Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
FENERBAHÇE LİDERLİK KOLTUĞUNDA
FENERBAHÇE LİDERLİK KOLTUĞUNDA
Geçtiğimiz hafta Balıkesirspor'u 1-0 mağlup ettikten sonra gelen eleştiriler üzerine 'Bize 3, 4 gollü bir patlama gerek' diyen İsmail Kartal'ın isteği yerine geldi.
13 Aralık 2014, 00:55

 

Geçtiğimiz hafta Balıkesirspor'u 1-0 mağlup ettikten sonra gelen eleştiriler üzerine 'Bize 3, 4 gollü bir patlama gerek' diyen İsmail Kartal'ın isteği yerine geldi.

Fenerbahçe, Süper Lig'in 13. haftasının açılış maçında Sivasspor'u Kadıköy'de 4-1 mağlup etti. Sarı lacivertlileri farklı galibiyete taşıyan goller Bekir, Sow (2) ve Kuyt'tan gelirken Sivasspor'un tek sayısı Aaatıf'dan geldi. Sarı lacivertliler bu galibiyetle puanını 27'ye çıkartırken maç fazlasıyla da liderlik koltuğuna oturdu.

KUYT VURDU SOW TAMAMLADI
65'de kaleyi sağ çaprazdan gören bir pozisyonda topla buluşan Kuyt, ceza sahası dışından şutunu çekti. Kaleci Ertuğrul, topu sektirince Sow rahat bir şekilde topu tamamladı ve skoru 4-1'e getirdi.



KUYT FARKI 2'YE ÇIKARDI

39. dakikada Sivasspor ceza sahası dışından, sağ taraftan kazanılan serbest atışta topun başına Caner geçti. Bu oyuncunun ceza sahası içine gönderdiği topa son olarak dokunan Kuyt skoru 3-1'e taşıdı.

BERABERLİK SEVİNCİ 1 DAKİKA SÜRDÜ
Sivasspor'un beraberlik sevinci sadece 1 dakika sürdü. Sağ kanatta topla buluşup çizgiye inen Kuyt'ın içeriye çevirdiği topu Sow filelere gönderdi ve sarı lacivertli takımı bir kez daha öne geçirdi.

CEVAP AATIF'TAN GELDİ
Bekir'in golüne Sivasspor'un cevabı 13. dakikada Aaatıf ile geldi. Caner'in sol kanattan hatalı geri pasında araya Aatıf girdi. Kalesinden çıkan Volkan'ı da çalımlayan Aatıf, Mehmet Topal'ın çabasına rağmen golü kolay bir şekilde buldu.

GOL PERDESİNİ BEKİR AÇTI
İlk 15 dakikasında 3 golün olduğu karşılaşmada gol perdesini Bekir açtı. 3. dakikada Meireles'in sol kanattan kullandığı korner atışını Ertuğrul yumruklarıyla uzaklaştırdı. Ceza sahası dışında topla buluşan Emre tekrar topu içeri doldurdu. Ceza sahası içindeki Gökhan topu kafasıyla Bekir'in önünew indirdi. Bu oyuncu için golü yapmak da zor olmadı.



MAÇ ÖNCESİ RAKAMLAR
Son şampiyon Fenerbahçe, 2014-2015 sezonunda oynadığı 12 Süper Lig mücadelesinde 7 galibiyet alırken 3 maçta eşitliği bozamadı ve 2 kez de sahadan mağlubiyetle ayrıldı. Bu maçlarda 17 gol bulan sarı lacivertliler kendi kalelerindeki 12 gole ise engel olamadı.

Fenerbahçe seyircisi önünde ise başarılı bir performans sergiliyor. 6 maçta 5 kez galibiyet sevinci yaşayan sarı lacivertliler 1 kez de berabere kaldı. Bu maçlarda 12 kez gol sevinci yaşayan Fenerbahçe kendi kalesinde ise 7 gol gördü.

 

Misafir ekip Sivasspor ise Süper Lig'e kötü bir başlangıç yaptı. 12 karşılaşmada 2 kez galibiyet sevinci yaşayabilen Yiğido, 4 maçta eşitliği bozamadı ve 6 maçtan mağlubiyetle ayrıldı. Bu maçlarda 12 gol bulan kırmızı beyazlılar kendi kalesinde ise 18 gol gördü.

Stat: Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu
Hakemler: Mustafa İlker Coşkun, Tarık Ongun, Ali Saygın Ögel
Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Bekir İrtegün, Alves, Caner Erkin, Mehmet Topal (Dk. 80 Webo), Meireles, Kuyt, Emre Belözoğlu, Sow (Dk. 90+2 Hasan Ali Kaldırım), Emenike (Dk. 67 Alper Potuk)
Sivasspor: Ertuğrul Taşkıran, Cicinho, Da Costa, Ümit Kurt, Berk Neziroğulları, Kadir Bekmezci (Dk. 83 Ahmet Aras), Adem Koçak, Musa Sinan Yılmazer (Dk. 83 Chrisantus), Hakan Arslan (Dk. 46 Batuhan Karadeniz), Taouil, Chahechouhe
Goller: Dk. 3 Bekir İrtegün, Dk. 14 ve 65 Sow, Dk. 39 Kuyt (Fenerbahçe), Dk. 13 Chahechouhe (Sivasspor)
Sarı Kartlar: Dk. 45+1 Mehmet Topal, Dk. 62 Bekir İrtegün (Fenerbahçe), Dk. 72 Musa Sinan Yılmazer (Sivasspor)


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR