Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
POTANIN PERİLERİ DÜNYA 4.OLDU
POTANIN PERİLERİ DÜNYA 4.OLDU
2014 FIBA Kadınlar Dünya Şampiyonası’nda mücadele eden A Milli Kadın Takımımız, üçüncülük maçında Avustralya'ya 44-74 kaybetti ve dünya dördüncüsü oldu.
6 Ekim 2014, 06:19

 

Ülkemizde düzenlenen 2014 FIBA Kadınlar Dünya Şampiyonası’nda mücadele eden A Milli Kadın Takımımız, üçüncülük maçında Avustralya'ya 44-74 kaybetti ve dünya dördüncüsü oldu.

KADINLARDA DA ŞAMPİYON ABD

Avustralya karşısında varlık gösteremeyen kızlarımız ev sahibi olduğumuz Dünya Şampiyonası’nı 4. tamamladı. Ay yıldızlılar maç sonu Ataşehir’de ayakta alkışlandı… potanın perileri, bu sonuçla Avrupa ikinciliği ve üçüncülüğü, Olimpiyat beşinciliği gibi apoletlerin arasına dünya dördüncülüğünü de eklemiş oldu.

Salon: Ülker Sports
Hakemler: Antonio Conde (İspanya), Amy Bonner (ABD), Roberto Oliveros (Venezuella)
Türkiye: Birsel Vardarlı, Esmeral Tunçluer 7, Şaziye İvegin 2, Nevriye Yılmaz 13, Sanders 8, Tuğba Palazoğlu 6, Cansu Köksal, Işıl Alben 2, Bahar Çağlar 4, Begüm Dalgalar, Tuğçe Canıtez 2, Tilbe Şenyürek
Avustralya: Phillips 6, Jarry 2, Taylor 13, Hodges 4, Tolo 21, Mitchell 4, Burton 2, Snell 6, Lavey, Francis 11, Allen 5, Richards
1. Periyot: 4-17
Devre: 19-38
3. Periyot: 26-54

PERİLERİN İstanbul masalı ‘Dünya Dördüncülüğü’ ile sona erdi. Bronz madalya maçında Avustralya’ya 74-44 gibi farklı skorla yenilen Türkiye, madalya hedefini gerçekleştiremese de gönüllerimizde kürsünün en üstüne çıktılar.. 

Tam 7 dakika 50 saniye sayı üretemediğimiz maçta Panny Taylor önderliğindeki Avustralya’ya karşı 17-0 geri düştük. Sanders ve Nevriye’nin sayılarıyla da çeyreği 17-4 mağlup tamamladık.



NEVRİYE VE SANDERS İLE DİRENDİK


Nevriye’nin kişisel gayretleriyle ikinci periyotta 4 geçilirken fark 9’du: 21-12. İşlerin hiç de iyi gitmediği 20 dakika sonunda ay yıldızlılar, soyunma odasına yarı yarıyalık farkla girdi: 38-19.
3. çeyrekte de kaos basketboluna devam eden Türkiye’de koç Yıldızoğlu oyuna müdahale edemedi, ilk 5’i 47-21 periyodu da 54-26 geride kapattı Periler.. 
Son çeyrekte de Türkiye’nin söyleyeceği fazla sözü olamayınca Avustralya 74-44 ile bronz madalyanın sahibi oldu.

Esmeral’in vedası…

TÜRK basketbolu ve Fenerbahçe’nin deneyimli oyuncusu Esmeral Tunçluer basketbolkariyerine Dünya 4.’lüğü ile veda etti. Ay yıldızlı formayı toplam 274 kez terleterek, 2005 sayı üreten Esmeral için Avustralya maçı ardından veda töreni düzenlendi.

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR