Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
UKRAYNA'YA POTADA BOYUN EYDİK
UKRAYNA'YA POTADA BOYUN EYDİK
Milli Takım Ukrayna'ya direnemedi 2014 FIBA Dünya Kupası'nda A Mili Basketbol Takımı'mız Ukrayna'ya 64-58 yenildi
2 Eylül 2014, 18:39
 
Milli Takım Ukrayna'ya direnemedi
2014 FIBA Dünya Kupası'nda A Mili Basketbol Takımı'mız Ukrayna'ya 64-58 yenildi

Türkiye, Ukrayna karşısında dengede başlayan maçın ibresini sete set oyunda ipleri eline almasıyla kendisine çevirdi. Karşılıklı basketlerle başlayan karşılaşmada Türkiye’nin iyi zamanlanmış tempo yükseltmeleri ile skora gitmesi skor avantajını kazandırdı. Bu dönemde Ömer Aşık ve Barış Hersek ikilisinin turnuvanın başından beri olduğu gibi bir kez daha sahneye çıkması ile Ukrayna’nın skor opsiyonlarını daraltan ve Türkiye’ye üstünlük sağlayan bir başka faktördü: 6-10

Ancak çeyreğin son iki dakikası içinde hücumda tıkanan Türkiye opsiyonlarına savunmada yapılan basit hatalar da eklenince Ukrayna oyuna geri döndü ve 13-13 eşitlikle ilk 10 dakika tamamlandı.

Maçın ilk çeyreğine damgasını vuran düşük skor, ikinci çeyrekte de devam etti. İki takımın da hücumda ritmini bulamaması maçın dengesinin bir takımın lehine kaymasını engelledi. Ömer Aşık’ın bir kez daha boyalı alanda devleştiği maçta Ukrayna Mishula’nın kritik anlarda gelen üçlükleri ile maçın içinde kaldı.

İki takımın kenar yönetiminin de mola almadığı ve oyuncu değişiklikleri ile oyuna müdahale ettiği çeyreğin son dakikalarında Türkiye Cenk Akyol’un üçlüğü ile farkı açsa da Ukrayna bir kez daha geri döndü ve skora ortak oldu. Türkiye ilk yarıyı 26-25 önde kapattı.

Maçın üçüncü çeyreğinin başında Barış Hersek ve Sinan Güler’in aldığı fauller Türkiye’nin savunma dengesini etkiledi. Bundan faydalanan Ukrayna zaman zaman sayıya daha kolay ulaşarak kendisine avantaj sağladı.

Pota altında ortaya koyduğu eforla skoru dengede tutan Türkiye, Ukrayna’nın bu bölgede vidaları sıkmasının ardından kısaları ve şutlarıyla cevap veremedi. Ukrayna’nın Jeder ile bulduğu sayılar ile fark 6 sayıya kadar çıktı.

Ancak çeyreğin son dakikası içinde Türkiye’nin pota altında Kerem Tunçeri ve Emir Preldzic ile bulduğu sayılar sonucunda skor yeniden ortaya geldi. Türkiye, Ukrayna karşısında son çeyreğe 41-39 geride girdi.

Karşılaşmanın dördüncü çeyreğinin ilk yarısına Ukrayna’nın hücum performansı damgasını vurdu. Bu dönemde şutlarla ve pota altı oyunuyla skor üreten Ukrayna farkı yediye kadar çıkardı.

Bu noktadan itibaren Türkiye ritmini yine kazanıp farkı indirse de kazananı belirleyen Ukrayna’nın üçlükleri oldu. Türkiye Emir Preldzic’in oyunu girmesiyle oyunun ritmini belirleme şansı yakalamışken Zaytsev ve Michula’nın arka arkaya gelen üçlükleri iplerin Ukrayna’nın elinde kalmasını sağladı. Son dakika içinde kullandığı tüm kritik şutlarda isabet sağlayan Ukrayna, maçı 64-58 kazandı.

UKRAYNA – TÜRKİYE: 64-58
Salon: Bizkaia Arena
Hakemler: Miguel Perez (İspanya), Alejandro Chiti (Arjantin), Alejandro Sanchez (Uruguay)
Ukrayna: Eugene Jeter 10, Oleksandr Lypovyy 7, Kyryl Natyazhko 4, Maxym Kornienko, Dmytro Zabirchenko 3, Maksym Pustozvonov 4, Sergii Gladyr, Olexandr Mishula 19, İhor Zaytsev 12, Slava Kravtsov 5, Sviatoslav Mykhailiuk
Türkiye: Sinan Güler 3, Ender Arslan 9, Ömer Aşık 16, Emir Preldziç 14, Barış Hersek, Furkan Aldemir, Kerem Tunçeri 2, Cedi Osman, Kerem Gönlüm 4, Cenk Akyol 3, Oğuz Savaş 7, Barış Ermiş
1. Periyot: 13-13, Devre: 25-26, 3. Periyot: 41-39

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR