Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
BAKAN ŞİMŞEK CEO'LAR İLE BULUŞTU
BAKAN ŞİMŞEK CEO'LAR İLE BULUŞTU
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye’nin lider kurumlarının üst düzey yöneticileriyle bir araya geldi.
21 Ekim 2014, 22:52

 

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye’nin lider kurumlarının üst düzey yöneticileriyle bir araya geldi. Capital ve Ekonomist dergileri öncülüğünde, Vodafone Türkiye ana sponsorluğunda,  “Türkiye Ekonomisi 2015” temalı CEO Club organizasyonuna katIdı 

21 Ekim 2014, İstanbul – Capital ve Ekonomist dergileri öncülüğünde, Vodafone Türkiye ana sponsorluğunda düzenlenen geleneksel CEO Club toplantıları kapsamında, özel bir buluşma gerçekleştirildi. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye’nin lider kurumlarının CEO’larıyla bir araya geldi. Türk Ekonomi Bankası’nın etkinlik sponsorluğunda, AXA Sigorta, Finansal Kurumlar Birliği ve Mikrosaray co-sponsorluğundaki etkinlik 21 Ekim tarihinde İstanbul Marriott Hotel Şişli’de gerçekleşti.

“Türkiye Ekonomisi 2015” başlıklı buluşmada, Türkiye’de lider şirketlerin üst yöneticileri, 62. Hükümetimizin 2015’e yönelik ekonomik vizyonunuMaliye Bakanı Mehmet Şimşek’ten dinleme fırsatı buldu. Zirve, Vodafone Türkiye CEO’su Gökhan Öğüt, Türk Ekonomi Bankası Genel Müdürü Ümit Leblebici ve Capital ve Ekonomist Dergileri Yayın Direktörü M. Rauf Ateş’in açılış konuşmalarıyla başladı. Ardından Türkiye Cumhuriyeti Maliye Bakanı Mehmet Şimşek “Türkiye Ekonomisi 2015” vizyonunu toplantıya katılan CEO’larla paylaştı.

 Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, konuşmasında şunları söyledi:

“Bir ülkenin temelleri sağlamsa, kaygılar olsa da ekonomi güçlenerek yoluna devam eder. Esas belirleyici olan o ülkenin bilançosunun ne kadar sağlam olduğudur. Biz de politika çerçevemizi ona göre şekillendirdik. Son dönemlerin en büyük küresel krizine, Avrupa’da kalıcı durgunluk dönemine girilmesine ve Ortadoğu’daki kargaşaya rağmen Türkiye iyi bir performans yakaladı.

Karşı taraftan esen rüzgarlara rağmen %5 büyüme yakaladık. Bundan sonraki 10 yılda performansı iyi olan ülkeler, bugünden hazırlığını yapıp güçlü reform programlarını uygulayan ülkeler olacak. 2023 vizyonumuzda iddialı hedeflere erişmek için ilave eforun ortaya konması gerekiyor. 2002-2007 arasında reelde %7 büyüme kaydettik. 2007 sonrasında küresel krizle büyüme oranımız azalmıştı.

Şimdi yeniden yükseliş döneminin eşiğindeyiz. 2019’a kadarki 4 yıllık dönemi değerlendirmek için uzun süredir çalışıyoruz. Geçen yıl yenilikçi bir kalkınma planı açıkladık. Bu planı Türkiye’nin değişim ve dönüşüm programına dönüştürdük. 25 farklı dönüşüm alanı belirledik. Bu dönüşüm alanlarına ilişkin büyük bir kısmı mikro düzeyde olan 1250’ye yakın reform tedbiri belirledik. Patent kanunu ve kişisel verilerin korunması gibi Avrupa Birliği sürecinde ve Türkiye’ye yatırım çekme anlamında ortamı iyileştiren birçok reform geçecek. Enflasyonu tek haneye indirmeyi başardık ve düşük tek haneye indirmek en büyük önceliklerimiz arasında. Cari açığın kapanması için ekonomimizin verimliliğini artırmamız gerekiyor.

Rekabetin önündeki engelleri kaldırarak ve rekabeti güçlendirerek verimliliği artırabiliriz. İnovasyon ve verimlilik için sermaye piyasalarının derinleştirilmesi gerekiyor. Geçen yıl %4,1 büyüyen Türkiye ekonomisi, gelişmekte olan Latin Amerika ve Avrupa’nın en hızlı büyüme oranını yakaladı. Asya düzeyinde büyümeyi sağlamak için mikro reformları ön plana aldık. Genel devlet açığımız %0,8 olmasına karşın, gelişmekte olan ülkelerin ortalaması %2,1 seviyesinde. Bunların içinde petrol ihraç eden ülkeler de var. Gelişmiş ülkelerdeyse bu oran bizden 4-5 kat daha yüksek. 5,6 milyon yeni istihdam yarattık. İş yüküne katılım oranı çok hızlı artıyor. Nominal olarak 2017 yılında Türkiye’nin bütçe fazlası vereceğini öngörüyoruz. Ayrıca özel sektörün tasarruflarını desteklemek ve yatırımı desteklemek, Türkiye’nin kalkınmasını sürdürülebilir kılmak için mali alan oluşturmamız gerekiyor.”dedi

Vodafone Türkiye CEO’su Gökhan Öğüt, konuşmasında şunları söyledi:

image

“Vodafone Türkiye olarak, en önemli stratejilerimizden biri sürdürülebilir bir ekonomik büyüme modeli yaratarak ülke ekonomisindeki büyümeye katkı sağlamak. Bu hedefle daha iyi bir gelecek için iletişim teknolojileri ile Türkiye’de herkese ilham vermeyi misyon edindiğimiz Dijital Dönüşüm Hareketini hayata geçirdik.

Mali yılımızın ilk yılının altı ayında toplam 566 milyon TL’lik yatırım yaptık ve önümüzdeki 2 yılda 2 milyar TL’nin üzerinde yatırım yapmayı taahhüt ettik. Türkiye’de kurumların dijital dönüşümünü sağlayan lider marka olmayı hedefliyoruz. Ülkemizin ekonomik büyüme lokomotifi kurumların hızla değişen iş dünyasının dinamiklerine hazırlanmalarına Yarına Hazırım Platformuyla destek oluyoruz. Yarına Hazırım Platformu araştırmasının sonuçlarına göre, Türkiye genelinde kurumların dijitalleşme oranı %48 ile ortalamanın altında kalıyor. Yarına Hazırım Platformuyla Türkiye’de kurumların en az %50’sini, %80’lik dijitalleşme endeksine kavuşturarak ülkemizin dijital dönüşümüne liderlik etmeyi hedefliyoruz.

Geniş bant internet günlük hayattan kurumsal iş yapış biçimlerine kadar tüm bir yaşamı etkinleştiriyor ve verimliliği artırıyor. Başka bir deyişle dijitalleşmenin yanında sinerjiler de getiriyor. Bu vizyonla, sürdürülebilir istikrarlı büyüme için dijital dönüşümde liderliğimizi sürdüreceğiz. Vodafone Türkiye olarak daha fazla mobil iletişimin, dijital bağlantılı global ekonomide Türkiye’ye güç vereceğine inanıyoruz.”

TEB Genel Müdürü Ümit Leblebici ise konuşmasında şu değerlendirmede bulundu:

“Türkiye ekonomisi bugün sağlam bir altyapıya sahip. Ancak artık ekonomik modeli bir kat yukarı taşımamız gereken bir noktayız. Bunun için finansal ekosistemi daha da geliştirmeliyiz. Bu noktada finansal bilinçle birlikte tasarruf oranlarının artırılması, ekonominin sürdürülebilir büyümesi için önem kazanıyor.

Bu konuda başlatılan finansal okuryazarlık alanındaki çalışmalara, Sorumlu Bankacılık anlayışımızla 2012 yılında şubelerimizin de aracılığıyla başlattığımız ve bugüne kadar 140 bin kişiye ulaştığımız TEB Aile Akademisi eğitimleri ile destek oluyoruz. Finansal ekosistemin yanı sıra teknoloji ve katma değer yaratan kısaca Türkiye’ye basamak atlatacak yeni bir sanayi modelini de yaratmalıyız. Ekonomide başarı, reel ekonomiyi katma değerli üretime ve inovasyona dayandırmaktan, genç ve dinamik nüfusumuzu girişimciliğe özendirmekten geçiyor.

Bu konuda da TEB olarak 2013 yılında Türkiye’nin en kapsamlı Girişim Bankacılığı hareketini başlattık. Yine bankacılık sektöründe bir ilk olarak TEB Özel Melek Yatırım Platformu ile müşterilerine Melek Yatırımı konseptini sunan ilk bankayız. Sürdürülebilir bir kalkınma için önemli gördüğümüz Girişimcilik ekosistemine odaklanarak, kurum DNA’sına inovasyonu işlemiş bir banka olarak Türkiye’nin geleceğine yatırım yapmaya devam edeceğiz.”diyerekkonuşmasını ve toplantıyı noktaladı.

Şeffaf Gazete.com

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR