Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
EFSANE ALAY KONUSU OLDU
EFSANE ALAY KONUSU OLDU
Bir döneminin en büyük futbolcularından bolan Alman yıldız Andreas Brehme’ye, parlak kariyerinin ardından tuvalet temizleme işi önerildi.
4 Ekim 2014, 09:58

 

Maddi zorluk yaşadığı ortaya çıkan eski Alman futbolcu Andreas Brehme’ye ‘tuvalet temizliği’ teklif edilmesi ülkeyi ayağa kaldırdı. Futbol efsanesi Beckenbauer, ‘Brehme için herkes bir şey yapmalı’ dedi.

Milliyet'in haberine göre, döneminin en büyük futbolcularından biri olan Alman yıldız Andreas Brehme’ye, parlak kariyerinin ardından tuvalet temizleme işi önerildi. 1990 yılında Batı Almanya’yı Dünya Kupası zaferine taşıyan ve ülkenin yetiştirdiği en önemli futbolculardan olan Brehme’nin büyük maddi zorluk yaşadığı ortaya çıktı.

‘İmajı için iyi olacak’

Bunun üzerine, Brehme’nin bir dönem antrenörlüğünü yaptığı eski futbolcu Oliver Straube, yaklaşık 200 bin euro borcu bulunan futbolcuya tuvaletleri temizlemesi için iş teklif etti. Brehme’yi kendi temizlik firmasında çalıştırabileceğini belirten Straube, “Gerçek hayatı öğrenecek. Bu iş teklifi onun için bir yardım” şeklinde konuştu.

Straube, “Bu iş Brehme’nin imajını temizlemesi için de iyi olacak” diye ekledi. Brehme, 2004-2005 sezonunda SpVgg Unterhaching takımına teknik direktörlük yapmış, bu dönemde futbol oynayan Oliver Straube’nin hocası olmuştu.

‘Yardım etme zamanı’

Brehme’nin iş teklifine ne yanıt verdiği bilinmemekle beraber tüm futbolseverlerin büyük üzüntü duyduğu olaya Almanya’nın futbol efsanesi Franz Beckenbauer müdahale etti. Brehme’nin durumunu öğrenen Beckenbauer, tüm Alman halkını Brehme’ye yardıma çağırdı. “Alman halkının Brehme’ye karşı sorumluluğu var” diyen Beckhenbauer, ünlü futbolcuya yardım etme zamanı olduğunu ifade etti. “O Alman futboluna çok şey verdi; bize Dünya Kupası’nı verdi; şimdi Alman futbolunun onun için bir şeyler yapma zamanı geldi” diyen Beckenbauer’in bu sözleri ülkede büyük yankı buldu.

‘İlahi adalet’ dediler

Alman basını Brehme’nin düşüşüne geniş yer verdi. Mirror gibi İngiliz gazeteleri ise eski futbolcunun durumuyla dalga geçti. Gazete, durumu ‘ilahi adalet’ olarak tanımladı. Efsanevi futbolcu, yine aynı turnuvanın finalinde Arjantin’e 85’inci dakikada attığı golle takımına şampiyonluğu getirmişti. Her iki ayağını da eşit mükemmelliyette kullanan ve bir defans oyuncusu olmasına rağmen attığı serbest vuruş golleri ve ortalarıyla tanınan Andreas Brehme, Bayern Münih ve Inter gibi takımların formasını başarıyla giymişti.

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR