Güzel ülkemiz için yazıyoruz - ZOR GÜN GALİBİYETİ Şeffaf Gazete
http://www.seffafgazete.com/haberler/spor-haberleri/23565/zor-gun-galibiyeti

 

ZOR GÜN GALİBİYETİ
ZOR GÜN GALİBİYETİ
Fenerbahçe evinde Torku Konyaspor ile karşı karşıya geldi. Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda oynanan mücadelenin ikinci yarısını 10 kişi tamamlayan sarı-lacivertliler 2-1'lik skorla sahadan zaferle ayrıldı.
5 Ekim 2014, 03:02

 

Spor Toto Süper Lig'in 5. haftasında Fenerbahçe evinde Torku Konyaspor ile karşı karşıya geldi. Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda oynanan mücadelenin ikinci yarısını 10 kişi tamamlayan sarı-lacivertliler 2-1'lik skorla sahadan zaferle ayrıldı.

Fenerbahçe maçın 27. dakikasında Pierre Webo ile öne geçerken, Konyaspor'un beraberlik golü 43. dakikada penaltıdan Rangelov ile geldi. Kartal'ın öğrencilerine galibiyeti getiren golü ise, 50. dakikada Moussa Sow kaydetti. Öte yandan Fenerbahçe'de Bekir İrtegün, maçın 45+1. dakikasında kırmızı kart gördü ve oyun dışında kaldı.
Bu sonucun ardından Fenerbahçe puanını 10 yaptı. Konyaspor ise 5 puanda kaldı 

Sarı-lacivertliler Süper Lig'in 6. haftasında deplasmanda Galatasaray ile karşı karşıya gelecekken, Konyaspor ise evinde Başakşehirspor'u konuk edecek.

Stat: Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu
Hakemler: Mete Kalkavan, Kemal Yılmaz, Ceyhun Sesigüzel
Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Bekir İrtegün, Kadlec, Caner Erkin, Mehmet Topal, Alper Potuk (Dk. 83 Hasan Ali Kaldırım), Kuyt, Diego (Dk. 46 Selçuk Şahin), Sow, Webo (Dk. 66 Alves)
Torku Konyaspor: Kaya Tarakçı, Ali Turan (Dk. 75 Recep Aydın), Kokalovic, Vukovic, Mehmet Uslu, Ömer Ali Şahiner (Dk. 31 Barış Örücü), Ali Çamdalı, Mehmet Güven, Torje, Hleb, Rangelov
Goller: Dk. 27 Webo, Dk. 49 Sow (Fenerbahçe), Dk. 43 Rangelov (penaltıdan) (Torku Konyaspor)
Kırmızı kart: 45+1 Bekir İrtegün (Fenerbahçe)
Sarı kartlar: Dk. 11 Kadlec, Dk. 14 Alper Potuk, Dk. 45+2 Caner Erkin ve Volkan Demirel (Fenerbahçe), Dk. 77 Recep Aydın, Dk. 80 Ali Çamdalı (Torku Konyaspor)



İşte Bekir İrtegün'ün kırmızı kartla cezalandırıldığı pozisyon / Fotoğraf: Emre OKTAY

Tribünler yine boş kaldı
Passolig’e katılımı geciken ve Gaziantepspor maçında bu yüzden kombineler dışında bilet satışı yapamayan Fenerbahçe’de Torku Konyaspor ile oynanan maçta tribünler yine boş kaldı. Passolig’le anlaşan ve sistem oturana kadar geçici bir çözüm üreten Sarı-Lacivertliler’de taraftarlar maça fazla ilgi göstermedi.

Kartal’dan Kadlec sürprizi
Fenerbahçe’nin teknik direktörü İsmail Kartal, Akhisar karşısında kötü bir performans ortaya koyan ve Gekas’ın attığı ilk golde çok büyük bir hata yapan Bruno Alves’i kesti. Kartal, Portekizli oyuncu yerine Michal Kadlec’e forma şansı verdi.
 
Emenike kulübede
Gaziantepspor maçında önce kaptan Emre ile ardından da taraftarlarla tartışma yaşayan Emmanuel Emenike, Akhisar karşılaşmasında kesik yemişti. Teknik direktör İsmail Kartal, Emenike’nin yerine Webo’yu 11’de başlatırken Torku Konyaspor’a karşı da Kamerunlu oyuncu formayı vermedi.

Meireles iyileşti
Sezona iyi bir başlangıç yapan Raul Meireles, Trabzonspor maçı öncesinde antrenmanda sakatlanmıştı. Bu sebeple 3 maç kaçıran Portekizli oyuncu Torku Konyaspor maçında yeniden kadroya döndü ve ilk 18’de yer aldı.
 
“Hedef 1 milyon üye”
Fenerbahçe’de tüzüğün değişmesinin ardından startı verilen “1 milyon üye” projesinin dün Kadıköy’de reklam çalışmaları da başladı. Santra yuvarlağında dev bir “Hedef 1 milyon üye” pankartı yer alırken hem reklam panolarında hem de stad ekranlarında yine aynı kampanyanın görselleri yer aldı. Futbolcular da sahaya ısınmak için “Hedef 1 milyon üye” tişörtleriyle çıktılar. 
 
Caner’in doğum günü kutlandı
Geçtiğimiz yıl sol bekte büyük bir çıkış gösteren Caner Erkin’in dün doğumgünüydü. Bu sebeple yıldız oyuncuyu tribünlere ilk olarak çağıran taraftarlar “İyi ki doğdun Caner” diyerek yıldız oyuncunun doğumgününü kutladı.
 
Ses sisteminde sorun
Fenerbahçe ile Torku Konyaspor’un karşı karşıya geldiği spor toto süper ligkarşılaşmasında Şükrü Saracoğlu Stadyumu’nun ses sisteminde kaynaklanan sorundan dolayı stadın köşelerinde dev kolonlor yer aldı.