li­şen İs­pan­ya ata­ğın­da atı­lan ara­pa­sıy­la ka­le­ciy­le kar­şı kar­şı­ya ka­lan Fer­nan­do Tor­res, to­pu ağ­lar­la bu­luş­tur­du ve skor 2-0 ol­du. Ma­ta, 82. da­ki­ka­sın­da sko­ru be­lir­le­yen go­lu kay­det­ti ve İs­pan­ya tur­nu­va­yı ga­li­bi­yet­le nok­ta­la­dı.

Meksika şansa bırakmadı: 1-3

Kupanın açılış maçında Brezilya'ya yenilmesine rağmen sergilediği performansa dikkat çeken Hırvatistan, Dünya Kupası'na veda etti.  Dünya Kupası A Grubu'nda Hırvatistan ile Meksika karşı karşıya geldi. Mücadeleyi Meksika 3-1 kazandı. Hırvatistan'da Ante Rebic 89'da direkt kırmızı kart ile oyun dışı kaldı. Aztekler'in gollerini 72. dakikada Marquez ve 75'de Guadrado kaydetti. Meksika bu sonuçla birlikte Brezilya'nın ardından 2. tura katılma şansını yakaladı.


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR