Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
AZİZ YILDIRIM ARTIK DAHA UMUTLU
AZİZ YILDIRIM ARTIK DAHA UMUTLU
3 Tem­muz 2011’den bu ya­na gün­dem­den düş­me­yen şi­ke da­va­sın­da dün ta­ri­hi ge­liş­me­ler ya­şan­dı.
23 Haziran 2014, 23:50

 

3 Tem­muz 2011’den bu ya­na gün­dem­den düş­me­yen şi­ke da­va­sın­da dün ta­ri­hi ge­liş­me­ler ya­şan­dı.

13. Ağır Ce­za Mah­ke­me­si, hak­kın­da Yar­gı­tay’ca onan­mış, 6 yıl 3 ay ha­pis ce­za­sı bu­lu­nan Aziz Yıl­dı­rım'ın da ara­la­rın­da bu­lun­du­ğu ba­zı sa­nık­la­rın ye­ni­den yar­gı­lan­ma­sı­na ka­rar ver­di.

‘Mad­di ha­ta’ iti­ra­zı

Mah­ke­me söz ko­nu­su sa­nık­la­rın yar­gı­lan­ma­nın ye­ni­len­me­si ve in­fa­zın dur­du­rul­ma­sı ta­lep­le­ri­ne iliş­kin dün Cum­hu­ri­yet Sav­cı­sı Ab­dul­lah Mir­za Coş­kun ta­ra­fın­dan ha­zır­la­nan 10 say­fa­lık gö­rü­şü gün­de­mi­ne al­dı. Coş­kun, ay­nı ey­lem ne­de­niy­le ba­zı sa­nık­la­ra da­ha az ce­za ve­ri­lir­ken ba­zı sa­nık­la­ra mad­di ha­ta­ya dü­şü­le­rek faz­la ce­za ta­yin edil­di­ği­ni ve bu hü­küm­le­rin Yar­gı­tay’ca ona­na­rak ke­sin­leş­ti­ği­ni be­lirt­ti. Bu ne­den­le Yıl­dı­rım’ın da ara­sın­da bu­lun­du­ğu 17 ki­şi hak­kın­da yar­gı­la­ma­nın ye­ni­len­me­si dı­şın­da baş­ka bir yol bu­lun­ma­dı­ğı­na dik­kat çek­ti. Ay­rı­ca yi­ne bu 17 ki­şi­den Yıl­dı­rım da da­hil 6’sı hak­kın­da in­fa­zın dur­du­rul­ma­sı­nı ta­lep et­ti.

Ye­ni CMK et­ki­si

Sav­cı­nın mü­t­alaa­sı üze­ri­ne mah­ke­me sa­nık­la­ra kum­pas ku­rul­du­ğu­na iliş­kin id­di­alar se­be­biy­le yar­gı­lan­ma­nın ye­ni­len­me­si ta­lep­le­ri­nin oy­bir­li­ğiy­le red­di­ne, ör­güt­lü suç­lar­la il­gi­li mah­ke­me­le­rin ka­pan­ma­sı­na ne­den olan ‘6526 No’lu ya­sa ile CMK’da ya­pı­lan de­ği­şik­lik­le­ri dik­ka­te ala­rak yar­gı­la­ma­nın tek­ra­rı­na ka­rar ver­di.

Oy çok­lu­ğuy­la

Ay­rı­ca, ile­ri­de te­la­fi­si im­kan­sız za­rar­la­ra se­be­bi­yet ver­me­me­si açı­sın­dan sa­nık­lar Aziz Yıl­dı­rım, İl­han Ek­şi­oğ­lu, Ol­gun Pe­ker, Ab­dul­lah Ba­şak, Ah­met Çe­le­bi, Se­lim Kı­mıl’ın in­faz­la­rı­nın oy çok­lu­ğu ile ge­ri bı­ra­kıl­ma­sı­na ka­rar ve­ril­di.

Kritik nokta ‘Emenike’

Mah­ke­me­nin bu ta­ri­hi ka­ra­rın­da hu­ku­ki an­lam­da ‘mad­di ha­ta’ ya­pıl­dı­ğı be­lir­ti­len ka­ra­rın 8 Ma­yıs 2011’de oy­na­nan Ka­ra­bük-Fe­ner­bah­çe ma­çı ile il­gi­li ol­du­ğu be­lir­til­di. Sav­cı, bu maç­ta şi­ke tek­lif edil­di­ği id­di­a edi­len Eme­ni­ke'nin be­ra­ati­ne rağ­men di­ğer sa­nık­la­rın ce­za al­ma­sı­nın ha­ta ol­du­ğu­nu sa­vun­du. Bu­nun ya­nı sı­ra özel yet­ki­li mah­ke­me­le­rin kal­dı­rıl­ma­sın­dan son­ra bu mah­ke­me­de yar­gı­la­nan sa­nık­la­rın eşit yar­gı­lan­ma hak­la­rı­nın doğ­du­ğu­nu vur­gu­la­dı. Bu hu­sus­la­rı dik­ka­te alan mah­ke­me de ye­ni­den yar­gı­lan­ma ta­lep­le­ri­ni hak­lı bul­du.

Yıldırım: Yorum yok

Ye­ni­den yar­gı­lan­ma ka­ra­rı­nı Aziz Yıl­dı­rım, ku­lü­bün in­ter­net si­te­sin­den yap­tı­ğı açık­la­may­la yo­rum­la­dı. Ka­ra­rı say­gı ve mut­lu­luk­la kar­şı­lad­ğı­nı be­lir­ten Yıl­dı­rım “Ge­rek söz ko­nu­su ka­ra­rın ola­sı iti­raz hak­kı­na duy­du­ğum say­gı, ge­rek­se yar­gı ka­rar­la­rı ön­ce­si ve son­ra­sı yo­rum yap­ma ge­le­ne­ğim ol­ma­ma­sı ne­de­niy­le bu ka­rar hak­kın­da da ko­nuş­ma­yı uy­gun bul­mu­yo­rum” de­di. Ay­rı­ca bir te­şek­kür me­sa­jı da ya­yın­la­yan Yıl­dı­rım “1087 gün­dür bi­ze ne­fes olan de­ğer­li kon­gre ve di­van ku­ru­lu üye­le­ri­mi­ze, mü­ca­de­le­den as­la ödün ver­me­yen yü­rek­li ta­raf­tar­la­rı­mı­za, ku­lü­bü­mü­zün tüm emek­çi­le­ri­ne ve da­va­mı­za sa­hip çı­kan spor­cu­la­rı­mı­za en iç­ten te­şek­kür­le­ri­mi su­nu­yo­rum” di­ye ko­nuş­tu.

‘Delil ortadan kalktı’

13. Ağır Ce­za Mah­ke­me­si’nin ka­ra­rı son­ra­sı Baş­kan Aziz Yıl­dı­rım'ın avu­ka­tı Kök­sal Bay­rak­tar da il­gi­niç de­ğer­len­dir­me­ler­de bu­lun­du. Şi­ke da­va­sın­da te­le­fon din­le­me­le­ri­nin ar­tık de­lil ola­rak de­ğer­len­di­ri­le­me­ye­ce­ği­ni ifa­de et­ti. Bun­dan son­ra­ki ola­sı ge­liş­me­le­ri yo­rum­la­yan Bay­rak­tar “Mah­ke­me gün ve­re­cek. Du­ruş­ma gü­nün­de ye­ni­den yet­ki me­se­le­si or­ta­ya ko­nu­la­bi­lir. Spor Mah­ke­me­si ya da Ağır Ce­za Mah­ke­me­si ola­bi­lir. Te­le­fon ka­yıt­la­rı­nı hu­ku­ka uy­gun ka­bul et­me­di­ği­niz za­man, ki mah­ke­me bu ka­ra­rıy­la ka­bul et­me­di­ği­ni söy­le­di, de­lil or­ta­dan kal­ka­cak. Av­ru­pa'da UE­FA'nın ka­ra­rı­nı bun­dan son­ra ye­ni­den göz­den ge­çir­me­si için de baş­vu­ru­da bu­lu­na­ca­ğız” şek­lin­de ko­nuş­tu.

Kim ne dedi?

‘Karara itiraz edeceğiz’

Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu kararın kendisini şaşırtmadığını söyledi. Mahkeme başkanının Fenerbahçeli olduğunu iddia eden Hacıosmanoğlu “Sonucun böyle olması normal. 7 gün içinde itiraz edeceğiz. Mahkeme şimdiye kadar vermiş olduğu bu tür mahkumiyetlerin hepsine müracaat edildiğinde yeniden yargılama vermek zorunda kalacak. Hem 14. Ağır Ceza’ya itiraz edeceğiz hem de mahkeme başkanı ve savcıyla ilgili HSYK'ya suç duyurusunda bulunacağız” diye konuştu.

Yeni delillerimiz var

Fe­ner­bah­çe İkin­ci Baş­ka­nı Ab­dul­lah Ki­ğı­lı ka­ra­rı mut­lu­luk­la kar­şı­la­dı­ğı­nı söy­le­di. "3 yıl­dır üze­ri­miz­de olan bu yük, ya­vaş ya­vaş or­ta­dan kal­ka­cak. İlk kez su­na­ca­ğı­mız de­lil­le­ri­miz var” ifadelerini kullandı.

Fe­ner­bah­çe Ba­sın Söz­cü­sü Mah­mut Us­lu ise mah­ke­me sü­re­cin­de UE­FA ile yap­tık­la­rı mü­za­ke­re­ler­le il­gi­li ilginç bil­giler verdi. Uslu, "İlk de­fa açık­lı­yo­rum. Baş­ka­nımızın ta­li­ma­tı ile UE­FA ile gö­rüş­tük. UE­FA bi­ze dos­ya ka­pan­dı de­di­ği için bir ce­za gel­me­ye­ce­ği­ni söy­le­di. Bu­nu açık­la­ma­mız için biz­den söz al­mış­tı. Biz 'Mah­ke­me­ye gi­de­ce­ğiz' de­dik. ‘Bir şey ya­pa­ma­yız' de­di­ler. 'Pe­ki ye­ni­den yar­gı­la­ma olur­sa ne ola­cak' de­dik. Şaş­kın­lık­la bak­tı­lar" dedi.


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR